• 3 min de lectura

Prepara't per evitar els lladres. Et donem les claus per prevenir els robatoris i que no hi hagi res que et trastoqui la diversió durant l'estiu.

Ja era hora! Com diu la mítica cançó popular: “Que ja ha arribat l'estiu, que tota cuca viu i tothom surt del niu...”, i ara les idolatrades vacances estan a punt de caure. Segur que ja n'has planificat la destinació, reservat l'allotjament i ho tens tot controlat per gaudir d'uns quants dies de desconnexió lluny de casa.

Alto les seques, però! Has pensat una mica en la seguretat de casa teva durant el temps que seràs fora? Els períodes de vacances són moments ben especials, perquè els amics dels béns d'altri facin de les seves. Segons les dades del Ministeri de l'Interior, el 2020 es van reportar 77.498 robatoris en habitatges del territori nacional, malgrat la pandèmia.

Així doncs, ja ho saps, abans d'encetar les idíl·liques vacances, prepara casa teva per prevenir els robatoris durant la teva absència. No som uns aixafaguitarres, ben al contrari: et volem ajudar a evitar que els lladres facin l'agost a expenses teves.

Fer-se càrrec d'un robatori en un habitatge és molt més complicat (si no tens cap assegurança de la llar amb nosaltres, és clar) que prendre quatre mesures per protegir casa teva a l'estiu. Com més difícil ho facis als lladres, millor. No perdis temps!

protegir casa teva a l'estiu

Portes i finestres ben tancades

Recorre la casa de cap a cap i comprova si has tancat bé totes les portes i les finestres. No deixis cap habitació sense revisar, perquè les distraccions d'aquesta mena són més freqüents que no ens pensem i donaran via lliure als lladregots que rondin per la zona.

Tanca amb clau totes les portes, si pots, i ni pensaments d'amagar-la en testos, estores ni altres llocs on altra gent hi pugui tenir accés. No es tracta de cap pel·lícula, sinó de la vida real.

Més protecció als punts d'entrada

Encara que ho hàgim deixat tot ben tancat, aquesta mesura bàsica no és sempre efectiva. Els lladres cada vegada són més hàbils en l'art d'obrir gairebé qualsevol mena de pany tradicional, per més porta blindada que tinguem. No ho donem tot per perdut, però. Has sentit a parlar dels panys intel·ligents? Es connecten als telèfons intel·ligents, cosa que representa un repte més gran i augmenten les opcions de prevenir els robatoris.

Les finestres són un altre dels punts d'accés que els lladres fan servir més. Instal·lar-hi finestres o persianes de seguretat podria ser una altra bona alternativa per augmentar la seguretat de la casa.

Evita signes evidents d'absència. No cal que contractis actors

Els lladres són molt i molt observadors; per tant, no els aplanis el camí amb pistes evidents. Quines pistes són reveladores? Tot allò que els faci pensar que la casa és buida: bústies farcides de cartes (tot i que, en realitat, cada cop rebem menys correu físic), un telèfon que no despenja ningú (si encara tens telèfon fix a casa, desvia les trucades al mòbil), l'electricitat desconnectada (no la treguis del tot), etc.

Una altra bona pista poden ser les persianes. Si tenim cap aplicació de domòtica a distància, la solució perfecta seria apujar-les i abaixar-les segons l'hora del dia. Si ets més aviat analògic, potser tens un veí molt amatent amb qui pots fer torns per fer la ronda i protegir casa teva a l'estiu.

Para compte amb les xarxes socials i amb tot això que t'explicarem

Una conversa innocent a la piscina de la urbanització pot ser el detonant perquè posem fi a les vacances. No diem pas que la teva veïna i gran amiga t'hagi de robar, però els pispes estan molt pendents de les xafarderies del barri en aquesta època de l'any i no sabem mai què els pot arribar a orelles. Evita de comentar quan seràs fora i quants dies, i vigila què publiques a les xarxes socials. Aquest és l'altre gran esquer per als assaltadors professionals i que fan servir sovint. Les fotos presumint de platja són fantàstiques, però també molt perilloses.

No deixis res de valor al domicili

Evita de deixar-hi diners en efectiu, joies i altres objectes de valor durant els dies que siguis fora. D'aquesta manera, en cas que cap lladre aconsegueixi d'entrar a casa teva, se n'enduran foteses. Si tens pertinences que no es poden traslladar en un altre lloc, fes-ne fotografies per ensenyar-les quan facis la denúncia. Si, per dissort, et trobes en una situació d'aquesta mena, també t'anirà d'allò més bé haver pres nota de les referències dels electrodomèstics.

Contracta un assegurança de la llar

Per estar encara més tranquils després de totes les mesures preses a casa nostra a l'estiu, valdria més de contractar una assegurança de la llar amb cobertura contra el robatori que cobreixi els objectes més quotidians i d'altres de més valor (com ara joies, obres d'art, antiguitats, etc.), amb garanties específiques. No s'és mai prou previngut quan es tracta dels nostres béns més preats.

Més articles sobre:

També et pot interessar

Els nostres productes