• 5 min de lectura

Quan et jubilis podràs fer viatges meravellosos amb l'IMSERSO o pel teu compte. Descobreix totes les destinacions per viatjar que tens a l'abast!

Després de tota una vida treballant, t'ho has ben guanyat! La jubilació és una etapa per gaudir de la tranquil·litat que, per una raó o una altra, potser no has pogut tenir al llarg de la vida. D'un dia per l'altre s'obre davant teu un món de possibilitats. I el lleure és el punt que menys pots deixar de banda.

Què et vindria de gust de fer ara que disposes de tot el dia per a tu i tens uns quants calerons que has anat estalviant durant mitja vida? Els viatges són una opció fantàstica. No hi ha res que t'ho impedeixi, no tens lligams i en pots fruir més que mai, tant si et tira d'ajeure't en una hamaca a la platja com si vols carregar la motxilla, conèixer indrets nous i anar amunt i avall tot el dia.

test pla perfecte

Viatges amb l'IMSERSO

Qui no coneix gent gran que no hagi fet una escapada amb l'IMSERSO? Certament tornen la mar de contents, perquè aquests viatges són més barats que en una agència o quan els contractes pel teu compte. Val a dir que Benidorm continua essent una de les destinacions preferents, però cada vegada hi ha gent de la tercera edat amb més ganes de gresca que vol viatges una mica més atrevits. Per això ja s'hi han inclòs circuits culturals i turisme a la natura.

Per viatjar amb l'IMSERSO cal inscriure's abans en el programa de turisme per a gent de la tercera edat. La inscripció es pot fer en línia o enviant el formulari per correu postal. Per tenir-hi accés només has de complir algun d'aquests requisits:

  • Ser un pensionista amb una jubilació de la Seguretat Social.
  • En cas de viduïtat, tenir més de 55 anys i rebre una pensió per aquest motiu.
  • Ser un pensionista per altres conceptes o rebre la prestació per desocupació amb una edat mínima de 60 anys.

Habitualment els viatges es fan entre el mes d'octubre i el mes de juny. Quan t'hi hagis inscrit, hauràs de decidir quin programa i quina destinació t'atreuen més i ja ho tindràs! Ara bé, cal prendre en consideració que el viatge pot durar entre quatre i deu dies i que el preu varia en funció de la destinació que triïs.

Anima't a fer un creuer

T'has jubilat i et vols apuntar a fer un creuer? Doncs ja fas tard per inscriure-t'hi! Aquest és un dels viatges preferits de la gent gran, perquè ofereix molts atractius que segur que t'interessaran:

  • És molt còmode. Puges al vaixell i només has d'esperar que et porti a diverses destinacions. Cada dia seràs en un lloc diferent i et regalaràs amb unes vistes magnífiques de la coberta estant.
  • És un viatge segur. No t'escalfis el cap amb les darreres escenes de Titànic, que això va passar fa més d'un segle!
  • Els creuers ho inclouen gairebé tot: àpats, espectacles, activitats de lleure, piscina... Seran uns dies de tranquil·litat que molta gent de vint anys voldrien tenir per a ells!
  • És molt relaxant. Són vaixells molt grossos i amb prou feines notaràs si es mou; així doncs, més de si et mareges, preocupa't de fer totes les fotos que puguis quan siguis a alta mar.

Ets un defensor del turisme responsable?

Hi ha força gent gran interessada a tenir cura del planeta i, per aquesta raó, són partidaris de fer turisme responsable. Aquesta mena de viatges procuren de causar el mínim impacte en l'ecosistema i en la societat i cultura del lloc que es visita. No es tracta pas de trinxar-ho tot com un bou en uns encants.

Si tens com a prioritat la sostenibilitat, et recomanem que miris de trobar una agència especialitzada en turisme responsable. Hi ha una pila d'activitats respectuoses amb els llocs que es visiten i que no fan mal a les comunitats locals ni tampoc al planeta. Si a tu t'agrada de viatjar d'aquesta manera, et volem dir que t'admirem!

Destinacions per viatjar: tantes com en puguis imaginar!

El món no és pas tan gran com ens diuen. Ara que tens temps, pots decidir què vols fer exactament. Entre les destinacions per viatjar, el turisme per Espanya és perfecte, especialment si després de la pandèmia et fa por d'anar a l'estranger. Al nostre país tenim llocs increïbles per descobrir, com ara Santander amb platges mítiques, la Corunya amb balnearis de renom o el parc natural de Somiedo, que inclou rutes per a persones amb la mobilitat reduïda.

Tot i així, també hi ha altres destinacions per viatjar molt interessants, si et fa gràcia una escapada a l'estranger. Tant si t'estimes més els viatges pel teu compte com si et trobes més segur fent viatges organitzats, només cal que decideixis on vols anar. En qualsevol cas, et recomanem que miris abans les condicions de seguretat que especifica el Ministeri d'Afers Exteriors sobre el país de destinació.

Viatjar no allarga la vida, però sí que la fa més rica, perquè n'aprofites el temps al màxim. És una manera de gaudir d'experiències noves, de fomentar les relacions socials i de bandejar l'avorriment. Malgrat tot, també és veritat que, si bé els preus són especials per als jubilats, en cas que vulguem fer grans viatges, valdria més que abans estalviéssim. Així doncs, encara que et sembli que tens lluny la jubilació, et convidem a guardar una part dels diners que guanyes per poder viatjar sense maldecaps. Hi ha simuladors que et permeten de saber quant has d'estalviar per fer realitat el somni de viatjar a la tercera edat.

De tota manera, la tornada d'un viatge és el pas necessari perquè en comenci un altre. Ara, com que no es tracta pas de malgastar els diners en poc temps, tenim a disposició teva una sèrie d'avantatges en programes Sènior que t'ajudaran a encarar el futur amb tranquil·litat. I recorda: avui és el primer dia de la resta de la teva vida. Més que una frase feta, és una gran veritat. Doncs ja ho saps, fes les maletes i passa-t'ho tan bé com puguis.

També et pot interessar

Els nostres productes