- Lourdes Peña | #impúlsate
- 4 min de lectura
Ha arribat l'època de la calor, les vacances i les destinacions de platja. Tens més temps lliure per practicar esport, però no trobes quin et sedueix.
És moment de començar a moure's perquè has d'aprofitar tots aquests avantatges que et dona el clima en aquesta època. I és que sí, més que mai a l'estiu, davant nostre se'ns presenten diferents alternatives aquàtiques per gaudir del mar movent-nos.
Els esports més estiuencs
Actualment, segons enquestes realitzades a la població espanyola, els esports aquàtics més realitzats a l'estiu són: natació, surf, pàdel surf, kitesurf, windsurf, piragüisme o busseig, entre d'altres.
Vegem una mica més algunes característiques de cadascun per poder decidir quin o quins ens en poden quadrar més segons el que vulguem.
Però què ens aporta cadascun d’aquests esports?
Natació, molt complet
Potser és el més fàcil de realitzar de tots, pel material que cal, que és ben poquet. La natació és un dels esports més complets i amb ell podem treballar diferents parts del nostre sistema muscular a la vegada. La musculatura de braços, cames, CORE i cintura escapular s'activa per poder generar un bon impuls en cada braçada.
A més, gràcies al tipus de treball que realitzem s'obtenen molts beneficis:
- Millora del sistema cardiovascular
- Millora de la capacitat pulmonar
- Millora de la resistència
- Activa el metabolisme i la crema de calories
Surf, més tècnic
És un punt més difícil de practicar perquè necessites una mica de formació prèvia i sempre requereix material. Tot i així, val la pena intentar-ho pels seus múltiples beneficis.
- Millora la capacitat cardiorespiratòria
- Millora la resistència
- Millora la coordinació i l'equilibri
- Augmenta el control i la força muscular del CORE i membre superior
Pàdel surf: no ho has provat?
Possiblement, un dels més nous. Té els mateixos beneficis que el surf, amb una diferència: activa més grups musculars ja que la posició d’equilibri necessita el treball sinèrgic de les cames. És més global, per dir-ho així, encara que una mica menys intens.
Kitesurf i windsurf: t'hi atreveixes?
Son esports complicats per a principiants, però probablement també més divertits.
Tant un com l’altre ens aporten els beneficis de la resta d'esports aquàtics, a més de:
- Millorar la nostra destresa, reflexos i habilitat manual
- Millorar la nostra elasticitat
Esnòrquel i busseig: descobreix-los i t'hi enganxaràs
Tenen una mica de tot! És la manera perfecta de combinar tots els beneficis de la natació amb la possibilitat de gaudir de la natura. Realment, és molt més fàcil realitzar esport quan no creus que ho estàs fent.
Per fer esnòrkel només necessites unes bones ulleres de busseig, un tub per respirar, o les màscares integrals que acostumen a ser més còmodes, i si vols anar més lluny en menys temps, uns peus d'ànec. Un consell: apropa't, sempre amb molt de compte, a les formacions rocoses: és on veuràs més vida subaquàtica.
Si vols quelcom més professional, tens el busseig. Aquí ja necessites posar-te en contacte amb un club, fer unes classes per tenir un títol i et podràs llançar a explorar les profunditats amb tot l'equipament i la supervisió professional necessàries.
A l’estiu, més esport i més salut
Una cosa que tenen en comú tots aquests esports és que necessitarem protegir-nos bé del sol, ja estiguem a sobre o sota de l'aigua, però també és veritat que això ens farà millorar naturalment les nostres aportacions de vitamina D.
No oblidis que només pel fet de ser esports també requereixen un escalfament i una preparació prèvia i que, per descomptat, necessitaràs una correcta hidratació constant.
L'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les nostres assegurances de salut et poden ajudar a elaborar una rutina equilibrada i saludable que s'ajusti als teus interessos i necessitats en aquest període de vacances. Si necessites qualsevol tipus d'ajuda, estem aquí per a tu.
Més sobre mi
Lourdes Peña Romero. Fisioterapeuta i entrenadora de MAMIfit. Especialista en sol pelvià. Màster en condicionament físic i control motor. Doctorada en la Universitat de Castella-la Manxa.
Més articles sobre: