• 4 min de lectura

Buscant plans d'hivern? L'instant de tirar-se al sofà a gaudir d'una bona pel·li amb una agradable manta s'agafa amb mooooltes ganes, però, si ho convertim en rutina, acaba resultant soporífer fins i tot per a l'habitant més assossegat de la casa. Aixeca’t! Avui et portem una gran alternativa per fugir del fred dels carrers alhora que ens culturitzem entre les calentones parets d'un museu.

Tenim la immensa sort de viure en un país amb molt art. En aquesta ocasió no ens referim al flamenc i olé! o als Pastorets, sinó a la quantitat de pintures, escultures, restes arqueològiques i tota mena de creacions artístiques que copen els milers de museus que hi ha per tota la geografia espanyola.

Sí, sí, per tot Espanya. No tot es redueix al Museu del Prado o el Reina Sofia o al CCCB. Impressionants els tres! Això no té discussió. Però hi ha moltes altres opcions per muntar-te grans plans d'hivern. Aquí et deixem una llista amb alguns dels millors museus d'Espanya. Art, historia... n'hi ha per a tots els gustos. Amb quin et quedes?

Museus per refugiar-se del fred

Guggenheim de Bilbao

Aquesta producció arquitectònica de Frank O. Gehry representa és per alla mateixa tota una obra d'art. El caràcter de les seves formes ondulades s'ha convertit en una de les icones més representatives de la ciutat. A més, el museu Guggenheim de Bilbao acull algunes de les col·leccions d'art contemporani més importants del moment. Entre les seves creacions més destacades es troba La matèria del temps, de Richard Serra; La font de foc, d’Yves Klein; Les tulipes, de Jeff Koons; Mama, de Louise Bourgeois; o El gran arbre i l'ull, d'Anish Kapoor.

Centro Botín, Santander

Aquest oasi de pau dissenyat per Renzo Piano a la vora del Cantàbric ofereix les millors vistes de la badia de Santander. Però aquest no és el seu únic atractiu, aquesta gran escultura-mirador acull la distingida col·lecció d'art de la Fundació Botín, així com exposicions de grans artistes del moment com Ellen Gallagher. Un dels noms més sonats que ja ha passat per aquesta incipient joia!

MUSAC de Lleó

La seva cridanera estructura atapeïda de vidrieres de color va ser premiada el 2007 amb el prestigiós Premi Mies van der Rohe d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea. Déu n'hi do! Però això no és tot. Al seu interior podem trobar obres des dels anys 80 fins a l'actualitat, encara que està especialment centrament en els moviments artístics d'Europa de finals dels 80 i principis dels 90. En total, més de 1.600 obres de més de 400 artistes de tot el món.

Teatre-Museu Dalí de Girona

L’antic teatre de Figueres, destruït durant la Guerra Civil i reconvertit en un dels millors museus d'Espanya, allotja algunes de les creacions més prestigioses de Salvador Dalí. Fins i tot la mateixa façana de l'edifici encarna a la perfecció la identitat delirant de les seves creacions. Aquí tot és surrealista! Entre les seves extravagants parets podem gaudir d'importants obres de l'artista català com diversos retrats de Gala, mobiliari, escultures i objectes personals, com la seva antiga habitació, així com la seva cripta (disposada on era l'escenari del teatre).

MACBA de Barcelona

Dedicat a les obres més importants de la segona meitat del segle XX, les seves sales alberguen treballs dels anys 50, el més avantguardista dels 60 i 70, escultures dels 80 i grans obres d'artistes tant nacionals com internacionals. Art en les seves diferents formes d'expressió que van acompanyades d'activitats, exposicions temporals i conferències que converteixen aquest recinte en un punt de trobada cultural IMPRESCINDIBLE.

MNAC de Barcelona

El Palau Nacional de Montjuïc, construït per a l'Exposició Internacional de 1929, és avui un dels museus més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Art romànic, gòtic i modernisme es donen cita en aquest espai. A més, el museu cada vegada s'anima a incorporar més propostes contemporànies. A tot això hem de sumar-li les impressionants vistes de la ciutat comtal. Tot un espectacle per als sentits!

IVAM de València

Richard Hamilton, Antoni Tàpies, Yves Klein o Alexander Caldertien són exemple del sonat patrimoni artístic de l'Institut Valencià d'Art Modern. Obres de diferents geografies i contextos culturals, però totes relacionades amb les avantguardes històriques del segle XX. L'exposició temporal La creació oberta i els seus enemics, d'Asger Jorn, t'estarà esperant des del 16 de febrer. Te la perdràs?

Museu Arqueològic Nacional, Madrid

Destinat a donar a conèixer la cultura i origen de les diferents regions d'Espanya, les seves 40 sales exposen més d'un milió de peces amb què poder apreciar l'evolució de la societat espanyola durant les diferents èpoques de la nostra història. Tot un recorregut per la prehistòria, la Hispània romana, l'Edat Mitjana, Pròxim Orient, l'Edat Moderna o sobre altres civilitzacions com l'egípcia i la grega. Prepara't per viatjar en el temps!

Museu Thyssen-Bornemisza, Madrid

Més de 700 obres d'artistes nacionals i internacionals del segle XIV, XV, Pop Art i de l'art contemporani com Van Eyck, Caravaggio, Rubens, Monet, Rembrandt, Van Gogh, Matisse, Munch, Juan Gris o Pablo Picasso componen la col·lecció artística privada de la família Thyssen-Bornemisza. Quin tresor! Entre les seves exposicions temporals, no perdis de vista Noves perspectives de Lucian Freud (des del 14 de febrer).

Museu Sorolla, Madrid

La pròpia residencia de Joaquín Sorolla és avui dia el seu propi museu. Anima't a recórrer el seu casalot per conèixer més de prop la vida i obra del mestre de la llum. Més de 1.200 creacions es reparteixen per les diferents estances de la llar. La sala principal, el menjador, el despatx o l'estudi... totes decorades amb els mobles originals de l'habitatge.

Museu d'Art Romà de Mèrida

Declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO pel seu valor històric, aquest temple de la cultura romana conté restes arqueològiques de l'antiga ciutat Augusta Emerita. Escultures, elements de la seva antiga arquitectura, il·lustracions, mosaics, estris... Més de 36.000 peces des de la fundació d'Augusta, el 25 aC, fins a la caiguda de l'imperi extrets majoritàriament dels antics jaciments. Espectacular!

Museu de Belles Arts de Sevilla

L’antic Convento de la Merced Calzada dona empara a la mostra de pintura barroca sevillana més gran, amb obres de Murillo, Velázquez i Valdés-Leal, entre d'altres. També podràs trobar creacions d'artistes andalusos del segle XIX com el retrat de Gustavo Adolfo Bécquer, pintat pel seu germà Valeriano Domínguez Bécquer. Molt, molt recomanable.

Centre Pompidou de Màlaga

El prestigiós centre parisenc Pompidou compte amb una seu laboratori a la ciutat andalusa de Màlaga. Sota un cridaner cub de colors, es concentra una important col·lecció d'obres del segle XX i XXI de diferents disciplines artístiques. A més, disposa d'un espai dedicat a exposicions temporals interactives pensades per al públic familiar. Una aposta segura!

Museu Picasso de Màlaga

La ciutat natal de Picasso acull el museu homònim més important d'aquesta rellevant figura del panorama artístic internacional. Es tracta d'una de les col·leccions més completes del geni malagueny, molt pròpia per entendre el seu extens desenvolupament. A més, al subsòl de la seu, el renovat palau renaixentista de Buenavista, podràs admirar restes fenícies i romanes. Vestigis de la ciutat disposats a mostrar al visitant fragments de la història de Màlaga.

El museu Guggenheim de Bilbao, el Thyssen-Bornemisza de Madrid o el Centre Pompidou de Màlaga... són només una petita mostra de tots els museus que t'estan esperant per organitzar fascinants plans d'hivern sense necessitat de passar fred.

Extraordinàries mostres d'art, totes elles ben protegides amb les seves potents alarmes de seguretat. I les de casa teva? Encara que sigui la fresca de la paret del passadís realitzat l'estiu passat pel teu fill de dos anys, la fotografia de família del nadal passat o les poques joies que has heretat d'un avantpassat llunyà... estan ben segures? Coneix el nostre Equip de Seguretat Protect. Estigues segur!

També et pot interessar

Els nostres productes