- 5 min de lectura
Bill Gates és un dels homes més rics del món. Té tants diners que no únicament podria viure amb grans luxes durant tota la vida, sinó que també hi podrien viure els fills i, fins i tot, els nets. Tanmateix, Bill Gates no va néixer havent fet fortuna. Quan era universitari va establir les bases de Microsoft a la seva habitació d'estudiant de la universitat de Harvard i, amb esforç, va anar aixecant un gran imperi. Així doncs, sap perfectament què són els diners i com costen de guanyar. Quan li demanen consell financer, sempre respon igual: la clau és l'estalvi.
Com es poden estalviar diners de la manera més fàcil
Quan ens demanem com es poden estalviar diners, volem dir implícitament d'una manera efectiva, perquè en puguem veure els resultats sense que ens costi gaire esforç. El fundador de Microsoft considera que només hi ha una manera d'aconseguir-ho, i és partint d'una perspectiva pessimista i prudent.
Molta gent, quan estalvia quatre calerons, els inverteix en articles o serveis que realment no necessita. És una espiral consumista que ens fa gastar tan bon punt tenim ingressos, sense passar per un període de reflexió previ. No t'ha passat mai que has comprat unes vambes o una bossa de mà molt cares per un rampell després de cobrar la nòmina? Doncs és això, justament, la reacció que cal evitar.
Primer de tot cal fixar un pla d'estalvi
Si seguim el consell de Bill Gates, primer de tot cal fer un pla d'estalvi, amb un objectiu clar a llarg termini. Anota quines despeses fixes tens cada mes i quines són variables, i quan sàpigues segur quin percentatge d'estalvi pots assumir, passa a considerar aquesta suma com una despesa fixa. No cerquis excuses ni et facis trampes a tu mateix. Saps quant has d'estalviar al mes i ets conscient que no te'n pots escapar. No en parlem més.
I quin percentatge d'estalvi has d'assumir? En aquest cas no hi ha cap fórmula fixa. Per regla general, els experts recomanen que el percentatge d'estalvi no sigui tan baix per no adonar-te que estalvies, ni tan alt que et privi de viure amb comoditat. No hi ningú millor que tu per fixar-ne la quantitat.
El segon pas és invertir els diners estalviats
Quan saps com has d'estalviar i t'hi has acostumat tot és més fàcil. Ara et toca d'aprendre a invertir els diners estalviats. En aquest cas, Bill Gates aconsella justament el contrari: estalviar amb una perspectiva optimista o a llarg termini, tenint clar l'horitzó de rendibilitat que, de mica en mica, has d'assolir.
A l'hora d'invertir els diners, no cal que pensis en opcions que t'ofereixin una rendibilitat immediata, sinó en les que t'ajuden a fer créixer els diners de manera regular amb el pas dels anys. Faran que estiguis tranquil i et permetran de viure sabent que, en el futur, els diners que has estalviat et reportaran beneficis.
Com puc estalviar a llarg termini?
Després de comprometre't amb tu mateix a estalviar una certa quantitat fixa cada mes, arriba el moment de pensar en la rendibilitat a llarg termini. No hi fa res que no tinguis un perfil inversor agressiu! En realitat, no cal.
Saps què és Integra 5+? És una opció pensada per als qui van més enllà. Es tracta d'un pla d'estalvi a llarg termini amb exempció fiscal, perquè el dia de demà no ens trobem amb un pam de nas i puguem mantenir l'estabilitat de què gaudim actualment.
El gran avantatge que ofereix aquest producte és l'exempció tributària de les rendes que es deriven d'una o de successives assegurances de vida, sempre que s'hi aportin quantitats inferiors a 5.000 € anuals durant un termini mínim de cinc anys. Mira si és fàcil!
Així doncs, al capdavall es tracta de...
Ser perseverant. El millor consell per estalviar i gaudir de tranquil·litat és saber no únicament que pots superar gairebé qualsevol entrebanc econòmic que et trobis per davant, sinó tenir la garantia que tindràs un futur estable.
No hi ha ningú que es faci milionari de la nit al dia. Ni cal! No acceptaries a ulls clucs de viure tranquil la resta de la vida? Doncs avui és el primer dia per començar a construir el futur somiat. El primer pas és tenir-ne ganes i força de voluntat. D'això, segur que te'n sobra!
Més articles sobre: