• 5 min de lectura

L’emoció d'una escapada mai no és completa sense estar al costat dels nostres inseparables animals de companyia. Ja sigui un passeig amb cotxe cap a una destinació propera o un trajecte més llarg que impliqui avions o trens, comptar amb la seva presència agrega una dimensió especial a l'experiència. Tanmateix, viatjar amb mascotes comporta una sèrie de responsabilitats i precaucions per garantir el seu benestar a cada pas del camí.

Des de la planificació fins a l'execució dels desplaçaments, et brindarem una àmplia gamma de recomanacions que t'ajudaran a crear records inoblidables mentre explores el món al costat del teu lleial camarada.

Preparació prèvia al dia “x”

Abans d'embarcar-te en aquesta sensacional etapa, assegura't de tenir tot, inclosa la documentació del teu gos o gat, en regla. No volem que el teu animalet acabi sent més famós en una oficina de duanes que a Instagram. Aquí tens alguns imprescindibles que has de tenir en compte:

  • Visita al veterinari. Programa una revisió per garantir que està en forma i llest per enfrontar totes les emocions que li esperen. Repassa una a una les vacunes que puguin exigir-li al país de destinació o que siguin necessàries per al transport de mascotes en trens o avions. No dubtis a fer al teu veterinari totes les preguntes que puguin sorgir-te, porta-les apuntades perquè no se te'n passi ni una!
  • Microxip i identificació. Els nostres fidels companys són famosos per la seva capacitat per desaparèixer en el moment menys esperat. Per evitar que el teu amic tingui una història de "viatge en solitari" no desitjada, ratifica que tingui un microxip que ho faci fàcilment identificable. I no t'oblidis d'actualitzar la informació de contacte.
  • Documentació per al teu gos i altres espècies. Abans d'abordar aquest tren, avió o automòbil, comprova les normes d'entrada de cada país i garanteix que comptes amb el seu passaport i tots els documents mèdics necessaris (llibreta sanitària amb informació actualitzada de la vacunació i desparasitació i certificat de bona salut). Si necessita d'algun medicament per mantenir-se al màxim durant el periple, recorda incloure-li a l’equipatge!
Viajar con mascotas

Transport de mascotes “de primera classe”

No importa si el teu animal de companyia és un aventurer experimentat o si està a punt de fer el seu primer pas al món del viatges, t'expliquem com assegurar-te que la seva experiència sigui tan còmoda com un seient a primera.

Cistella de transport adequada. La seva llar, però amb rodes! Confirma que sigui prou espaiós perquè pugui donar-se la volta i estirar-se, però no tan gran com perquè li sembli que està en una discoteca rodant. Col·loca la seva joguina favorita o una manta amb olor a llar perquè se senti com casa. Tot llest per salpar cap a la seva pròxima aventura a la seva pròpia suite de luxe!

Sistemes de subjecció per al cotxe. Si el teu viatge involucra rodes, el transport de mascotes requereix arnesos, reixetes divisòries o “transportins” dissenyats per prevenir que es converteixin en copilots improvisats. No volem distraccions al volant. A més, visualitza la cara del teu gosset quan li dius "corda't el cinturó"! Tot un xou!

Pràctiques per trencar el gel. El teu company mai no ha experimentat l'emocionant món dels desplaçaments? Abans del gran viatge, és important que agafi confiança amb el “transportí”, que sàpiga que després de passar-hi un temps podrà gaudir d'un premi. A ningú no li agrada sentir-se empresonat. A més, realitza petits trajectes perquè s'acostumi al balanceig i al so del motor.

A bord d'un avió. Informa't bé de les condicions de l'aerolínia amb la qual vols volar, no totes accepten animals ni tenen les mateixes condicions. Depenent de l'espècie, la mida i de cada normativa, podrà anar amb tu a la cabina -en general, gossos i gats fins als 8 quilos- o a la bodega de càrrega. Important! Cada vol té un nombre màxim de mascotes permès, així que el temps apreta si vols assegurar-li plaça. Les normes dels trens són molt similars, però és fonamental contactar amb cada companyia per conèixer les polítiques específiques.

Alimentació i hidratació: menú tres estrelles

Sigui un amant del menjar gourmet o dels bàsics, et recomanem que (si no és de mareig fàcil) mantinguis la seva panxa feliç durant el camí:

  • Bufet mòbil per a herois famolencs. Porta prou menjar i aigua per evitar que hagi d'agitar una "bandera de gana" enmig del viatge. Així podràs satisfer els seus antulls i mantenir-lo hidratat. I no t'oblidis dels seus bols favorits perquè pugui endrapar amb estil i com a casa! Si hi ha una pausa per al dinar dels humans, segur que també voldrà alguna cosa per picar!
  • Menjars lleugers: res de grans atipades. Imagina una muntanya russa amb una pizza gegant a l'estómac. Exacte, no sona divertit! Els menjars lleugers són la clau per prevenir que la teva mascota senti que és en una atracció culinària. Opta per una cosa suau i fàcil de digerir per evitar que la carretera es converteixi en una aventura gastrointestinal inesperada.

Hora de fer una pausa i estirar les potes!

És el moment on el teu fidel col·lega podrà fer les seves necessitats i donar-se unes bones carreres. Perquè sigui tot un èxit recorda:

  • Parades freqüents. Sempre que sigui possible, res millor que programar descansos regulars perquè la teva mascota gaudeixi del seu moment d’esbarjo! Planifica pauses estratègiques perquè pugui fer exercici, hidratar-se i, per descomptat, inspeccionar cada arbust al seu abast.
  • Ni un minut sols al cotxe! Si fa calor i el sol brilla amb més força que una estrella de cinema, mai, però mai, no deixis la teva mascota al cotxe! Les temperatures poden augmentar més ràpid que el ritme cardíac del teu animalet quan olora una llaminadura. Llevat que vulguis una versió real de “perrito caliente”, assegura't de portar-te el teu company amb tu durant cada parada.

Allotjament i destinació: la seva dolça llar lluny de casa!

Des de triar l'allotjament ideal fins a trobar els llocs on viatjar amb gos o gat sigui un autèntic plaer, estem llestos per convertir la destinació en un paradís pelut!

Allotjament pet-friendly. Assegura't de reservar un lloc que no només accepti mascotes, sinó que també els ofereixi la benvinguda amb potes obertes. Abans d'arribar, verifica les polítiques perquè no hi hagi sorpreses desagradables. Al cap i a la fi, a ningú no li agrada la sensació de ser un intrús en la seva pròpia aventura!

Investiga la destinació. Abans de partir cap a terres desconegudes, esbrina si hi ha parcs, senders o àrees per esbargir-se. Localitza els millors llocs per córrer, saltar i explorar. Pensa en les emocions del teu company quan descobreixi noves olors i vistes mentre passeja. Serà com la seva pròpia versió d'"A la recerca de l'arca perduda"!

Gestió de l'estrès per mantenir la calma

Viatjar amb mascotes pot resultar més estressant del que suposes, tant per a elles com per a tu mateix. Et donem diversos trucs per assegurar una aventura ben zen:

  • El racó del confort.Tots apreciem tenir aquella manta o coixí especial que ens fa sentir com a casa. El mateix s'aplica quan viatgis amb el teu gos o gat. Durant el desplaçament i l'estada, assegura't que compti amb la seva joguina favorita o la seva manta habitual. Aquesta "zona familiar" serà el seu refugi on podran trobar consol enmig de tota l'emoció del viatge!
  • Preparació per a l'ansietat. Si la teva mascota és una mestra en l'art de preocupar-se, no tinguis por! Pot ser que necessiti una mica d'ajuda extra per mantenir la calma. Consulta amb el teu veterinari sobre opcions per alleujar l'estrès, com feromones sintètiques que poden fer que se sentin com si fossin a casa, fins i tot si són en una gàbia en moviment! O, si és necessari, demana consell de medicaments que ajudin a mantenir la seva ment i cor com un autèntic guru de la relaxació durant el viatge.
  • Predica amb l'exemple. U, dos, tres, respira una un cop més. Has de ser el primer en mantenir la calma. Tingues-ho tot previst amb temps i no deixis temes com la documentació del teu gos o gat per a l'últim moment.

Deixa la improvisació fora de la maleta. Assegurança per a gossos i gats

Viatjar amb mascotes representarà un capítol inoblidable en la història d'aventures compartides entre tu i el teu fidel amic. Però, igual com passa amb qualsevol bon rodamón, és important estar preparat per a qualsevol imprevist. Prioritzar la seguretat i el benestar del teu company és essencial, i això inclou comptar amb la protecció adequada.

Així com prepares el seu menjar favorit i la seva joguina imprescindible, considera l'opció d'una assegurança per a gossos o un altre tipus de mascotes. Aquest petit toc de protecció pot representar una gran diferència en cas d'emergències mèdiques inesperades o situacions inusuals durant el viatge. Imagina tenir la tranquil·litat de saber que, sense importar quins obstacles es presentin al camí, el teu pelut estarà cobert. Aquí pots trobar la descripció detallada dels nostres serveis 😊

També et pot interessar

Els nostres productes