• 4 min de lectura

En la moda tot és cíclic. Tard o d'hora acabarem mirant enrere i reconeixent que les peces que duien les mares i àvies tenien certa gràcia. Per això tornen a estar en voga els vestits estampats i els pantalons acampanats, que avui ens semblen tan moderns, però no deixen de ser un reflex de la roba que era moda en la dècada dels seixanta.

La roba vintage ha tornat als aparadors. Ara bé, si en comptes de comprar-la en un establiment convencional anem a una botiga de roba de segona mà, no únicament ens farem un favor a la butxaca, sinó que també ajudarem el planeta!

Beneficis de la roba vintage

Moda vintage: avantatges d'aprofitar les peces de roba

Si t'agrada la moda vintage, et podries plantejar de comprar-la en una botiga de roba de segona mà en lloc de nova, cosa que, d'altra banda, cada vegada fa més gent. Potser penses que la roba de segona mà no fa per a tu, però deixa'ns donar-te unes quantes raons per fer-te canviar d'idea. Segur que et convenceran!

  • Si compres peces "noves" que segueixen la moda vintage a les botigues més conegudes, correràs el perill que, quan vagis en un acte, altra gent hagin tingut el mateix pensament i portin una peça idèntica a la teva. Contràriament, si tries una botiga de roba de segona mà, podràs aconseguir una peça original i amb personalitat pròpia. Un model únic que només duràs tu!
  • Comprar roba de segona mà en línia o a les botigues especialitzades que la venen et sortirà més barat. I no parlem pas de pocs diners: et podràs estalviar una bona picossada! Si cerques una botiga en línia amb peces de segona mà, algunes de les opcions més valorades són Zalando, Micolet, Carousel i Percentil.
  • Hi trobaràs peces en perfecte estat. Potser t'imagines que la roba de segona mà en venda fa pudor, té taques o no està en condicions. Ben al contrari! No seria gens estrany que hi trobessis fins i tot peces sense estrenar amb l'etiqueta penjada.
  • No et costarà gens d'encertar la peça que vols. Pots trobar roba de segona mà en línia o en una botiga especialitzada. Cada vegada n'hi ha més a les plataformes, als mercats ambulats i als establiments solidaris i especialitzats en roba vintage de segona mà. I, si la vols aconseguir sense sortir de casa, et pots baixar l'aplicació de Vinted o de Wallapop: hi descobriràs milers d'armaris per trobar en poca estona la peça que volies.
  • T'ho passaràs més bé que si vas en un establiment convencional. Es tracta d'anar a la percaça del tresor i això sempre és divertit, sobretot si s'hi afegeixen els amics. En algunes botigues podràs comprar roba a pes. Sí, tal com sona! Triaràs les peces que vols comprar i te les pesaran, com si compressis peres o plàtans.

Com estalviem en roba i, de passada, salvem el planeta

Si totes les raons que t'hem exposat abans no et convencen gaire, et donarem un parell de motius de pes per decantar-te per la roba de segona mà: la teva economia i el planeta.

Si et demanes com s'estalvia en roba, aquesta és la millor opció! I, per torna, et sentiràs més bé amb tu mateix, perquè faràs alguna cosa pel planeta. Com et deus imaginar, reaprofitar la roba té un impacte beneficiós, en la mesura que evites emissions de gasos contaminants i un consum excessiu d'aigua i d'energia derivats de la seva fabricació i transport.

Vivim en un món massa consumista i ens cansem de seguida de tot allò que comprem. Llençar la roba en comptes d'aprofitar-la significa omplir els abocadors, fet que causa problemes mediambientals.

D'altra banda, moltes de les peces que comprem es fabriquen a l'Àsia, on la mà d'obra és barata. Si en lloc d'anar en una botiga convencional compres roba de segona mà en línia, no contribuiràs a perpetuar processos d'explotació en què no es tenen en compte els drets dels treballadors. Ben al contrari, donaràs suport al comerç local o als establiments amb un rerefons solidari.

He estalviat uns quants calerons: i ara què?

Amb petites accions, com ara comprar peces de segona mà, pots arribar a estalviar i fer guardiola per quan passis dificultats, cosa que t'anirà de primera si no tens un sou gaire alt.

Per estalviar de mica en mica, la millor opció és retirar una petita quantitat del sou cada mes quan cobres. Et serà molt més rendible que si proves d'estalviar la part que te'n sobri a final de mes! En general, s'ha establert que cal dedicar el 20 % dels ingressos totals a l'estalvi, el 50 % a cobrir les necessitats bàsiques i el 30 % restant als capricis.

Si vols estalviar però fer inversions no és el teu fort, tens a disposició teva productes que no t'obliguen a arriscar-te, com ara Integra 5+, un pla d'estalvi a llarg termini amb una exempció fiscal, perquè el dia de demà no et quedis amb un pam de nas.

Aquest pla d'estalvi té com a gran avantatge l'exempció de la tributació de les rendes que reporten una o successives assegurances de vida, sempre que hi dediquis quantitats inferiors a 5.000 euros anuals durant un termini mínim de cinc anys. Això sí que és un bon pla de futur!

Tens cap dubte sobre com funciona Integra 5+? No et preocupis i posa't en contacte amb nosaltres. T'ho explicarem tot en detall i, si cal, t'orientarem sobre com pots estalviar. No hi ha res que ens motivi tant com ajudar-te!, per bé que, si has de triar cap camisa hawaiana de segona mà, val més que ho demanis als amics i amigues més íntims, que aquí encara no hi arribem.

Més articles sobre:

També et pot interessar

Els nostres productes