• Sandra Solaguren-Beascoa | #impúlsate
  • 4 min de lectura

T'expliquem per què caminar no és suficient

Caminar ha de ser el complement indispensable d'altres activitats de més intensitat (exercici aeròbic i/o d'enfortiment muscular) per obtenir més beneficis, millorant la salut global a llarg termini.

Està més que demostrat que realitzar exercici físic en qualsevol de les seves formes (caminar, córrer, saltar, exercicis de força, etc.) ens aporta grans beneficis a nivell de salut, sempre i quan aquestes tasques estiguin adaptades a la nostra condició física i objectius, i al seu torn, supervisades per professionals de l'exercici (Educadors Físics – Esportius).

Caminar és suficient?

Caminar: de necessitat a opció

Abans, caminar era el nostre principal mecanisme de transport. Amb la invenció dels cotxes, les feines d'escriptori, els ascensors i les escales mecàniques, tot va canviar. Per això, avui dia caminar és una opció per exercitar-se i no una necessitat com ho era abans. Per a gran part de la població, normalment persones que no tenen hàbits relacionats amb l'activitat física i l'esport, caminar és una molt bona opció a l'hora de començar a fer exercici, ja que no requereix cap material específic, es pot realitzar a qualsevol hora del dia, es pot fer en companyia i adaptar a qualsevol tipus de persona (en funció de les capacitats de cadascú, es pot caminar més ràpid o més a poc a poc, més o menys temps).

Quins beneficis concrets ens aporta caminar?

Segons diferents estudis, aquí tenim alguns dels beneficis més importants de caminar:

  • Bo per al cor: caminades curtes i freqüents redueixen els triglicèrids i la pressió arterial.
  • Bo per perdre pes: sens dubte, cremem menys calories caminant que amb altres activitats més intenses, però aquest no és l'únic paràmetre. A baixa intensitat el teu cos, utilitza més percentatge de greix.
  • Bo per als més joves: els nens que van caminant a l'escola tenen menys sobrepès.
  • Bo per als grans: en persones grans amb trastorns cognitius, caminar millora la memòria més que suplements dietètics, disminueix el risc de cataractes i la mortalitat.
  • Caminar més de 8.000 passos al dia millora els resultats de l'entrenament.
  • És la millor activitat considerant una anàlisi risc-benefici per a persones en mal estat físic o d'edat avançada.

Malgrat que caminar ens aporta grans beneficis, és recomanable combinar aquesta tasca (sempre que sigui possible) amb exercicis més intensos com córrer, saltar, anar en bici o aixecar pes.

I recorda que comptes amb l'equip d'entrenadores i entrenadors experts de MAMIFit per assessorar-te en qualsevol tema relacionat amb la teva activitat física i entrenaments, i amb l’equip de professionals sanitaris de les assegurances mèdiques de Tomamos impulso per acompanyar-te en els temes de salut. Vaja, que no pots estar més ben cuidat i cuidada. 😄

Més sobre mi
Sandra Solaguren-Beascoa. Graduada en CAFiE (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport). Especialista en salut, entrenament i dona. Doctorada en Biomedicina en la Universitat de Granada. Entrenadora i investigadora a MAMIfit.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes