• 5 min de lectura

L’economia domèstica es troba immersa en un constant desafiament, on els preus dels aliments (per un motiu o un altre) continuen escalant sense parar. La tasca quotidiana d’anar a comprar s'ha convertit en un exercici d'astúcia cada vegada més vital per conciliar les nostres necessitats diàries amb el pressupost disponible.

Aquesta realitat ha motivat molts consumidors a buscar estratègies més enllà de les pràctiques convencionals per mantenir les seves despeses sota control. Davant d'aquest panorama, és crucial trobar alternatives més innovadores i creatives que ens permetin maximitzar els nostres recursos financers, completant així els mètodes tradicionals com la planificació del menú setmanal, l'elaboració de llistes de la compra o la caça de les ofertes i descomptes.

10-tips-para-ahorrar

Abans que res, FLEXIBILITAT

La planificació d'un menú setmanal és clau per estalviar quan hem d’omplir el cistell d’anar a comprar, però la flexibilitat és encara més important. No t'obsessionis si no trobes un producte específic de la llista o si un altre té un preu més atractiu. Mantingues la ment oberta i prioritza la creativitat per ajustar els teus plans. De vegades, les ofertes inesperades o els productes de temporada poden ser veritables gangues que no has de deixar passar. Recorda que l'adaptabilitat és part del joc de l'economia domèstica. Si ets flexible, aconseguiràs adaptar-te a les fluctuacions del mercat i et sorprendràs amb noves i delicioses incorporacions al teu menú.

Calculadora sempre en mà

Compara cada producte per incrementar al màxim els teus estalvis. Porta una calculadora amb tu (ens val la del mòbil) i pren nota dels preus mentre omples el carro. Aquest enfocament et permet ajustar el teu pressupost a temps real i evitar sorpreses quan passis per caixa. Opta per un cistell o carro petit per limitar l'espai disponible, com si fos un "tetris" econòmic. Això t'obligarà a seleccionar únicament l'essencial, evitant compres impulsives i mantenint el control total sobre les teves despeses. No només enfortirà la teva disciplina financera, sinó que també et proporcionarà una visió clara de les teves decisions de compra al supermercat, assegurant que cada adquisició sigui conscient i econòmicament intel·ligent.

A l'aguait en tot moment

En recórrer els passadissos del super, para atenció a les lleixes inferiors. Sovint, els productes més assequibles s'amaguen estratègicament en aquestes seccions. Evita caure a la trampa dels articles situats a l'altura dels ulls, ja que solen ser els més cars i prominents en el lineal. Només has d'abaixar una mica més la vista i se t'obrirà tot un univers d'opcions per comparar preus amb una qualitat similar. Aventura't a provar les marques blanques, que, en molts casos, ofereixen gèneres d'excel·lent qualitat per un import molt més reduït. De fet, si observes amb cura, descobriràs que molts d'aquests productes estan fabricats per les mateixes empreses que produeixen les marques reconegudes.

La quantitat, importa

Quan cerques estalviar a l’omplir el cistell d’anar a comprar, fixar-te en el preu per quilo o unitat es converteix en un "must". Opta per comprar formats familiars, ja que acostumen a ser més econòmics que les opcions més petites. Si ho fas, igual et surt una mica més car en el moment, però t'ajudarà a reduir el cost per unitat, optimitzant la despesa a llarg termini. Aprofita les ofertes en productes a granel i considera visitar superfícies a l'engròs, on els preus encara poder ser més baixos. Això sí, per dur a terme aquest consell, has de disposar de prou lloc per emmagatzemar l'excedent. Verifica les dates de caducitat dels productes, assegura't que els aliments tinguin un temps de vida útil adequat per evitar desaprofitaments i preveu la congelació de tots aquells productes que no consumiràs immediatament. Aquesta pràctica et permetrà incrementar el teu poder adquisitiu, alhora que garanteixes un rebost ben proveït a preus més amigables amb la teva butxaca.

Marca’t un bon estudi de mercat

Realitzar un estudi exhaustiu abans d'anar al supermercat pot ser la clau per augmentar els teus estalvis. Existeixen diverses aplicacions dissenyades per ajudar-te en aquesta tasca, que et permeten comparar preus entre diferents comerços. Aquestes apps no només mostren les ofertes actuals, sinó que també et brinden informació sobre descomptes exclusius i promocions. A més, algunes ofereixen funcions de geolocalització que tracen rutes eficients entre els establiments propers, facilitant-te la planificació de la compra setmanal. Integrar aquest mètode a la teva rutina et brindarà l'oportunitat de descobrir les opcions més avantatjoses, potenciant així el teu pressupost i garantint que obtinguis el major valor pels teus diners. Un consell útil: no és necessari incloure-ho tot en un sol dia, ni tan sols en la mateixa setmana. Pots identificar els productes que més t'interessen i visitar un establiment diferent cada setmana.

Horari estratègic

Moltes botigues ofereixen descomptes substancials en productes propers a la data de caducitat. Planifica les teves compres en moments específics del dia on es realitzen reduccions de preus, com el final de la tarda o durant la nit. En aquests horaris, és més probable que trobis productes frescos i altres articles amb descomptes notables. Enfoca't en aliments que puguis congelar o que tinguis temps de consumir abans del seu venciment. Aquesta tàctica et permet estalviar diners, i col·laborar a la reducció del desaprofitament d'aliments. Aprofitar aquestes ofertes d'última hora és una estratègia intel·ligent per estirar el teu pressupost i obtenir productes d'alta qualitat a preus considerablement més baixos.

Prioritza la proximitat

La proximitat, tant dels productes com de l'establiment, es tradueix en estalvis tangibles que impacten positivament en la teva economia domèstica. Escollir comerços propers pot marcar la diferència en el teu pressupost, ja que redueixes els costos de desplaçament i minimitzes la despesa en gasolina (una cosa que cal tenir molt en compte a l'hora de fer càlculs per comparar preus). A més, quan tries botigues locals, no només estalvies temps i diners en el transport, també contribueixes a l'economia de la teva comunitat.

Apps i programes de fidelització

Les aplicacions mòbils han revolucionat la forma com estalviem als hipermercats. Moltes cadenes ofereixen aplicacions amb cupons i descomptes exclusius per a usuaris, proporcionant possibilitats d'estalvi personalitzades. Descarregar aquestes aplicacions et facilita l'accés a ofertes especials, promocions flaix i descomptes que no trobaries de cap altra manera. Igualment, algunes aplicacions ofereixen programes de fidelització que acumulen punts bescanviables per productes gratuïts o descomptes addicionals.

Un altre tipus d'aplicacions de gran interès són les que et recompensen per les teves compres. Vinculant els teus rebuts, acumules "cashback" o punts bescanviables en diverses botigues. Aquestes aplicacions, com Ibotta o LetyShop, ofereixen una oportunitat addicional per augmentar els teus estalvis mentre realitzes les teves despeses habituals.

Compres col·laboratives

Quan uneixes forces amb família, amics o veïns, podràs accedir a rebaixes per volum i aprofitar ofertes que potser no serien tan beneficioses si compressis individualment (per no parlar de les despeses associades al transport). Organitza grups de consum, dividint costos i distribuint productes en funció de les necessitats de cada membre. Aquesta tàctica fomenta la solidaritat i la comunitat, alhora que garanteix que tots obtinguin els productes desitjats a preus més baixos. Considera establir un sistema rotatiu per facilitar la coordinació i assegurar que tots gaudeixin dels avantatges d'aquesta estratègia, transformant l'experiència d'anar al supermercat en una activitat social.

Caixes sorpresa, què serà, serà?

Et proposem una forma realment emocionant i rendible d'abaratir el cistell d’anar a comprar. Hi ha serveis que ofereixen descomptes molt temptadors en aliments i productes d'ús diari quan et subscrius a lliuraments periòdics. Aquestes caixes sorpresa acostumen a contenir una varietat d'articles, des d'aliments gourmet fins a productes de cura personal, a preus significativament més baixos que si els compressis per separat. Quan t’inscrius a aquests programes, també gaudeixes de la conveniència de rebre'ls directament a la teva porta, eliminant la necessitat de desplaçar-te. Això sí, hauràs de consolidar els teus dots d'improvisació per enfrontar el menú setmanal.

I ara que ja saps com fer-t’ho per gastar menys, maximitza els teus estalvis amb les nostres assegurances. Siguin quins siguin els teus objectius, t'oferim l'oportunitat de tenir el teu estalvi assegurat obtenint una rendibilitat garantida sense necessitat d'aportacions periòdiques. T’ho perdràs?

També et pot interessar

Els nostres productes