• Sandra Solaguren-Beascoa | #impúlsate
  • 4 min de lectura

D’acord, fa fred, però... que no ens pari!

L'arribada de l'hivern no sempre és ben rebuda. Ens costa més moure'ns i busquem qualsevol excusa (normalment climàtica) per no sortir de casa i, en conseqüència, no entrenar com ho fèiem abans. Passem d'una època de l'any plena de sol, llum i normalment amb més hores dedicades al lleure, a uns mesos més foscos i freds on ve més de gust fer plans a casa envoltats de la família més propera. Siguem sincers, la tornada a la rutina i sortir i arribar a casa de nit no ve de gust a ningú. Per tant, hem de ser capaços d'adaptar-nos si volem que aquesta estació sigui una època més suportable i productiva quant al nostre estat de forma.

Entrenar a l'hivern

Organitza't per aprofitar la rutina hivernal

Tanmateix, en lloc de veure l'hivern com un enemic gèlid i fosc, hauríem d'aprofitar els beneficis que aquesta estació ens aporta i posar en pràctica aquells esports o activitats que ens brinda aquesta bonica època de l'any.

Per començar, és important que reorganitzem les nostres tasques i activitats del dia a dia. Que es faci de dia aviat pot ser una bona estratègia per a, per exemple, acabar aviat amb els compromisos i tasques diàries (laborals, personals, familiars...) i així poder dedicar les últimes hores de la tarda abans que es pongui el sol a la nostra rutina d'exercici físic i autocura. També podem aprofitar les primeres hores de llum per realitzar el nostre entrenament ben d’hora.

Ja sigui a primera hora del dia o a última hora de la tarda, és important que anotem dins de la nostra planificació setmanal quins dies i a quines hores entrenarem. Si no ho planifiquem per endavant és més probable que la mandra ens envaeixi i la foscor de l'hivern ens convidi a quedar-nos a casa.

Els gimnasos també existeixen... i no mosseguen 😀

No obstant això, si les poques hores de llum són un important obstacle per entrenar, podem aprofitar l'hivern per realitzar exercici físic al gimnàs. Pot ser l'alternativa més fàcil per mitigar aquesta mandra horària, ja que la majoria romanen oberts des de primera hora del matí fins a ben entrada la nit. Fins i tot alguns estan oberts les 24 hores del dia.

Als gimnasos trobarem múltiples activitats i, a més, encara que sabem que no és el més divertit, les cintes o tapissos permeten els més fidels del running poder continuar sumant quilòmetres quan el fred i la pluja apareixen a la intempèrie.

Toquen els esports d'hivern

En aquesta època de l'any hi ha múltiples activitats esportives que es poden fer a l'aire lliure (esquí, snowboard, rutes amb raquetes de neu, trineus, patinatge...). A més, la majoria són molt recomanables per fer acompanyats de la teva família i amistats. Pots aprofitar el cap de setmana per fer petites escapades a una zona muntanyosa propera i gaudir dels privilegis que la naturalesa ens ofereix durant l'hivern. Únicament, has d'abrigar-te bé i posar en moviment, segur que així el fred aviat passa a un segon pla i la diversió es converteix en la protagonista.

La clau és l'organització... i abrigar-se, és clar

Per resumir, si vols continuar en marxa i en forma sense que l'hivern et pari, aquests són els nostres consells:

  • Planifica els teus entrenaments: anota al teu calendari quan i a quina hora entrenaràs
  • Apunta't al gimnàs: corre a la cinta o realitza tota mena d'activitats dirigides
  • Practica activitats a cobert: escalada en boulder, patinatge a pista coberta...
  • Escapa't a la muntanya i gaudeix del paisatge i dels seus esports: passejos amb raquetes de neu, esquiar...

Aquestes són només algunes idees, però la clau és l'organització i, si pots, el buscar-te bones o bons companyes o companys que t'acompanyin en els teus entrenaments i t'ajudin a vèncer la mandra en aquesta diferent i bonica estació. Això sí, recordeu abrigar-vos per no quedar-vos a casa obligats per un refredat.

No obstant això, si fins i tot així et queden dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les assegurances de salut de Tomamos impulso t'ajudaran a organitzar un pla d'entrenaments individualitzat per poder mantenir la pràctica d'exercici físic regular durant l'hivern, aprenent estratègies per mantenir i generar nous bons hàbits en l'època de l'any en què més ens costa continuar estant actives i actius. T'escoltem!

Més sobre mi
Sandra Solaguren-Beascoa. Graduada en CAFiE (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport). Especialista en salut, entrenament i dona. Doctorada en Biomedicina en la Universitat de Granada. Entrenadora i investigadora a MAMIfit.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes