• Lara Marín López | #impúlsate
  • 5 min de lectura

Avui hi ha moltíssima oferta de productes i el màrqueting alimentari pot fer que no sapiguem triar correctament. Tenir el coneixement adequat ens ajudarà a prendre millors decisions a l'hora de comprar per alimentar-nos millor.

elegir supermercado

Perquè és important triar “bons” productes al supermercat

Triar adequadament els productes al supermercat és crucial per a la salut per diverses raons:

  1. Nutrients essencials: els aliments frescos i nutritius proporcionen els nutrients essencials que el cos necessita per funcionar correctament. Optar per productes rics en vitamines, minerals i altres nutrients contribueix a una dieta equilibrada.
  2. Control de calories i greixos perjudicials: l'elecció de productes amb moderació en calories i greixos perjudicials (els saludables són necessaris i molt beneficiosos) ajuda a mantenir un pes saludable i redueix el risc de malalties cardíaques i moltes altres malalties relacionades amb l'alimentació.
  3. Prevenció de malalties cròniques: una dieta saludable, basada en productes frescos i amb baixos nivells de processament, està vinculada a la prevenció de malalties cròniques com la diabetis tipus 2, malalties cardíaques i certs tipus de càncer.
  4. Digestió i benestar gastrointestinal: la fibra present en aliments com fruites, verdures i grans sencers afavoreix la digestió i promou la salut del sistema gastrointestinal. Això ajuda a prevenir problemes com el restrenyiment i millora la salut intestinal en general.
  5. Control de sucres afegits: la ingesta excessiva de sucres afegits està associada a problemes de salut com l'obesitat i la diabetis tipus 2. Triar productes amb baixos nivells de sucre afegit contribueix a una dieta més saludable.
  6. Benestar general: la qualitat dels aliments que consumeixes impacta directament en la teva energia, estat d'ànim i benestar general. Optar per aliments nutritius proporciona els elements necessaris per mantenir un cos i ment saludables.

Alguns consells per començar a triar millor al súper

  1. Llegeix les etiquetes: examina bé la informació nutricional i la llista d'ingredients. Opta per productes amb ingredients naturals i evita aquells amb additius innecessaris. No et refiïs dels productes que porten molts ingredients. Prioritza aliments i no productes.
    br>La llista d'ingredients està ordenada per la quantitat de cadascun, des de l'ingredient més abundant en el producte, fins a aquell que hi té una menor presència. Para atenció als primers elements, ja que aquests constitueixen la major part del producte. Si trobes sucres afegits o greixos poc saludables al principi de la llista, considera buscar alternatives més saludables.
  2. Origen dels productes: dona preferència a productes locals i de temporada, ja que acostumen a ser més frescos i sostenibles per haver viatjat menys, necessitat menys conservació, etc. D'altra banda, aquesta elecció també pot donar suport l'economia local i a la sostenibilitat en termes de reducció de la despesa energètica per fer-te arribar un aliment/producte.
  3. Contingut nutricional: tria aliments rics en nutrients essencials com vitamines, minerals i fibra. Evita aquells amb alts nivells de greixos saturats, sucres afegits i sodi.

    Controla els nivells de sucres afegits. El sucre pot estar ocult sota diversos noms, com a “xarop de blat de moro d'alta fructosa” o “sacarosa”. Com menys sucre afegit contingui un producte, millor.
  4. Llista de la compra planificada: abans d'anar al supermercat, elabora una llista de compres basada en les teves necessitats nutricionals. Això t'ajuda a evitar compres impulsives i a mantenir un enfocament saludable.
  5. Evita passadissos no saludables: allunya't dels passadissos amb aliments alts en calories buides i productes altament processats. Pel contrari, enfoca't a les seccions de productes frescos, carns magres i grans sencers.

En resum, triar productes de manera conscient al supermercat no només té beneficis a curt termini, sinó que també contribueix a una bona salut a llarg termini, prevenint malalties i promovent un estil de vida saludable i conscient.

Si tens dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les nostres assegurances de salut t'ajudaran a trobar la manera de consolidar aquests bons hàbits alimentaris. És moment de millorar la teva salut, amb exercici i bons aliments.

Més sobre mi
Lara Marín López. Nutricionista i infermera. Professora de Ioga. Especialista en salut hormonal i de la dona. Màster en Microbiota humana per la Universitat San Pablo. Màster en Epidemiologia i Salut Pública per la Universitat Rei Joan Carles.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes