• 4 min de lectura

Què portar a un pícnic per tenir èxit? T'ajudem a organitzar un pícnic de pel·lícula depenent de l'ocasió.

Organitzar un pícnic és un fantàstic recurs per quedar amb amics i família quan la pluja i el fred ens ho permeten. No tindrem problemes d'espai, agrada a grans i petits, i es pot adaptar amb facilitat en funció dels gustos i necessitats de cadascú.

Però sabies que aquest divertit pla a l'aire lliure té una tradició mil·lenària al darrere? El seu origen es remunta a una pràctica especialment estesa entre l'aristocràcia dels segles XVIII i XIX, qui organitzava suculents banquets en boscos i jardins al més pur estil de la sèrie Els Bridgerton.

La seva democratització va arribar després de la Revolució Francesa. Va ser llavors quan el poble “ras” va començar a reunir-se als parcs reals del país. I així es va anar estenent i evolucionant fins als nostres dies.

Et proposem idees de pícnic depenent de l'ocasió i, sobretot, de la teva manera de ser. A més, gairebé totes són molt aplicables per fer un pla amb nens.

Ens n’anem de pícnic!

Els més detallistes. Deixa volar la imaginació

Si ets dels que es diverteixen gairebé més preparant les coses que en el moment de fer-les, estàs d'enhorabona. Organitzar un pícnic pot ocupar-te tot el temps que vulguis i donarà cabuda a tots els detalls que siguis capaç d'imaginar. Des de la selecció de la ubicació al menú. La cistella, les estovalles, uns coixins, algunes flors o, fins i tot, llums, seran els teus bàsics. Segur que aconsegueixes un gran reportatge fotogràfic per penjar al teu perfil d'Instagram.

Els col·laboradors, amb una mica d'ordre i comandament

Per delectar-se d'un bon dinar amb amics o un pla amb nens al camp no cal pegar-se “la gran currada”. Si ets organitzat en tindràs prou per repartir el treball entre tots. Això sí, intenta ser equitatiu, que ja sabem què passa si a en Joan li ha tocat fer quatre truites de patates i la Marta només posa les olives. Per a aquest tipus de pícnic és essencial elaborar una llista detallada de tot el que portarem. Des del menjar a l'obridor. Que ens coneixem i després no és culpa de ningú que no tinguem ni navalla per tallar l'empanada!

Love is in the air, pots demostrar-ho amb un dia especial

No fa falta que sigui San Jordi per sorprendre la teva parella. Amb una manteta, uns formatges amb una mica de pa i un bon vi en pots tenir prou per preparar un romàntic pícnic en un lloc que consideris màgic. Pot ser un parc, una idíl·lica platja o un racó especial de la teva ciutat. Selecciona la música adequada i gaudiu del moment. Una de les escenes més idíl·liques que podem imaginar per a una proposició romanticona.

Entregats a la causa, que també n'hi ha

Els més professionals de la sala segur que ja compten amb la infraestructura necessària per a un gran desplegament de pixapins. Cadires, taules plegables i fins i tot barbacoa. Sí, les barbacoes estan permeses en alguns emplaçaments preparats especialment per no incendiar la muntanya sencera. Allà podràs degustar un bon “xuletó” o unes verduretes a la graella. Idees de pícnic només aptes en llocs autoritzats! Això sí, necessitaràs un bon maleter per poder transportar-ho tot. Encara que sempre hi ha qui li agrada això d'anar com sardines a la llauna.

Millor sol que mal acompanyat

Fa un dia espectacular i no tens pla, no miris enrere i dona’t un homenatge. Què portar de pícnic? Pots preparar-te el que més t'agradi amb l'avantatge de no haver de compartir amb ningú. Tot el pernil o els teus sandvitxos preferits sencerets per a tu. Recorda portar-te un llibre i recrea't amb la millor de les companyies, la teva. El silenci és moltes vegades un gran amic. A més, si et ve de gust, sempre tindràs la possibilitat d'unir-te a participar a algun grup que trobis pel camí.

Els rematadament mandrosos tampoc no tenen excusa

L’important és passar una bona estona entre amics o en família. El menjar i l'attrezzo estan sobrevalorats per a molts. Aquest pla a l'aire lliure pot simplificar-se tot el que un vulgui. Tan senzill com encarregar unes pizzes i deixar-te portar. Per als més sibarites, hi ha diferents empreses que t'organitzen una cistella plena de delicatessen perquè no hagis de moure ni un dit. Bé, sí, per pagar amb la targeta de crèdit.

Imprescindibles. Siguis com siguis...

Encara que hem adaptat el pla a diferents perfils, hi ha certes coses que són bàsiques a l'hora d'organitzar un pícnic. No en passis per alt cap.

  • Comprova el temps. No fa falta que llueixi el sol ni que faci una determinada temperatura, però els dies de pluja no són els més recomanats per fer plans a l'aire lliure.
  • Tria un moment del dia. Acostumem a pensar en un dinar, però depenent de l'estació de l'any i de les nostres intencions, un esmorzar, un berenar o fins a un sopar poden ser també molt bones opcions.
  • Concreta la localització. Una escapada a la muntanya, un dia de platja, qualsevol parc de la ciutat. Tot s’hi val, però tingues-ho clar per evitar donar voltes d'un costat a un altre.

Què portar de pícnic, sí o sí? Sigui un pla amb nens o amb amics...

  • Menjar. Des de la típica truita de patates amb una mica d'embotit a una desitjable taula de formatges, unes amanides o uns petits canapès. No hi ha límits, encara que com més fàcil siguin de menjar, millor. Recorda adaptar-ho al moment del dia escollit.
  • Beguda. Si no vols morir deshidratat, recorda posar alguna cosa de beguda al farcell o millor encara, en una nevereta on es mantingui fresca. Ho agrairàs!
  • Estovalles, manteta o similars. Que després ningú no vol posar el “cucu” a terra i el menjar sempre estarà millor sobre alguna superfície. Truc! Hi ha algunes mantes impermeables que resulten genials si el camp o el terra estan una mica humits.
  • Estris diversos. Una bossa d'escombraries (fonamental deixar-ho tot net), tovallons, plats i algun cobert (depenent del menjar), vasos, una gorra i protecció solar.

L'organització és un factor clau per evitar imprevistos i saber què portar a un pícnic, sigui quina sigui la teva personalitat. Per controlar els imprevistos, en la mesura del possible, assegura't de tenir una assegurança d'accidents capaç per aixafar-te el dia el menys possible en cas d'accident. Com s’acostuma a dir, home (o dona) previngut, val per dos.

També et pot interessar

Els nostres productes