• Lara Marín López | #impúlsate
  • 5 min de lectura

T'estàs alimentant prou?

Quan diem que no ens estem alimentant prou segur que algú estarà pensant “llavors, per què no baixo de pes?”. El que pot estar passant és que als menjars principals no estiguis menjant prou quantitat i això et faci tenir gana al cap de poca estona, i hagis de tornar a menjar. A més, si la teva ingesta al dia està sent molt baixeta, el teu metabolisme basal pot baixar i tornar-te molt, molt estalviadora. Això vol dir que tot el que ingereixes t’ho quedes i no ho deixes anar facis el que facis.

Per què tinc gana a tota hora?

T'estàs alimentant adequadament?

Quan diem que no ens estem alimentant adequadament volem dir que els aliments que estem prenent, malgrat que tinguin “bons ingredients”, ens estan perjudicant a nivell metabòlic. Què vol dir això? Per exemple, que cada vegada ens prenem un suc i una torrada, el nostre sucre a la sang s'eleva i, al cap de poc temps, quan baixa (en aquest cas, ràpid) tornem a tenir gana i li tornem a donar al cos el “shock” de sucre que ens demana. I així, anem passant el dia.

Comencem canviant l'esmorzar

Per a ambdues situacions, una de les eines que millor funciona és començar el dia amb més greix i proteïna a l'esmorzar per mantenir els nivells de sucre més estables a la sang. Això ens ajudarà a passar molt millor el dia.

Podem començar el dia amb una truita a la francesa amb quelcom de proteïna de qualitat, com pot ser una miqueta de pernil ibèric, gall dindi amb bons ingredients, anxoves, verat... Podem acompanyar amb una miqueta d'alvocat i una torrada de pa integral. I acabar l'esmorzar amb una peça de fruita sencera en comptes de fer-ho amb un suc. Amb aquest esmorzar, segur que tant el primer cas (gana per alimentació insuficient) com el segon (gana per alimentació inadequada) estaran solucionats, ens sentirem tipes/tips durant tot el matí i no tindrem la necessitat de picar després.

Alguns trucs per a l'hora de menjar

Quan arribi el dinar, és important menjar aliments reals: verdures, peix, carn, tubercles, cereals... Un truc és menjar verdura i proteïna i acompanyar el plat d'algun carbohidrat de qualitat com pot ser el moniato, la carbassa, la remolatxa o la patata.

També pots triar alguna altra opció com l'arròs o la pasta integral. Però, com hem dit, són només acompanyaments. No em poso un plat de pasta amb quelcom de carn i verdura: em poso una amanida de ruca amb tomàquets xerry, cogombre, xampinyons, musclos i acompanyo amb quelcom de pasta, arròs o moniato rostit. No fa falta que acompanyis sempre els plats d'un cereal. Els pots posar algun dia i el meu consell seria que coincidís amb els teus dies més actius.

I per acabar el dia?

Per al sopar, com abans sopem molt millor. Sopar aviat és una estratègia de salut molt beneficiosa. Hem de donar-li al nostre sistema digestiu prou temps per fer la digestió abans d'estirar-nos al llit. Especialment, les persones que tinguin problemes digestius com acidesa, dolor, gasos...

L'ideal, tret que la resta del dia no hagis pogut alimentar-te bé o hagis gastat molt pel teu treball o per l'esport que fas, és que siguin sopars senzills. Un plat de verdura amb una proteïna de qualitat com ou, peix, gall dindi, pollastre, marisc.

Creieu-me que funciona. Us convido que ho proveu i noteu com la gana desapareix donant pas a l'energia i el bon humor.

Si tens dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les nostres assegurances de salut t'ajudaran a trobar la manera de canviar aquests hàbits. Sempre és un bon moment per millorar la teva salut i adquirir bons hàbits.

Més sobre mi
Lara Marín López. Nutricionista i infermera. Professora de Ioga. Especialista en salut hormonal i de la dona. Màster en Microbiota humana per la Universitat San Pablo. Màster en Epidemiologia i Salut Pública per la Universitat Rei Joan Carles.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes