• Lourdes Peña | #impúlsate
  • 4 min de lectura

L’esport no és només per a l'edat adulta

Tots sabem que l'esport és un dels pilars bàsics que contribueixen a la nostra salut. Moltes vegades parlem dels beneficis que ens aporta l'esport realitzat a l'edat adulta, a nivell de prevenir deteriorament físic, mantenir hàbits saludables, etc., però en aquest article ens centrarem en els beneficis previs, els que apliquen a edats més primerenques.

Que l'esport millora la nostra qualitat de vida? Correcte. Que comença fer-ho quan som adults? Fals.

L'adolescència és un moment idoni per realitzar aquelles activitats que fomentin tant el desenvolupament d'habilitats psicomotrius com el desenvolupament d'habilitats socials i, per descomptat, el desenvolupament físic. I crec que no és cap sorpresa per a tu si et dic que l'esport és una de les activitats que contribuiran a tot això.

Esport i adolescència

Quins beneficis té l'esport a l'adolescència?

Com hem vist a molts articles anteriorment, l'activitat física ens aporta grans beneficis a nivell físic, emocional i mental. Per això, quan la comencem a practicar durant l'adolescència, fomentem que totes aquestes millores s'incrementin durant l'edat adulta.

Però aporta una mica més començar abans a practicar activitat física? La resposta és sí. D'una banda, afecta emocionalment i psicològicament. Aquella etapa on comencen els dubtes, les complicacions i on ens trobem amb els primers problemes que hem i volem solucionar per nosaltres mateixos, requereix una bona salut mental. Recentment, estudis han demostrat que els i les joves que realitzen algun tipus d'exercici físic pateixen menys problemes d'ansietat i depressió.

D'altra banda, més investigacions sobre això estan demostrant que també es genera una disminució significativa de la presència de malalties cròniques en aquells joves que realitzen exercici davant dels qui no en fan. Malalties tals com obesitat, asma o fins i tot càncer. En aquest últim, a més, contribueix que els símptomes dels tractaments oncològics siguin millor tolerats reduint fins i tot la seva repercussió en l'edat adulta.

Finalment, atesa la gran memòria que té el nostre cos, el treball muscular a aquestes edats prevé de malalties òssies com l'osteoporosi.

I per descomptat, crear hàbits i rutines en aquesta etapa ens ajuda a mantenir-les a posteriori, quan els seus beneficis seran encara més obvis.

Quines són les recomanacions?

Des del Comitè d’Activitat Física de l'Associació Espanyola de Pediatria es recomana:

  • Realitzar activitat física moderada o vigorosa un total de 60 minuts al dia. Encara que si es realitza durant més de 60 minuts el benefici obtingut és més gran.
  • Sessions d'exercici almenys 2-3 vegades per setmana.
  • Preferiblement activitats en grup i a l'aire lliure.
  • Considerar com a activitat física muntar en bicicleta, caminar o pujar escales.

Com veus, és un objectiu fàcil de complir. No esperem que el cos ens ho demani per practicar exercici: acostumem-nos i ensenyem el valor de l'esport a les persones que estan creixent perquè el portin amb elles i els acompanyi durant tota la vida.

L'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les nostres assegurances de salut et poden ajudar a elaborar la teva rutina i animar-te a la pràctica esportiva. Com sempre, el nostre objectiu és millorar els hàbits saludables i mantenir una bona salut que ens porti a una millor qualitat de vida.

Més sobre mi
Lourdes Peña Romero. Fisioterapeuta i entrenadora de MAMIfit. Especialista en sol pelvià. Màster en condicionament físic i control motor. Doctorada en la Universitat de Castella-la Manxa.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes