• 5 min de lectura

Com ens agrada organitzar un pla de primavera! Un d'aquests que et conviden a gaudir del bon temps, de les llargues hores de llum i de l'explosió de la natura. Una combinació on el simple fet de caminar pel camp es converteix en una magnífica activitat i una oportunitat per descobrir els paratges més idíl·lics de la nostra geografia.

Per això, et portem algunes de les rutes de senderisme més atractives del nostre país, amb vistes espectaculars, racons gairebé irreals i estampes que no oblidaràs mai.

Els arbres més verds que mai i flors de tot tipus i color, en la seva màxima esplendor, t'esperen juntament amb el clima suau d'aquesta època de l'any. El pla perfecte per sortir de la ciutat està al teu abast. A què esperes?

Rutes de senderisme

Ruta de senderisme per la madrilenya Vall de la Barranca

A menys d'una hora de Madrid, ens trobem aquesta vistosa vall, situada al cor de la Serra de Guadarrama, paratge declarat Reserva de la Biosfera. La vall de la Barranca és un lloc d'excepcional carisma, paradís del senderisme i del turisme actiu i per conèixer-lo només hauràs d'arribar fins a l'acollidor poble de Navacerrada, des d’on parteix la ruta.

Aquí, a més de poder fer una bona caminada, descobriràs un dels paratges més fascinants per a tots els amants de la natura i l'ornitologia, ja que, durant el recorregut, és possible albirar interessants aus com corbs, cornelles i fins i tot voltors comuns, sobrevolant la zona a la recerca d'aliment.

Tota la ruta de la vall està marcada per antigues glaciacions i colls pels quals discorren rierols d'alta muntanya, tarteres i crestes que coronen els pics més elevats, com la Maliciosa.

L'impressionant bosc de pins silvestres és la joia d'aquest sender on també podràs admirar unes increïbles vistes des dels miradors de Las Canchas i el de les Peñas del Bercial, que ofereix una panoràmica perfecta i propera al Risco de los Emburriaderos, la Maliciosa o la Bola del Mundo.

Vall de la Barranca a Madrid

Passeja entre roures centenaris a Àlaba

Més de 500 arbres i, alguns d'ells, amb més de 1.500 anys d'antiguitat. Aquesta és una altra de les rutes de senderisme que et proposem per submergir-te en un dels paratges més fastuosos d'Àlaba.

Aquest sender verd ens porta a les faldes de la Serra d'Entzia, per endinsar-nos al bosc de Munain-Okariz o també conegut com el Bosc dels Roures Centenaris, un espectacular recorregut circular d'aproximadament 11 quilòmetres que podem iniciar i finalitzar en el municipi de Munain, i on també podrem visitar el naixement del riu Zadorra, el lloc idoni per fer un descans al camí.

Obre bé els ulls, ja que el Bosc dels Roures Centenaris té una variada fauna i flora que ha cridat l'atenció de botànics de tot el món.

S'han trobat espècies úniques a la Península Ibèrica de molses, falgueres, fongs o escarabats que només creixen als peus d'aquests centenaris exemplars i que, segons es diu, han vingut a estudiar els responsables dels jardins dels icònics palaus d'Anglaterra.

Roures centenaris a Àlaba

Senderisme entre cascades a Girona

Coneguda amb el nom de Ruta dels 7 Gorgs, aquest passeig pel camp et portarà per bonics paratges de muntanya per descobrir, una darrera l’altra, les set cascades que el componen.

La ruta es troba dins del terme municipal de Campdevànol, una petita localitat de la comarca del Ripollès i és perfecta per passejar entre basses d'aigües cristal·lines envoltades de la més exuberant vegetació. No hi ha millor manera de sortir de la ciutat!

Amb una extensió de 10 quilòmetres, el camí és circular i, encara que l'accés a algun dels gorgs pot resultar una mica complicat, en general és un itinerari senzill i apte per a tota la família.

El petit salt d'aigua del Gorg de la Cabana, l'idíl·lic paratge del Gorg de la Tosca, la bonica piscina natural que crea el Gorg de l'Olla, la cascada del Gorg de la Bauma; la vegetació del Gorg del Forat; el Gorg Petit del Colomer i l'emblemàtic salt d'aigua, amb 13 metres d'altitud, del Gorg del Colomer farà que més d'un no pugui contenir les ganes de fer-hi una capbussada.

Encara que la temperatura d'aquestes aigües encara pot ser una mica freda en aquesta època de l'any, si ets dels valents que s'atreveix a capbussar-s’hi, sens dubte viuràs una experiència difícil d'oblidar.

7 gorgs a Girona

Ruta de senderisme pels ponts penjants de Chulilla, a València

L’interior de la província de València amaga rutes de gran bellesa per als apassionats del senderisme i, alguna com aquesta, amb un atractiu especial: les vistes que ofereixen els ponts penjants que discorren per les Hoces del Riu Túria.

Dins del Paratge Natural Municipal de Los Calderones i en el terme del municipi valencià de Chulilla, comença un dels senders més singulars de la zona que, a través d'uns increïbles ponts penjants sobre el riu, ens portarà fins al preciós embassament o presa de Loriguilla.

També coneguda com la Ruta de los Calderones o Senda de los Pantaneros, aquest és un recorregut perfecte per als amants del camp i accessible per a tota la família, on deixar-nos enlluernar pel profund coll que travessa la roca calcària i dona lloc a unes parets verticals de més de 80 metres d'alçada.

Posa a prova el vertigen des de ponts situats a 15 metres d'alçada i, si vols, després d'aquest passeig, apropa't a contemplar les espectaculars zones de bany com el “Remanso de las mulas” o el “Charco azul”, del qual ja et vam parlar l'estiu passat. T'atreveixes?

Ponts penjants de Chulilla, a València

Ruta de senderisme al cor de l'extremeny Jerte

Si hi ha una zona especialment captivadora per muntar un gran pla a la primavera és el Jerte. Gràcies als seus innombrables cirerers, pot ser que alguns d'encara adornats per les seves flors, projecta una estampa gairebé irreal on, a més d'aquest espectacle, podem gaudir d'un altre d'igual d'instagramejable: el dels salts d'aigua de les anomenades Gargantas del Infierno.

Encara que es pot visitar a qualsevol època de l'any i a cada estació, quan la zona ens regala el seu particular encant, és precisament a la primavera, a prop dels mesos de tardor i hivern, quan podrem trobar més cabal als rius i rierols que la recorren.

En la ruta que transita el preciós entorn de la Garganta del infierno, dues parades obligades: El Chorrero de la Virgen, una impressionant cascada que es pot veure des del mirador del Chorrero; i la zona de Los Pilones, amb les seves sorprenents marmites de gegant, resultat de les grans basses que l'erosió fluvial ha excavat a la roca.

Un paratge gairebé de pel·lícula on notar tota la grandiositat de la naturalesa.

Jerte

El Caminito del Rey, a Màlaga

El que va ser considerat com un dels camins més perillosos del món, és ara una oportunitat única per recrear-se de forma segura amb les altures. Reobert al públic després de mesos pels danys ocasionats pel despreniment que es va ocasionar en una part del seu recorregut, podràs sentir-te un rei del senderisme conquerint aquesta via circular sobre passarel·les construïdes a més de 100 metres. Déu n'hi do!

I és que el Caminito del Rey travessa el congost dels Gaitanes, un coll excavat pel riu Guadalhorce, amb parets que assoleixen els 700 metres de profunditat.

Un autèntic recorregut “aeri” que inaugurava el 1921 el rei Alfons XIII creuant el camí fins a la presa del Comte de Guadalhorce, una cosa que va fer que comencés a ser conegut popularment com a “Caminito del Rey”.

Per visitar-lo, a més de ganes de viure una experiència única, hauràs d'adquirir prèviament una entrada que pots reservar a través de la pàgina web oficial.

El Caminito del Rey, a Màlaga

Rodeja Menorca pel Camí de Cavalls

Declarat patrimoni històric de Menorca i bé d'interès cultural per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB), aquest recorregut de 185 quilòmetres et permet, literalment, donar la volta completa a l'illa.

Encara que és difícil establir amb exactitud la història del Camí de Cavalls, moltes són les fonts que assenyalen el seu origen al segle XIV, en els temps del rei Jaume II, que va ordenar als cavallers de llavors mantenir un cavall armat per a la defensa de l'illa i dels seus habitants.

El Camí de Cavalls és un sender ideal per al ciclisme o, com el seu propi nom indica, per muntar a cavall i explorar la bellesa natural de Menorca.

Platges, zones rurals i també àrees urbanes com Maó, la capital de l'illa, o Ciutadella, a la part de ponent, són alguns dels atractius que esquitxen un trajecte que, a més, està perfectament senyalitzat i dividit en 20 etapes, cada una amb els seus propis desafiaments, perquè tots puguem llançar-nos a conèixer-lo.

Camí de Cavalls, a Menorca

Gaudeix amb seguretat

Aquestes són només algunes de les rutes de senderisme amb les quals pots descobrir autèntiques meravelles de la natura, però n'hi ha moltes més. Triïs quina triïs per aprofitar aquest desitjable pla de primavera, recorda que, malgrat les suaus temperatures d'aquesta època, has d'anar ben equipat, amb roba i calçat còmode i protecció solar. Tampoc no oblidis ficar a la motxilla aigua fresca i una mica de fruita per si les forces flaquegen durant el recorregut.

Molt important! Per molt preparats que anem, ningú no està exempt de tenir un accident. No deixis res a l'atzar i evita les conseqüències econòmiques que poden portar-te. Aquí t'informem de tot.

També et pot interessar

Els nostres productes