• Sandra Solaguren-Beascoa | #impúlsate
  • 4 min de lectura

Fer exercici en família pot ser una forma de passar una estona divertida amb els teus, així com una estratègia perquè els més petits comencin a ser conscients dels beneficis i valors que proporciona el món de l'esport. Com podem començar a crear aquestes rutines d'entrenament? Atent a aquests consells per aplicar a l’estil de vida dels més petits.

Entrenar en família no s'hauria de plantejar com una possibilitat, sinó com una necessitat

Fomenta un estil de vida saludable a casa. On l'exercici físic passi a formar part de la rutina diària dels més joves de la casa, mentre que tu també et poses en forma (un 2 en 1).

Els nens i nenes són una petita esponja que absorbeixen toooot el que veuen (sigui positiu o negatiu), per la qual cosa si perceben que els seus pares són actius i estan en moviment, ells també ho faran. Per això cal predicar amb l'exemple i, quina millor manera d'unir el vincle familiar que practicant esports junts? Avui dia és fàcil caure en un estil de vida sedentari, està bé divertir-se amb pantalles, però que això sigui d'una manera moderada, ja que pot repercutir en la seva salut a curt i llarg termini.

Entrenar en família

Les famílies que practiquen esport juntes enforteixen els seus vincles mentre entrenen

Per això, la nostra proposta va dirigida a utilitzar l'exercici físic com una eina per millorar la salut de tota la família. Formar una família no ha de ser un inconvenient o un factor limitant per deixar de fer exercici, sinó per mantenir-ne la pràctica i incorporar aquestes rutines als més petits. D'aquesta manera, a més d'ensenyar com començar a portar un estil de vida saludable, es reforçaran els vincles patern-filials d'una manera extraordinària, creant interessos compartits per activitats lúdiques i/o esportives alhora que ens divertim tots passant més temps en família. No fa falta que els teus fills aixequin pesos, un passeig en bici, jugar un partit de bàsquet o futbol... Aconseguir que el fitness sigui una activitat familiar, és molt més fàcil del que creus i tu també pots aconseguir-ho.

Així que som-hi: et presentem tres tips per convertir-te en una “família fit” que no et demanaran gaire temps, i que us ajudaran a divertir-vos en família.

  • Provar diferents coses per trobar-hi el gust: com hem comentat abans no fa falta anar al gimnàs o agafar pesos amb els teus fills. Et convidem a experimentar i ampliar el teu ventall d'activitats procurant que siguin fresques, emocionants i atractives per a tota la família. Patins, fer un tomb en bici, sortir a córrer, provar l'escalada, jugar un partit... apuntar-vos a piscina, per què no? Segur que ja se't van ocorrent coses a fer, aquest és el camí! Com diu el refrany, “una família (forta i) unida, mai no serà vençuda”.
  • Compromís: tampoc ens interpretis malament, volem que us ho passeu bé. Però és important ser constants per mantenir el ritme, uns 20 minuts al dia, fins i tot fer de les tasques quotidianes unes olimpíades domèstiques on tots ajudin. Perquè aquesta rutina duri més d'una setmana, et proposem realitzar un seguiment del progrés creant taules amb els noms de cada membre de la família juntament amb els resultats obtinguts al llarg del temps i enganxar-les al frigorífic. Qui serà el guanyador/a del mes?
  • La recerca del moment idoni: tingues clar que a mesura que la teva família creix i els teus fills es fan grans, les extraescolars o les quedades amb els seus amics aniran reemplaçant les teves activitats familiars. Tanmateix, ni això (ni de bon tros la teva feina, un altre enemic del temps en família) hauria d'impedir que pares i fills es divertissin fent exercici junts. Entre tots heu d'intentar aprendre a estructurar el vostre propi horari i trobar un equilibri personal entre família, amics i descans (sabem que és més fàcil escriure-ho que fer-ho, però cal posar-se les piles). Si els fas veure com n’és d’important l'esport i els beneficis que genera, creixeran amb uns valors de salut i autocura més sòlids i es cuidaran quan siguin adults.

Recorda que aquesta tasca tan senzilla comporta beneficis biopsicosocials a llarg termini, no només per a tu, sinó per als més propers a tu. L'adquisició de petites rutines saludables des d'edats primerenques es traduirà en hàbits bons i sòlids, que els acompanyaran al llarg de tota la vida, afavorint el seu creixement i desenvolupament integral.

No obstant això, si fins i tot així et queden dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les assegurances de salut de Tomamos impulso et convidaran a viure moments de trobada en família a través d'experiències i activitats físiques i/o esportives de manera saludable i divertida. També us esperem en els nostres directes d'Instagram on podeu treure idees d'exercicis per fer en família.

Us animeu a comprovar-ho?

Més sobre mi
Sandra Solaguren-Beascoa. Graduada en CAFiE (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport). Especialista en salut, entrenament i dona. Doctorada en Biomedicina en la Universitat de Granada. Entrenadora i investigadora a MAMIfit.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes