• 4 min de lectura

L'ordre i la neteja a casa són essencials per mantenir un estat d'ànim positiu i ser més productiu. T'expliquem com ho pots aconseguir.

Mantenir l'ordre a casa quan estàs immers en la rutina pot ser més difícil que encertar la pronúncia d'Fnac. I més encara si pensem que, quan pleguem de la feina, la cosa que ens ve més de gust és anar al gimnàs, estar amb la família o anar a fer una canya amb aquell amic que fa tant de temps que no veiem. Siguem realistes i diguem la veritat: la neteja no és a la llista de prioritats.

Has sentit a dir mai que la llar és un reflex de la personalitat dels qui hi viuen? O has llegit enlloc que viure i treballar en un espai polit i endreçat influeix en la salut mental? Doncs hem de fer constar, senyors i senyores, que totes dues coses són veritat, tal com s'ha demostrat.

Tot seguit et revelarem quins beneficis reporten l'ordre i la neteja a casa i, després, et donarem quatre consells perquè et converteixis en un artista de la desinfecció 2.0.

Beneficis de tenir la casa més neta que una patena

Saps que si dediques vint minuts a endreçar casa teva pots reduir de manera considerable els símptomes de l'ansietat o de la depressió? No ho diem pas nosaltres, és una afirmació dels experts en la matèria.

Aquestes feines que demanen més esforç (i que t'ajuden a cremar més calories que anar a caminar) et permetran d'enterrar els pensaments negatius i l'estrès, i faran que el teu estat d'ànim sigui més positiu que el del Vila-real el dia que va guanyar la lliga europea. Quan arribis a casa baldat, sentiràs el plaer, la pau i l'harmonia d'una casa que fa olor de net i podràs anar de dret a jeure al sofà. Què ho podria superar?

L'odre també es relaciona amb trets d'autodisciplina, perseverança i capacitat per centrar-se en els objectius, mentre que el desori es vincula amb problemes per controlar els impulsos i la incapacitat de fer projectes futurs. Tu tries a quin equip vols jugar!

És possible de mantenir la casa endreçada (sense treure el fetge per la boca)

  1. Fes el llit cada dia. Hi ha una gran diferència entre trobar-se el llit fet o desfet a l'hora de percebre l'ordre i la neteja de casa. Quan arribis de la feina cansat i entris al dormitori per fer-hi un son, ho agrairàs infinitament. No trigaràs gaire més de cinc minuts a estirar i col·locar bé els llençols; és una inversió molt més rendible que les hores mortes que dediques a Instagram.
  2. Renta els plats després de cada àpat. No hi ha res que faci més angúnia que la brutícia enganxada i la sensació de desori que fan les paelles, les cassoles i els plats llardosos i apilats. Si en un moment o altre et toca de rentar-los, per què t'has d'esperar?
  3. Al bany, que potser et costa gaire d'abaixar la tapa del vàter o d'eixugar la mampara o les aixetes que s'han esquitxat? Gens ni mica! Si ho fas, els qui viuen amb tu t'ho agrairan i veuràs com el bany es manté net durant més temps.
  4. Que s'airegi tot! Ventila la casa sencera que no vius pas en una cova. N'hi ha prou amb deu minuts per renovar l'ambient i que la casa faci olor de net.
  5. Digues que no a les piles de roba que van de la cadira al llit, i a la inversa. A banda d'augmentar la sensació de brutícia a l'habitació, tard o d'hora t'hi hauràs d'encarar. Com més t'esperis, més grossa serà la muntanya de peces arrugades. Endreça l'armari!
  6. Elimina les andròmines. Una casa endreçada també passa per prescindir de tots els estris, aparells i peces de roba que ni t'agraden ni fas servir. Evitem de caure en la síndrome de Diògenes! Parlant amb franquesa, saps que no t'ho posaràs més; per tant, val més que t'ho venguis a Wallapop i en treguis quatre calerons.
  7. Si et sembla que no arribes a totes les feines de la casa, i si t'ho pots permetre, contracta una empresa de neteja. No únicament et eliminaràs la pols, sinó que evitaràs maldecaps i aconseguiràs una casa molt més neta.

No et demanarem que siguis la nova Marie Kondo, però estem convençuts que pots ser més organitzat i abandonar el caos si t'ho proposes. Segur que faràs contenta la mare i també els qui viuen amb tu. I tu mateix, especialment, notaràs el canvi!

Ara bé, de vegades no depèn de tu que tot es vegi net i endreçat. Potser et caldrà suport amb els subministraments, les instal·lacions o les reformes. Per això, posem a la teva disposició les nostres assegurances de la llar, que t'ajudaran en els temes que van més enllà de la neteja. Descobreix-les!

Més articles sobre:

També et pot interessar

Els nostres productes