• 5 min de lectura

Et proposem de recórrer el nord d'Espanya o de fer rutes de senderisme pel sur. Descobreix cinc rutes amb cotxe per Espanya per fer a l'hivern.

Ets dels qui així que tens uns quants dies lliures ho aprofites per fer una escapada? Enhorabona! Tu sí que saps cuidar-te! Canviar la rutina i les presses diàries per uns quants dies de repòs és una cosa que va molt bé. La salut mental t'ho agraeix i tornes amb energia renovada, les piles carregades i ganes de conquerir el món.

El nord d'Espanya, els Pirineus aragonesos, Sierra Nevada… Hi ha un fotimer de llocs a la nostra geografia que et poden regalar moments inoblidables amb la parella, la família o els amics. Que no desmoralitzi que siguem a l'hivern! El fred ens ofereix paisatges espectaculars i una munió de possibilitats. No les deixis escapar!

Si penses a fer una ruta al volant, aquí tens cinc propostes increïbles per a l'hivern. Només tenen un problema: no sabràs quina has de triar!

1. Ruta pel nord d'Espanya

No és cap secret: el nord d'Espanya és esplèndid. Si et ve de gust de recórrer-lo i d'admirar-ne els paisatges, tant de mar com de muntanya, et suggerim que facis la ruta del Cantàbric, que travessa el País Basc, Cantàbria, Astúries i Galícia. Menjaràs a pler i podràs visitar llogarets fantàstics, com ara Santillana de Mar, Ribadeo, Hondarribia, Luarca, Comillas o San Vicente de la Barquera. Això sí, tingues en compte quin temps ha de fer els dies de la ruta. La pluja no t'ha d'impedir pas fer el recorregut, però si veus que hi haurà un temporal, val més deixar-ho per a una altra ocasió, perquè no en gaudiràs gens.

Aquesta ruta, que combina història i bellesa natural, és perfecta per fer amb cotxe i ben tranquil·lament. Si no tens gaires dies, val més que et decantis per una o dues comunitats autònomes. Només has d'omplir el dipòsit i deixar-te portar!

2. Ruta per la Costa Brava

Recórrer la Costa Brava a l'hivern és tot un espectacle. De Blanes a Portbou t'esperen 111 kilòmetres de carreteres captivadores i pintoresques, la majoria envoltades de vegetació i abocades al mar. Et deixarà embadalit cada petita cala des dels nombrosos miradors que aniràs trobant. I t'hipnotitzarà una aigua que no perd el color turquesa tan característic quan hi incideixen els raigs de sol, fins i tot al pic de l'hivern.

T'aconsellem de conèixer els meravellosos pobles mariners amb què toparàs fent camí, com ara Tossa de Mar, Begur o Cadaqués. Sabies que aquesta vila tan bonica era la preferida de Dalí? Ben a la vora, a Portlligat, pots visitar-ne la casa museu. Et sorprendrà!

3. Ruta de la Plata

La ruta de la Plata s'assembla en certa manera a la ruta 66 que recorre els EUA, però en versió espanyola i sense tenir en compte les distàncies. Aquest itinerari travessa la península Ibèrica de nord a sud. Es tracta d'un recorregut de més de 800 kilòmetres que ja existia en època romana i que connecta Sevilla amb Gijón. T'encantarà de saber la història de cadascun dels pobles que inclou la ruta. I, si tens temps, visita tant sí com no ciutats com ara Mèrida, Càceres o Salamanca.

T'agraden les rutes de senderisme? Doncs l'enhorabona! En aquest recorregut trobaràs un parell de parcs nacionals: Doñana i Monfragüe. Hi ha un munt de corriols perquè triïs el que més s'adapta al temps que tens i a la teva condició física.

4. Ruta de La Alpujarra

Aquest recorregut, que voreja la riba mediterrània, és ple de contrastos. De Lanjarón, el poble de l'aigua, fins a Laroles, a la part oriental de la comarca i a menys d'un parell de kilòmetres d'Almeria, La Alpujarra aplega exactament 32 municipis, i uns quants són penjats dels vessants de la muntanya en un equilibri sorprenent, a més de mil metres d'alçària.

Si ets amant dels esports d'hivern, potser et vindrà de gust anar a Sierra Nevada, que en aquesta època de l'any estarà colgada de neu. I si et regales un dia d'esquí? Ets al lloc i en el moment oportú!

5. Ruta pels Pirineus aragonesos

Si et tira la muntanya, ni t'hi pensis: si les condicions meteorològiques ho permeten, escapa't a fer una ruta pels Pirineus aragonesos. A banda de pistes d'esquí, com les de Formigal, i corriols de muntanya, com els del parc nacional d'Ordesa i Mont Perdut, hi trobaràs paisatges increïbles i llogarets de conte de fades.

Avantatges d'una ruta amb cotxe per Espanya

Ja saps que si viatges no és tan important la destinació com el camí mateix. I malgrat que tothom sap que l'avió és un mitjà de transport ràpid i còmode, fer una ruta amb cotxe per Espanya té molta més gràcia i un fotimer d'avantatges, entre els quals la llibertat que representa poder canviar de direcció sense capficar-s'hi gaire, estar-te a cada lloc tant de temps com vols, estirar les cames a pler, contemplar paisatges amb calma o, simplement, passar-s'ho pipa sense seguir cap horari establert. Tu decideixes què, com i quan!

A més a més, viatjar amb cotxe et permet de dur les maletes que vols, sempre que hi càpiguen al maleter. Aquí no hi ha restriccions de pes, com passa als avions. Si vols fer rutes de senderisme, no oblidis anar ben calçat i dur els bastons telescòpics per facilitar la caminada. I si t'has ficat al cap una jornada d'esquí, no dubtis a endur-te'n el teu equip.

Només t'hauràs de preocupar per la benzina i de tenir una bona assegurança d'automòbil que s'adapti a les circumstàncies i et cobreixi en cas de contratemps.

També et pot interessar

Els nostres productes