• 4 min de lectura

A la majoria de les persones els agrada gaudir d'un entorn natural, però moltes no estan disposades a renunciar a les comoditats, com un llit o una dutxa, o a compartir vacances amb insectes. Ara és possible gràcies al glamping, i allotjar-se al bell mig del camp sense sacrificar el confort s'ha convertit en una moda.

Aquesta modalitat vacacional sorgeix per satisfer els campistes que persegueixen la connexió amb la natura sense haver d'aparcar el benestar d'una llar i fins i tot afegint-hi algunes extravagàncies. És un tipus de càmping de luxe que combina l'experiència d'allotjar-se a l'aire lliure amb els avantatges d'un hotel.

El mateix terme, glamping, és la fusió de glamur i càmping i encara que sembli una cosa molt nova, el cert és que es va començar a utilitzar a finals del segle XIX per exploradors britànics que van iniciar el turisme en el continent africà per fer safaris. Davant de la falta d'allotjaments sofisticats per atreure els potentats visitants anglesos a terres desconegudes, van idear tendes de campanya equipades amb comoditats perquè poguessin passar uns dies en entorns salvatges sense renunciar a res.

Ciudad europea

Tornada als orígens

El concepte actual del càmping de luxe cerca una tornada al passat natural, oferint una sensació autèntica, però sense les incomoditats típiques de l'acampada tradicional a l'aire lliure. Als establiments d'aquest tipus el viatger pot estar en contacte amb el medi gaudint del confort, perquè les estades compten, a més, amb alguns extres, com zones de relax o serveis exclusius. Aquestes són algunes de les seves característiques específiques:

  • Edificació o botiga més sòlida que les conegudes per al campisme
  • Condicionament o mobiliari propi d'una llar: armaris, llits, decoració...
  • Accés a aigua corrent i a electricitat
  • Banyo o dutxa privat
  • Terres, finestres i portes aïllades per impedir l'entrada a insectes i altres convidats no desitjats
  • Cuina a l'allotjament o servei de càtering
  • Aire condicionat o calefacció depenent de la temporada
  • Wifi per als viatgers que teletreballen

Oferta diferencial

N’hi ha de tants tipus com puguis imaginar, perquè en els últims anys, el càmping de luxe ha tingut una demanda elevada que ha fet que molts campaments tradicionals hagin sumat a la seva oferta habitual alguns allotjaments que encaixen en aquesta definició. D'altres s'han creat des de zero amb creatius espais on adormir-se sota les estrelles, per exemple. Aquí et detallem com són els més freqüents perquè puguis començar a planificar la teva escapada.

Cabanes: dins d'aquesta categoria tenim una modalitat coneguda per tots, els bungalous, que encara que porten molt temps poblant els càmpings, van ser els precursors del glamping com a alternativa a la tenda de campanya. Però per què no allotjar-se en una casa en un arbre, en una cabana nòrdica o en contenidors reacondicionats com habitacions de luxe?

Hotels bombolla: imiten als iglús en la seva forma, però tenen parets i sostre completament transparents. El bany privat ofereix intimitat i disposen d'espais translúcids i opacs per preservar la privacitat, però la resta és una mena de mirador que, sobretot a la nit -el seu màxim atractiu- permet dormir sota la lluna i contemplar el cel estrellat.

Tendes: sí, però amb glamur i comoditats. Ja és possible allotjar-se en yurtes mongols, tendes de safari o haimes. Interiors espaiosos, decoració molt cuidada i fins i tot xemeneies per escalfar-se i cuinar són algunes de les característiques d'aquesta modalitat. Res a veure amb la tenda canadenca de tota la vida o la desplegable comprada en un establiment d'esport. I, sobretot, no l'has de muntar tu.

Tipis o bell tents: els primers són allotjaments que imiten les llars típiques dels nadius americans que hem vist en els westerns i els segons combinen la forma d'aquests tipis amb parets laterals baixes i acampanades, amb una gran amplitud interior i dividida en diferents estades.

Caravanas: mmolt diferents de les que recordes de la teva infantesa, enganxades a un cotxe com si fos un remolc gran. Les caravanes de nova generació compten amb comoditats dignes d'un hotel de cinc estrelles. Dins d'aquesta categoria també pots trobar glampings que ofereixen rulots de circ o carros del segle XIX condicionats per passar unes vacances de pel·lícula.

Encara t’ho estàs pensant? Motius per provar

Si la novetat d'aquesta manera de gaudir de la natura no és suficient, t'expliquem alguns beneficis perquè t'animis en la teva pròxima escapada. Potser ets dels que es preocupa en excés per l’atabalament del campisme: col·locar la tenda, preparar-te el menjar, fer la neteja... En aquest tipus d'experiència a l'aire lliure t'ho donen tot resolt i s'encarreguen de solucionar qualsevol inconvenient que pugui sorgir.

El clima ja no serà un problema: si plou no et mullaràs i si fa fred podràs gaudir de la calidesa de l'allotjament. Molts compten fins i tot amb aire condicionat. Tot això amb el màxim respecte pel medi ambient, perquè les estructures estan dissenyades per no perjudicar l'entorn i gairebé totes es proveeixen d'energies renovables, com panells solars. A més, sense angúnies d'espai, ja que les cabanes i altres estades no se solen ubicar en parcel·les petites i contigües, sinó en llocs de més dimensió pensats per gaudir.

Quant al preu, hi ha oferta de tot tipus. Òbviament, com més serveis contractem o depenent del lloc en el qual s'ubiqui (destinacions internacionals), major serà, però hi ha alternatives per a totes les butxaques. Els diners no seran un obstacle, segur que pots provar almenys una vegada per veure si et convenç.

Pot ser opció per a tu? Si creus que no estàs preparat per al càmping tradicional, però et ve de gust fugir de la ciutat i apostar per una destinació més exòtica, original o campestre amb tot el confort d'un hotel, sens dubte que ho és. Així podràs explorar nous racons naturals sense haver de preocupar-te per dormir en un matalàs a terra i tornar a l'oficina amb mal d'esquena.

Això sí, a l'hora de planificar la teva escapada, has de tenir en compte que la majoria d'aquests establiments es troben en entorns excepcionals bastant allunyats de la civilització. Recorda posar a punt el teu vehicle i comptar amb una assegurança que cobreixi els possibles imprevistos. Som a la teva disposició perquè iniciïs l'experiència a la natura ben protegit.

També et pot interessar

Els nostres productes