• Sandra Solaguren-Beascoa | #impúlsate
  • 4 min de lectura

Per aconseguir mantenir un equilibri constant durant totes les èpoques de l'any, és important que siguem flexibles i treballem l'autoconeixement, identificant què necessita el nostre cos en funció de, no només el que consumeix, sinó del context social i entorn que l'acompanya.

Recuperar hàbits alimentaris després de l'estiu

Com regulo el que he de menjar? Em puc permetre “extres” a l'estiu?

Però... no he de menjar en funció de la meva despesa d'energètic diari? No hauria de regular la ingesta d'aliments en funció de la meva activitat física i/o exercici diari?

En efecte, aquesta regla és la que has d'interioritzar i tenir com a norma general. No obstant això, és important ser flexible i, com hem indicat abans, aprendre a gaudir dels petits plaers de la vida sense caure en sentiments de culpabilitat per no complir al cent per cent la norma. L'estiu és una d'aquelles èpoques on, a més d'escoltar el teu cos, has d'escoltar la teva ment, fins assolir un equilibri estable que et permeti divertir-te al màxim. Els sopars, barbacoes, menjars familiars al sol... són esdeveniments que formen part del teu context social i, si et ve de gust, has d'aprendre a relaxar-te i assaborir l'experiència, sense remordiments. Pot ser que notis petits canvis (inflor, pesadesa, gasos...): és normal, els teus bons hàbits t'han fet perdre uns costums menys saludables i de seguida el teu cos respon manifestant aquests petits símptomes.

5 tips per recuperar els bons hàbits alimentaris després l'estiu

S’acostuma dir que “el cos és savi”, però si vols assegurar la seva estabilitat, et donem 5 tips perquè aquesta tan coneguda “tornada a la rutina” sigui el més suportable possible:

  1. Torna a fer la llista de la compra! Omple la nevera de productes frescos i de temporada i dedica temps a cuinar. Redueix el consum de begudes alcohòliques i refrescos ensucrats (més freqüents durant l'estiu) i prioritza una adequada hidratació a base d'aigua, infusions, llimonades naturals...
  2. Mou-te! El mes de setembre és el moment perfecte per planificar la teva nova rutina d'entrenaments i, progressivament, anar incorporant l'exercici físic com a hàbit en el teu dia a dia. És important que aprenguis a mantenir un dels pilars fonamentals de l'entrenament (la progressivitat) per evitar lesions i sobrecàrregues després d'un petit període de descans.
  3. Descansa! Recuperar les hores de son i descans de qualitat és essencial perquè l'organisme comenci a absorbir tots els bons hàbits que has començat a reincorporar a la teva rutina.
  4. Planifica! Per assegurar el compliment del teu programa d'exercici físic, és important que la resta de la teva rutina i/o hàbits (alimentació, descans, treball, família, amig@s...) tinguin el seu temps i espai dins del teu calendari setmanal. La teva atenció no s'ha de focalitzar únicament en el físic: la clau és que siguis capaç d'organitzar tots els eixos que t'envolten perquè la recuperació sigui molt més fàcil i ràpida.
  5. No tinguis pressa! Tot canvi ha de ser progressiu. Reprendre els bons hàbits requereix temps, constància i perseverança. Els canvis es notaran al cap de poc temps, no siguis impacient i respecta els temps d'adaptació del teu cos.

En definitiva, gaudeix dels petits capricis de l'estiu, aprèn a escoltar al teu cos i sigues pacient i constant si vols recuperar uns bons hàbits saludables sense castigar el teu cos, minimitzant el risc de lesions i sobrecàrregues.

No obstant això, si tot i així et queden dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les assegurances de salut de Tomamos impulso t'ajudaran a tornar a la rutina ajudant-te a cuidar-te!

Més sobre mi
Sandra Solaguren-Beascoa. Graduada en CAFiE (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport). Especialista en salut, entrenament i dona. Doctorada en Biomedicina en la Universitat de Granada. Entrenadora i investigadora a MAMIfit.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes