• Lara Marín López | #impúlsate
  • 3 min de lectura

Abans de res, és important destacar que qualsevol alteració de les dietes o els ritmes alimentaris ha de ser supervisada per professionals especialistes en nutrició, ja que les particularitats de cada cas, de cada organisme i de cada situació de cada persona han de permetre aquestes adaptacions sense posar en risc la salut.

Dit això, coneguem una mica més i en positiu el fenomen del dejuni intermitent. Hi ha molts tipus de dejuni, però el més senzill i que aporta molts beneficis si et vols iniciar en aquesta pràctica seria deixar 12 hores entre l'última ingesta del dia anterior i la primera de l'endemà. Per exemple, sopes a les 20 h. i esmorzes a les 8 h. del matí. Com pots comprovar, no és cap bogeria i li estàs donant al teu sistema digestiu prou temps perquè es netegi i descansi.

Dejuni intermitent

Vegem alguns dels beneficis que podem obtenir d'aquesta pràctica.

Sensibilitat a la insulina

El dejuni intermitent pot ajudar a millorar la sensibilitat a la insulina. Això significa que el teu cos pot utilitzar la glucosa de manera més eficient. Això no només té beneficis a nivell metabòlic, sinó que a moltes dones amb problemes hormonals les pot ajudar a controlar l’acne o a tenir cicles més regulars.

Salut cardiovascular

El dejuni intermitent pot contribuir positivament a la salut cardiovascular perquè pot fomentar la reducció dels nivells de colesterol total, LDL (colesterol dolent) i triglicèrids. També pot millorar la hipertensió influint en la normalització dels nivells d'insulina.

Millora la funció cerebral

El dejuni intermitent pot tenir efectes beneficiosos en el cervell pel fet d’estimular l'alliberament de factors de creixement neuronal. Això pot millorar la plasticitat cerebral, la memòria i reduir el risc de malalties neuro-degeneratives com l'Alzheimer.

Redueix la inflamació

El dejuni intermitent pot ajudar a reduir la inflamació al cos, cosa que pot tenir un impacte positiu en la prevenció i la gestió d'aquestes condicions. A més, pel fet de reduir el nombre d'ingestes al dia també estem activant molt menys el nostre sistema immunològic, deixant-lo que s'ocupi de defensar-nos d'altres possibles fronts de salut que tinguem al cos.

Modificacions a la microbiota

Pot influir a la microbiota intestinal, fomentant un equilibri saludable de bacteris. Això pot millorar la digestió i l'absorció de nutrients, així com enfortir el nostre sistema immunològic.

En resum, el dejuni intermitent ofereix una àmplia gamma de beneficis per a la salut, que van més enllà de la pèrdua de pes. Tanmateix, és important, com ja hem dit a l'inici de l'article, destacar que no és adequat per a tothom, i és fonamental consultar un professional de la salut abans de començar qualsevol règim de dejuni, especialment si tens condicions mèdiques preexistents. El dejuni intermitent pot ser una eina efectiva per millorar el teu benestar general quan es fa de manera segura i adequada.

Si tens dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les nostres assegurances de salut t'ajudaran a trobar la manera de consolidar uns bons hàbits alimentaris. Sempre és un bon moment per millorar la teva salut, amb exercici i també amb una alimentació saludable.

Més sobre mi
Lara Marín López. Nutricionista i infermera. Professora de Ioga. Especialista en salut hormonal i de la dona. Màster en Microbiota humana per la Universitat San Pablo. Màster en Epidemiologia i Salut Pública per la Universitat Rei Joan Carles.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes