• 5 min de lectura

Els mercats de Nadal són la manera de gaudir al màxim d'un Nadal tan especial com el de 2021. Descobreix on pots viatjar per Nadal.

Les festes de Nadal són màgiques i les vivim amb molta il·lusió. Quan va esclatar la pandèmia, vam quedar amb un pam de nas sense fer els viatges de Nadal que tant ens agraden. Per això enguany ens delim per viure aquestes dates tan assenyalades en companyia dels éssers estimats i, si pot ser, descobrint llocs on l'esperit de Nadal es manifesta de manera més espectacular.

Pensaves a fer una escapada? T'expliquem on pots viatjar per Nadal per descobrir i viure intensament els millors mercats de Nadal europeus. T'hi esperen milers de llums de colors, escenaris de somni i paradetes per tastar-hi les especialitats del lloc i anar-hi a comprar. No pensis en el fred i viu al límit el Nadal de 2021. No l'oblidaràs mai!

mercats de nadal

Mercat d'Albert Square a Manchester (Regne Unit)

Del 12 de novembre al 22 de desembre el mercat d'Albert Square obre les portes a la plaça que li dona nom. Recorre'n sense presses les més de 300 paradetes i viu l'autèntic ambient de Nadal. Hi podràs comprar decoració nadalenca, artesania local o tastar-hi unes salsitxes ben bones a la brasa amb vi calent en un dels mercats de Nadal més famosos del continent europeu.

Mercat de Nadal de Trèveris (Alemanya)

Del 19 de novembre al 22 de desembre s'organitza aquest increïble mercat ambulant, que enguany celebra la 42a edició. No hi ha cap estampa que faci més Nadal que aquestes parades situades al cor medieval de la ciutat, amb la silueta de la catedral de rerefons. És un lloc excel·lent per comprar-hi objectes de Nadal a qualsevol de les 95 parades que hi trobaràs. T'enamoraran les botiguetes de ceràmica i hi podràs tastar les coquetes de patata o les salsitxes rostides, a banda del vi calent, que es diu Moselle Winter. Si et demanes on pots viatjar per Nadal, et recomanem vivament aquest lloc!

Mercat de Funchal a Madeira (Portugal)

Aquest graciós mercat, que es fa del 1r de desembre al 9 de gener, es caracteritza per un ambient exòtic, propi de l'illa de Madeira. Situat a l'avinguda Arriaga, al bell mig de Funchal, a banda dels guarniments de Nadal, els records i la gastronomia autòctona, també hi podràs comprar, o almenys admirar, les boniques flors exòtiques que es conreen a l'illa. Si vols passar el Nadal a Europa amb un bon clima i el sol gairebé garantit, aquesta és, sens dubte, la millor opció.

Striezelmarkt, el mercat de Dresden (Alemanya)

Del 26 de novembre al 24 de desembre es fa el mercat de Nadal de Striezelmarkt, el més antic d'Alemanya i, probablement, el més conegut del país. Té una història que es remunta al 1434 i desprèn màgia nadalenca pels quatre costats. Se situa a la plaça d'Altmarkt, on es col·loca un arbre de Nadal gegant i una piràmide esglaonada, decorada amb motius nadalencs, de 14 metres d'alçària. Hi podràs visitar les més de 200 parades, gaudir de les representacions teatrals i després anar fins al riu Elba per veure-hi les precioses barquetes guarnides amb llums.

Winterpret a Brussel·les (Bèlgica)

De tots els viatges de Nadal, Brussel·les ocupa sempre un lloc especial. És impossible de no visitar el Winterpret, que és molt més que un clàssic mercat ambulant de Nadal. S'hi apleguen alhora tots els components nadalencs: un arbre de Nadal perfecte, una pista de patinatge, un pessebre a mida real i unes boniques cases de fusta, que sembla que han sortit d'un conte. T'ho passaràs d'allò més bé i hi compraràs els regals més encertats! Pren nota de la data: del 26 de novembre al 2 de gener.

Christkindlmarkt a Viena (Àustria)

El tradicional mercat de Nadal de Viena és conegut com a Christkindlmarkt. No malbaratis el temps provant d'aprendre'n el nom i afanya't a comprar el bitllet per anar a la capital d'Àustria! Si vols una excusa per visitar-lo, la trobaràs en tot el que t'ofereix: més de 150 parades a vessar de joguines, regals i artesania, dolços exquisits, ponx calent, tallers de tota mena i uns cavallets encisadors per a la canalla, que no desdiuen gens de la màgia del lloc. Aquesta meravella és a la Rathausplatz o la plaça de l'Ajuntament, del 17 de novembre al 26 de desembre.

Mercat de Nadal de Poznan (Polònia)

Del 29 de novembre al 23 de desembre, entre la plaça del Mercat Vell i la de la Llibertat, s'hi fa un fantàstic mercat de Nadal amb parades de fusta. Et recomanem especialment que t'hi passegis tranquil·lament i hi observis els encantadors guarniments de Nadal que ho engalanen tot. Això sí, reserva-hi amb prou temps per pujar a la roda de fira, a dalt de tot podràs admirar unes vistes impressionants del nucli històric, i per visitar el Festival Internacional d'Escultures de Gel. Es tracta d'un autèntic museu a l'aire lliure i la millor escapada per al Nadal de 2021!

Mercat ambulant de Budapest (Hongria)

Just davant de la basílica de Sant Esteve, a la plaça Vörösmarty, hi ha aquest mercat de Nadal que fa xalar qualsevol amant de les festes de Nadal. Una pista de patinatge sobre gel i un gran arbre de Nadal contribueixen a ambientar el lloc, tot i que els autèntics protagonistes són les precioses paradetes guarnides amb llums. No te'n pots anar sense tastar el flódni, un pastís típic de Nadal per llepar-se'n els dits.

Mercat de Nadal de Basilea (Suïssa)

Imagina't passejant pel barri vell d'aquesta ciutat suïssa i que, de sobret, treus el cap a una parada d'artesania entre Barfüsserplatz i Münsterplatz. Hi pots tastar el Läckerli, un gustós pa d'espècies local. O potser t'estimés més un excels formatge de raclet suís? Avets, nadales i garlandes de Nadal de tots colors t'acompanyaran durant tot el recorregut. En aquesta preciosa ciutat suïssa pots viure un Nadal inoblidable, del 25 de novembre al 23 de desembre.

Mercat ambulant de Nadal a Govone (Itàlia)

Del 12 de novembre al 19 de desembre s'organitza Il Magico Paese di Natale, a la regió del Piemont. Per a molta gent aquest és el mercat de Nadal més especial d'Itàlia, perquè durant uns quants dies el poble sencer es transforma en el regne màgic de Santa Claus. Després d'anar a comprar i tastar qualsevol de les exquisideses locals, dedica una estona al Castell Reial, on trobaràs un magnífic espectacle musical en honor a Santa Claus.

I com pago els viatges de Nadal?

Probablement a hores d'ara no et demanes on pots viatjar per Nadal i prou, sinó que també vols saber com n'has de pagar les despeses. Deixa'ns que et fem una proposta insuperable: la targeta de crèdit Visa Classic de TARGOBANK. Es tracta d'una targeta amb un avantatge ben clar: les modalitats de pagament a mida. Podràs fraccionar les compres en tres, sis, nou o dotze mesos. D'aquesta manera, podràs tornar la quantitat gastada amb comoditat en diversos terminis. I, a més a més, tindràs diners disponibles per fer el viatge que somiaves!

Si vols viure un Nadal màgic, no t'ho pensis dues vegades i reserva el viatge al més aviat possible. Els dies s'esfumaran, però el record romandrà per sempre.

També et pot interessar

Els nostres productes