• 4 min de lectura

Has trobat la casa dels teus somnis! O, almenys, la que pots permetre't en aquest moment. Així que, primer de tot, enhorabona! Has acabat amb la interminable recerca d'habitatge, però no et relaxis del tot. Estàs a punt de començar una nova vida, però encara et falta algun petit pas més.

Com portes això d'organitzar la mudança? Sí, és una altra fase que pot resultar infernal, però et portem una sèrie d'infal·libles recomanacions que la convertiran en un autèntic camí de roses.

Claus per a una mudança senzilla

Aprofita per fer una bona neteja, però de veritat

Com hi ha vegades que el sentit comú ens abandona, et recordem aquest pas tan bàsic. Seria molt, però que molt ximple, emportar-nos a la nova llar tot allò que no necessitem. Selecciona allò que de veritat et fa falta i ven, dona o recicla totes les altres coses per aconseguir una mudança més senzilla.

Això comporta feina, sí, però si t’ho estàs muntant pel teu compte, t'estalviarà molta feina a posteriori; i si estàs pensant a contractar alguna de les moltes empreses de mudances especialitzades en aquests temes, reduiràs el pressupost. Ho miris per on ho miris, tot són avantatges!

Per suavitzar la pallissa, et recomanem que ho facis a poc a poc. Comença a organitzar la mudança quan sàpigues que tens intenció de traslladar-te, fins i tot abans de trobar un nou habitatge.

Diferents tipologies de mudança, tria la teva

La manera d'enfrontar-nos a un canvi de casa difereix molt depenent del tipus de mudança que tinguem pensat fer. El primer que cal és decidir amb quina opció et quedes.

  1. A l’estil ell s’ho talla i ell s’ho cus. L'opció més econòmica, però també la més tediosa. Hauràs d'ocupar-te absolutament de tot: des de buscar caixes o alternatives per a l'empaquetament, fins a l'embalatge i al transport.
  2. Ajuda en el transport. Hi ha empreses de transport que es limiten a portar mobles i caixes d'un lloc a l'altre. És una alternativa molt estesa i sol resultar bastant econòmica.
  3. Treball en equip. Repartir el pes de la feina amb una empresa de mudances proporciona una mica de treva. Ells s'encarreguen de l'empaquetament (pots al·lucinar amb la rapidesa, materials i professionalitat) i del transport, i tu, d'anar col·locant cada cosa al seu nou lloc.
  4. Un complet. Prepara la cartera perquè el pressupost d'aquest tipus de servei acostuma a ser prohibitiu. Però com les meigasm existir, existeixen. S'encarreguen tant de la part inicial de la mudança com de deixar els quadres penjats, els mobles muntats i, si et descuides, fins i tot et guarden la roba interior al calaix corresponent.

Atenció al pressupost

Demana diversos pressupostos i assabenta't bé de què inclouen. Uns cobren per caixa, altres per camió, d'altres visiten l'habitatge per passar-te un preu tancat... Com t'organitzis, és assumpte teu, però tingues clar el sistema de treball de cadascuna de les empreses de mudances que contactis. Atenció també a la distància que hi hagi d'una casa a una altra, això pot suposar un extra.

Treu el metre per mesurar també els accessos

Segur que ja tens al cap la nova disposició dels mobles. Fins i tot t'has animat a comprar un sofà o una taula de menjador nova per a aquest saló que estàs a punt d'estrenar. I, metre en mà, hauràs comprovat que les dimensions encaixen, però... has corroborat que passen per la porta, que fan el gir de l'escala o de l'entrada? Sembla una bestiesa, però els mobles grans poden donar-nos més d'un maldecap a l'hora de ficar-los a casa. La necessitat d'introduir-los per la finestra o de tornar-los al seu lloc d'origen, pot incrementar substancialment el pressupost inicial.

Tips per a l'empaquetament en una mudança senzilla

Et deixem alguns trucs bàsics per si finalment has decidit encarregar-te de l'empaquetament de totes o d'algunes de les caixes de la mudança.

  1. Comença per les coses que menys utilitzes. Llibres, roba d'altres temporades, objectes de decoració... ha de ser el primer en entrar en una caixa. T'ocupis tu o no del transport, pots portar-los a la teva nova llar (quan estigui disponible) per repartir el treball o abaratir el pressupost.
  2. Protegeix bé els béns delicats. Vaixelles, porcellanes, marcs de fotos, quadres... Tenim un munt d'objectes que necessiten d'un embalatge encara més curós. Embolica cada objecte de forma individual en paper de bombolla abans de ficar-lo a qualsevol caixa.
  3. Identifica cada paquet. Marca cada caixa amb l'habitació de destinació i alguna pista de què porta a dins en diversos laterals. Mai no saps en quina direcció s'apilaran. A més, és molt recomanable que les numeris i facis un petit inventari amb tot el que conté. Això t'ajudarà molt quan tinguis la casa atapeïda de caixes.
  4. Objectes de valor i bàsics sota control. Prepara una maleta o una caixa amb allò que no es pot perdre. Joies, objectes preuats, documentació important i altres estris que necessitarem en els primers dies, com un parell de mudes, llençols, tovalloles i articles d'higiene.

Desmuntatge de mobles

Caldrà valorar quin mobiliari val la pena o no desmuntar per facilitar accessos, ocupar menys espai en el transport o alleugerir les pujades per escales o ascensors.

Si optes per desmuntar mobles dels quals no conserves el manual d'instruccions és bona idea gravar un vídeo o fer un croquis amb els passos a seguir. T’ho diem perquè després el seu muntatge sempre resulta mooooolt més complicat del que semblava.

Precaució també amb els cargols, femelles i altres peces. Fica-les en una bossa i enganxa-les bé a alguna part del moble on estiguin el més protegides possible.

Nens i mascotes, fora

Avis, amics, dies d'escola... el que faci falta perquè els petits de la casa i els animalons de companyia no estiguin rondant en el moment de més atrafegament. Bastant embolic tindrem a sobre com per estar-ne pendents 😊. Si no tenim oportunitat de buscar-los algun pla alternatiu fora de la zona zero, caldrà recórrer a algun bon entreteniment que els mantingui el més tranquils possible o tots els nostres esforços per realitzar una mudança senzilla se n'aniran en orris.

Paciència, evita els afartaments d'ordre

Una vegada superada la sortida de l'antiga llar i fet amb èxit el transport, “només” queda tornar a posar-ho tot al seu lloc. Sabem que no és cap bestiesa, però pensa que ja has superat una gran part del procés, que ja estàs al teu nou habitatge i que, a poc a poc, tot acabarà quadrant.

Fica les caixes que quedin per desfer dins d'una mateixa habitació. Així pertorbaran l'ordre i la teva pau mental el menys possible. En les estones lliures, treu-les d'una en una. Així gaudiràs molt més donant vida a la teva nova llar.

Esperem que tots aquests consells et serveixin de molta ajuda en el teu pròxim canvi de casa.

També et pot interessar

Els nostres productes