• Sandra Solaguren-Beascoa | #impúlsate
  • 4 min de lectura

Nou any, nous objectius

Assolir els objectius, ja siguin nous o ja coneguts, reinventar-nos per poder desenvolupar aquells propòsits que van quedar pendents l'any passat... sigui com sigui, començar amb bon peu l’any és bàsic. És difícil saber com fer el primer pas per ser eficients i augmentar les possibilitats d'èxit en tots i cada un dels reptes que ens proposem. Per això, et donarem alguns tips per poder començar amb la teva llista de nous reptes per al nou any.

Propòsits saludables per al nou any

Igual no hem aconseguit, però ho hem intentat 😄

Acabem de començar l'any i sembla que va ser ahir quan ens proposàvem els “reptes saludables” de l'any passat. Ja ha passat un any! Els hem assolit? Del tot? Si la resposta no és un sí rotund, no passa res, és el més normal i ens passa a la majoria.

Solem ser massa ambiciosos i ens costa ordenar les nostres idees de manera adequada. També pot ser que ens hagin sorgit imprevistos, ja que com diuen “el paper ho aguanta tot”, però la vida real sempre ens ofereix sorpreses. També és important saber valorar que ho hem intentat, ser conscients que podem millorar hàbits, veure oportunitats i plantejar-nos com aprofitar-les. Anirem veient maneres d'apropar-nos al que volem.

Alguns consells per intentar-ho novament

Per això, a l'hora de refer la nostra llista de propòsits saludables per a aquest nou any, us proposem algunes estratègies útils per millorar el nostre percentatge d'èxit el 2023. Som-hi. Esperem que et serveixin.

  1. Motivació
  2. Selecció
  3. Organització i seqüenciació
  4. Reflexió i reelaboració
  5. Adaptació

Anem pas a pas per veure què podem millorar per convertir el 2023 en un any saludable al màxim.

La motivació és la base

Abans de començar a escriure els teus reptes saludables, t'has de preguntar: què em motiva realment i per què? És important que indaguis en el fons de cada un dels objectius que ronden pel teu cap. Igual no tots són realment importants per al teu desenvolupament i creixement saludables. Centra't a buscar el motiu real que t'impulsa per començar a treballar-hi. Estar en forma, aprimar-se, córrer una marató, posar-me fort...?

Tenir això ben clar és el que ens assegurarà que siguin propòsits adequats, que siguin saludables i, sobretot, que siguin per a tu, els teus, els que tu necessites i vols de veritat. No et menteixis: ser sincer amb un/a mateix/a és clau perquè els nostres desitjos siguin realment una motivació forta i ens posem les piles per aconseguir-los. Un cop ho tinguis clar, busca l'equilibri entre ser ambiciós i ser realista: allà hi pots trobar la clau l'èxit.

Selecciona l'important i per on començar

Una vegada que hagis buscat, i trobat, les teves motivacions reals, és el moment de triar. Pot ser que no hagis de començar a treballar amb tot el que et motiva, igual això seria massa. Cadascú ha de saber en quin moment o etapa de la vida es troba, quines són les seves circumstàncies personals i en quina cosa ha de dipositar la seva energia més immediata.

Una cop tinguem això identificat i en ment, anem a per totes per aconseguir-ho. I una vegada ho hàgim aconseguit, ja continuarem evolucionant i complint nous i saludables objectius. Així, seleccionant, pas a pas. Sense pressa. Recorda que sempre és important que tot segueixi un ordre lògic i seqüencial, no només per aconseguir-ho si no per tal que els resultats siguin sòlids i duradors.

Organització i seqüenciació dels objectius

Relacionat amb el punt anterior, és important que tota llista d'objectius, a més de tenir un motiu real per començar a treballar, segueixi un ordre lògic i gradual. No es pot aconseguir tot al mateix temps i, moltes vegades, un excés de propòsits a desenvolupar (tasques, plans, accions...) pot portar-nos al fracàs i a la desmotivació.

Per això, has d'aprendre a seqüenciar els teus objectius en funció del que realment necessitis. Planteja't no només què és el més important sinó què és el primer, el segon... Tenint clar el final, podràs veure què és el bàsic per començar, i després, anar continuant per anar acomplint totes les fites necessàries i arribar on t'has plantejat.

Reflexiona, analitza, aprèn i reelabora per avançar

A mesura que vas revisant objectius has de fer un balanç del teu progrés. Què has aconseguit? Què no? Reflexiona sobre els teus èxits i fracassos i sobre el que encara et queda per aconseguir.

Has de ser capaç de reflexionar i realitzar una anàlisi crítica de la situació per continuar avançant i/o rectificar, si fa falta, per prendre un nou camí que et porti fins on vols arribar. Recorda que sempre estàs a temps de canviar, d'aprendre dels errors i redefinir mètodes d'entrenament, horaris o el que calgui perquè les teves activitats previstes quadrin amb la teva rutina i siguin palanques cap a l'èxit. Aquí manes tu i tu marques els ritmes que necessitis. No t'autoexigeixis massa, que això va de motivar-se i gaudir, no d'atabalar-se i frustrar-se.

Adaptar-se és el secret per seguir endavant

Molt lligat amb el punt anterior. L'adaptació a les circumstàncies pot ser el punt més important per arribar a l'objectiu final marcat. La capacitat d'adaptació és essencial si volem continuar creixent i progressant amb la nostra llista de propòsits saludables.

Les coses mai no són exactament com ens les hem plantejat al paper el dia 1 de gener. Res no és tan fàcil i tan simple. La vida, la rutina, els imprevistos... cal saber reaccionar i adaptar-se per poder seguir, ajustant o canviant el que sigui necessari.

Recorda que estàs treballant per la teva salut i únicament podràs assolir aquesta plenitud si ets capaç d'adaptar-te i respondre als diferents canvis i oscil·lacions del dia a dia. No és qüestió de donar-se per vençut, sinó de parar, reflexionar, reelaborar i adaptar-se per poder actuar convenientment davant del nou estat o situació que es presenti.

Pot no ser fàcil, però val la pena

No obstant això, sabem que no és senzill i que aquestes claus genèriques es transformen després en coses concretes, obstacles i imprevistos que ens poden jugar en contra a l'hora de complir els nostres objectius saludables per al 2023.

Una recomanació: no siguem massa estrictes amb nosaltres mateixos, tinguem paciència, constància i pensem que tot el que estem desitjant i fent és per millorar les nostres vides, per estar més sans i feliços. Per tant, val la pena divertir-se també fent-ho.

I sobretot ja saps que, si et queden dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les assegurances de salut de Tomamos impulso t'ajudaran a elaborar un llistat de nous i atractius propòsits saludables, especialment pensats per a tu, acompanyant-te i guiant-te durant tot el procés per assegurar al màxim les possibilitats d'assolir l’èxit en tot allò que et proposis. Vols aprendre a cuidar-te?

Més sobre mi
Sandra Solaguren-Beascoa. Graduada en CAFiE (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport). Especialista en salut, entrenament i dona. Doctorada en Biomedicina en la Universitat de Granada. Entrenadora i investigadora a MAMIfit.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes