• 5 min de lectura

Ets dels qui quan comencen un bon llibre no pot fer res més que llegir? En aquest cas, igual hauries de parar de llegir aquest article. No volem ser responsables que deixis de banda el que feies per culpa de les nostres lectures recomanades per al Dia del Llibre.

Hi ha moltes maneres de celebrar aquesta jornada tan especial. Lectures de llibres, firmes, tallers, mercats, premis, recomanacions literàries, descomptes... La majoria busquen fomentar la lectura i promoure l'interès per la literatura. Imagines un món sense llibres? Nosaltres, NO.

Per això, volem fer la nostra petita commemoració del Dia del Llibre. Encara que no a tot arreu sigui una festa tan gran com la que se celebra per aquesta data a Catalunya, on a més coincideix amb el dia de Sant Jordi, hem preparat un llistat ple de novetats literàries de 2023 per a tots els gustos.

Des de les millors novel·les a la literatura juvenil més demandada per regalar i autoregalar-se en aquests dies. Amb roses (a l'estil català) o sense, esperem que gaudeixis d'un cap de setmana molt literari amb les nostres lectures recomanades.

Lectures recomanades per al Dia del Llibre

Las voces de Adriana (Elvira Navarro)

Una de les millors novel·les de la temporada. Una obra mestra en tres moviments sobre la memòria, la lleialtat als avantpassats, el caràcter cada vegada més espectral del present i la mort.

Un relat commovedor on Adriana, la protagonista, ha d'enfrontar diversos duels mentre cuida el seu pare malalt. Malgrat seguir la vida dels altres a través de les xarxes socials i de tenir cites online, se sent estancada. Amb freqüència, la por de trencar amb inèrcies que han perdut el sentit prové dels fantasmes del passat que, en el seu cas, es manifesten a través d'una casa que alguna vegada va encarnar l'univers sencer de la seva àvia i mare.

El cucut de vidre (Javier Castillo)

Cora Merlo, metgessa resident de primer any a Nova York, requereix amb urgència un trasplantament de cor després de tenir un infart fulminant. Malgrat la seva convalescència, Cora rep la visita d'una estranya dona que li ofereix una oportunitat enigmàtica: passar uns dies a Steelville, un petit poble de l'interior, per conèixer la vida del seu fill Charles, el donant del seu cor. Allà descobrirà un misteriós secret.

Los noventa (Chuck Klosterman)

Entre les novetats literàries de 2023, Chuck Klosterman ofereix una exploració fascinant d'una dècada que ho va canviar tot i amb amb què ens ajuda a entendre com hem arribat on som avui. Més enllà dels esdeveniments històrics com la caiguda del Mur de Berlín o l'emergència de fites culturals com Titanic, la societat va haver d'adaptar-se a un nou paradigma: el naixement d'internet. Descobreix com han modelat els anys 90 la nostra manera d'entendre el món, com han influït en la cultura popular actual i en la forma com ens hi relacionem.

Limpia (Alia Trabucco Zerán)

La quotidianitat de la vida pot ser implacable, com ho demostra la metàfora de la gota que ens amara sense que ens n'adonem. En aquesta novel·la, Línia es veu obligada a deixar la seva mare i treballar a la casa d'una família a Santiago de Xile durant set anys, dedicada a cuidar una nena afligida per l'ansietat. La tensió dramàtica creix de manera constant en la trama d'una de les millors novel·les, amb cada personatge i element adquirint importància: la gossa de carrer, les rates, la confessió del senyor, l'arribada de Carlos, el verí, la pistola, fins a un desenllaç poderós i inevitable que evoca les tragèdies gregues.

El evangelio del Nuevo Mundo (Maryse Condé)

Una mare recorre els carrers de Fond-Zombi la matinada d'un diumenge de Pasqua i troba un nadó abandonat plorant entre les peülles d'una mula. Amb el temps, el nadó creix fins a convertir-se en un adult atractiu i mestís que es pregunta pel seu origen entre rumors de miraculoses accions que el promulguen fill d'un déu. Atrapat entre els grans misteris d'aquest món, explora les complexitats de l'ésser humà en un entorn que sovint és hostil. Una obra commovedora i impactant que qüestiona les creences i la identitat destacant entre les recomanacions literàries del moment.

El tiempo de las moscas (Claudia Piñeiro)

A través de l'amistat i el coratge, la novel·la retrata la societat i la vida d'Inés, una dona que busca reinventar-se en un món canviant després de sortir de la presó després de 15 anys. La protagonista de Tuya (anterior novel·la de Claudia Piñeiro), es troba amb l'avenç del feminisme, les lleis del matrimoni igualitari i de l'avortament, i el llenguatge inclusiu. Per adaptar-se a la seva nova realitat, s'associa amb l'única amiga que va fer a la presó, la Manca. Però la vida de la Inés canvia novament quan una de les seves clientes, la senyora Bonar, li proposa un intercanvi inquietant que la fa enfrontar el seu passat i posar en perill el seu futur.

De la A a la Z (Laura Sanz)

Entre les nostres recomanacions literàries també hi ha espai per a la literatura juvenil. Comencem per la trama de De la A a la Z, on Abi, una jove que, després d'una dolorosa ruptura amorosa, s'ha tancat en si mateixa durant mesos. Tanmateix, una trobada amb Zeta, un home atractiu però arrogant, canviarà la seva vida per sempre. Una relació plena d'alts i baixos, on hauran d'aprendre a acceptar-se i estimar-se a si mateixos abans de poder estar junts de veritat. La novel·la tracta temes com l'autoestima, l'acceptació personal i la importància de l'honestedat en una relació amorosa.

ANYWHERE. Donde estés tú (Sarah Sprinz)

El primer lliurament de la saga Dunbridge Academy combina romanç, intriga i aventures en un entorn escolar ple d'emocions i sorpreses.

Emma és una jove que decideix passar un any a Escòcia, a la prestigiosa St. Dunbridge Academy, amb l'objectiu de trobar el seu pare, de qui no en sap res i que sembla estar vivint a Edimburg. A més, també vol deixar enrere el seu xicot i començar una nova etapa a la seva vida. Tanmateix, el seu pla de concentrar-se en els estudis es complica quan coneix Henry, un dels prefectes de l'escola, per qui comença a sentir quelcom més que una simple amistat.

A l'altre costat del bosc (Juan Mata)

Un llibre que aborda temes d'ètica i filosofia de manera propera i honesta per a adolescents. L'autor utilitza la metàfora del bosc per il·lustrar com la vida pot ser misteriosa i perillosa, però també plena de bellesa i descobriments. L'obra planteja preguntes com què hi ha a l'altre costat del bosc i com triar el camí més convenient, a més de reflexionar sobre com passar de la infantesa al món adult sense temor de perdre's en l'espessor. Al llarg de les seves pàgines, Juan Mata ofereix paraules per orientar els passos dels lectors i comprendre el valor del viatge de la vida.

Donde el silencio se rompe (Susanna Herrero)

Si t'apassiona el gènere del romanç fantàstic, aquest món de dracs, monstres, gegants, humans i déus t'enamorarà. Gairebé podràs tocar els personatges d'aquesta trepidant història on la llegenda prohibida marca la relació entre un drac i la filla del déu més poderós. Enemics de bàndols diferents que sense conèixer-se haurien d'estar destinats a odiar-se. Tanmateix, les vides de Lovem Kennedy i Tristan Drake col·lideixen i s'uneixen inevitablement. Junts, emprendran un viatge que els portarà a reescriure la història.

Fins a aquí, les nostres lectures recomanades. Ara et toca a tu triar quina de les novetats literàries de 2023 inclous en el teu “wish list” per celebrar el Dia del Llibre. Totes són a un clic a Amazon. Per si encara no ho saps, a Tomamos impulso, els 15.000 primers en contractar el nostre servei PR1ME tindran Amazon Prime, amb enviaments gratis, durant tota la durada del compte i molts altres beneficis.

Corre que s'escapa! Informa-te’n aquí i subscriu-te a una vida més fàcil, una vida PR1ME!

També et pot interessar

Els nostres productes