• Lourdes Peña | #impúlsate
  • 4 min de lectura

Després de l'estiu, comença la nova rutina

Arriba l'estiu, el bon temps, les vacances, moments on trenquem els nostres hàbits saludables i fins i tot fem un altre tipus d'exercicis. Però quan acaba l'estiu i les vacances, tornar a la rutina de l'activitat física pot ser complicat.

Com tornar a l'esport després de l'estiu

I no només això, hem de tenir en compte que la tornada a l'exercici ha de ser progressiva per evitar lesions o altres tipus de problemes durant l'entrenament. Fins i tot encara que hagis practicat altres esports durant l'estiu, l'exigència o el temps de recuperació no són els mateixos.

Quan tornar a l'exercici físic

Depenent del temps de descans que t’hagis pres, la tornada a la pràctica habitual i als teus entrenaments ha de tenir un ritme progressiu. Segons el Ministeri de Cultura i Esport, les pautes generals haurien de ser:

  • Si has estat 15 dies sense realitzar exercici - Hauries de tenir una setmana de condicionament abans de tornar al teu exercici habitual.
  • Si has estat 1 mes sense realitzar exercici - En aquest moment ja s'ha produït la pèrdua de massa corporal, així com guany de greix, per tant, la tornada a la pràctica ens hauria de dur almenys 1 mes.
  • Si has estat més d'un mes sense realitzar exercici - Hem de començar amb exercicis de guany de massa muscular per prevenir lesions i una correcta readaptació.

Com tornar a l'exercici físic

Una vegada sapiguem en quin moment podem començar, l'ideal és seguir unes recomanacions bàsiques:

  1. Comença amb un escalfament suau. No t'hauria de portar més de 5-10’ i estaràs preparat per reprendre el teu entrenament.
  2. Mantingues una hidratació constant. És comú trobar-se més deshidratat a la tornada de l'estiu, i per descomptat, encara que creguis que la intensitat del teu entrenament és més baixa, l'aigua continua sent necessària!
  3. Progressa en càrregues i temps d'activitat. No comencis el primer dia amb els mateixos pesos amb els que treballaves abans de l'aturada i ves afegint intensitat a mesura que vas entrenant més.
  4. Intenta anar descansat durant l'entrenament.
  5. Intercala dies d'exercici amb dies de descans. No volem fatigar els nostres músculs quan estem més dèbils.
  6. Dieta equilibrada. És normal tornar de vacances amb excessos de greixos, alcohol... l'idoni és començar amb una dieta equilibrada i saludable abans de començar amb la nostra pràctica esportiva.

Posar-se es en marxa amb més motivació

Com veus, complir aquestes recomanacions està al nostre abast. Ara bé, si el que t'està suposant un problema és trobar la motivació per reiniciar els entrenaments, et donem algunes idees:

  • Realitza exercici en companyia. Córrer, anar en bici, jugar a tennis, a pàdel... qualsevol d'ells et serà més entretingut si tens a un/a company/al costat.
  • Busca noves alternatives esportives. Si l'esport que realitzaves abans d'estiu no t'“omple” prou, prova a canviar a un altre diferent per trobar nous reptes i objectius.
  • Evita els cruiximents. Al principi pot ser que una de les nostres desmotivacions sigui la sensació de malestar que ens deixen els cruiximents quan acabem l'entrenament. Si és així, intenta progressar a poc a poc de manera que puguis mantenir-les al marge.
  • Horari flexible. No comencis posant-te reptes d'”aixecar-te 2 hores abans d'anar a la feina” o de “perdre” l'hora del menjar. Quant més còmode et resulti, més et divertiràs. No converteixis fer esport en una obligació.

Aquests consells et poden ajudar a suportar la temuda tornada a la rutina, però recorda el més important: si quan tornes no et sents bé o comences a notar malestar durant l'exercici, l'ideal és que paris i consultis un especialista. El més important sempre és la nostra salut.

Torna a la teva rutina a tot ritme!

Si necessites més informació l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les nostres assegurances de salut t'ajudaran amb tots els teus interessos i necessitats. Totes aquestes pautes et serviran per adoptar uns bons hàbits que t'ajudaran a millorar la teva salut i qualitat de vida.

Més sobre mi
Lourdes Peña Romero. Fisioterapeuta i entrenadora de MAMIfit. Especialista en sol pelvià. Màster en condicionament físic i control motor. Doctorada en la Universitat de Castella-la Manxa.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes