• 5 min de lectura

Mentre que l'exercici regular i els estiraments són pràctiques comunes per evitar lesions, sovint passem per alt un factor crucial: l'alimentació. Una dieta adequada pot exercir un paper fonamental en la prevenció de lesions, ja que proporciona els nutrients necessaris per mantenir els nostres músculs, ossos i articulacions en òptimes condicions.

Com prevenir lesions amb l'alimentació?

Enforteix els teus ossos amb calci i vitamina D

El calci i la vitamina D són essencials per a la salut òssia. El calci enforteix els ossos, mentre que la vitamina D en facilita l'absorció. Incorpora aliments rics en calci, com fruits secs, espinacs i peix blau petit en la teva dieta. A més, passa temps a l'aire lliure per obtenir vitamina D natural del sol o considera suplements si no pots obtenir-ne suficient de la teva dieta.

Menja proteïna de qualitat

Les proteïnes són els blocs de construcció dels músculs. Assegura't de consumir prou proteïna com pollastre, gall dindi, peix, marisc i ou i productes lactis (preferiblement de cabra o d'ovella). Això ajudarà a reparar i enfortir els músculs, reduint el risc de lesions.

Pren antioxidants

Els aliments rics en antioxidants, com fruites i verdures de colors brillants, combaten la inflamació al cos. La inflamació crònica pot augmentar el risc de lesions. Opta per: nabius, remolatxa, gerds, pastanaga, moniato, alvocat per reduir la inflamació i promoure la recuperació muscular.

Hidrata’t

L’aigua és fonamental per mantenir els teixits corporals saludables i flexibles. Beu prou aigua durant tot el dia per mantenir els teus músculs i articulacions ben hidratats. No facis exercici intens o a hores molt caloroses sense portar aigua a sobre. Evitar la deshidratació és essencial per prevenir lesions per tensió muscular.

Pes saludable

Mantener un pes corporal saludable és important per prevenir lesions, ja que l'excés de pes pot exercir una pressió addicional sobre les articulacions i els músculs. Una dieta equilibrada juntament amb l'exercici regular t'ajudarà a controlar el teu pes de manera efectiva.

Nutrients antiinflamatoris

Alguns nutrients específics, com els àcids grassos omega-3 que es troben en el peix blau, tenen propietats antiinflamatòries. Incloure aquests aliments en la teva dieta pot ajudar a reduir la inflamació i prevenir lesions.

Escolta el teu cos

Per últim, però no menys important, és essencial fer atenció als senyals del teu cos. Si sents dolor o fatiga, no ignoris aquests senyals. Descansar i permetre que el teu cos es recuperi és tan important com una dieta adequada.

En resum, una alimentació saludable exerceix un paper vital en la prevenció de lesions. Combinar una dieta equilibrada amb exercici regular i escoltar el teu cos t'ajudarà a mantenir una vida activa i lliure de lesions. Recorda sempre consultar amb un professional de la salut o un dietista o nutricionista abans de realitzar canvis significatius a la teva dieta per assegurar-te que s'adaptin a les teves necessitats individuals.

Si tens dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les nostres assegurances de salut t'ajudaran a trobar la manera de millorar els teus hàbits. Ja ho saps: les vacances poden ser el moment ideal per millorar la teva salut i incorporar bons hàbits.

Més sobre mi
Lara Marín López. Nutricionista i infermera. Professora de Ioga. Especialista en salut hormonal i de la dona. Màster en Microbiota humana per la Universitat San Pablo. Màster en Epidemiologia i Salut Pública per la Universitat Rei Joan Carles.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes