• Sandra Solaguren-Beascoa | #impúlsate
  • 4 min de lectura

No ens hem de “fuetejar” per aixecar el peu de l'accelerador i reduir la freqüència i intensitat dels entrenaments”. No pensis que has perdut tot el guanyat al llarg de l'any per deixar de fer exercici durant uns dies/setmanes! Continua llegint i t’expliquem com recuperar la teva rutina d'activitat física a la tornada de les vacances.

Per a la majoria de la població les vacances són el moment més esperat de l'any. Són setmanes on desconnectes de la teva rutina, no només laboral, sinó d'Exercici Físic, modificant el pla d'entrenament setmanal que portes complint durant tot l'any. I parlem de “modificant” perquè l'important en aquest període de “desconnexió” és que aprenguis a baixar el ritme dels teus entrenaments, facis un petit “stop” i dediquis aquests dies/setmanes a realitzar un altre tipus d'activitats i/o esports a l'aire lliure, o fins i tot que descansis i et limitis a mantenir el teu cos en moviment, aprofitant per caminar sota el sol gaudint de la brisa del mar, per exemple.

Recuperar el ritme dels entrenaments

Puc parar durant les vacances i reprendre la tornada?

Llavors, puc reprendre la meva rutina d'Exercici Físic sense perdre tot el guanyat al llarg de l'any entrenant? És clar que pots! I ho has de fer.

No només és important entrenar el teu cos: la teva ment és l'altre pilar de l'equació per aconseguir que els teus progressos es mantinguin a llarg termini i no es produeixi un “estancament” i perquè la motivació continuï al màxim dia rere dia. A més, és necessari que aprenguis a desmitificar la falsa creença que per deixar d'entrenar uns dies/setmanes, tot el treball que has realitzat al llarg de l'any es farà malbé. Per exemple, en un estudi on es comparen els efectes d'un programa d'entrenament continu (24 setmanes) vs. un de periòdic (cicles de 6 setmanes d'entrenament i 3 setmanes de descans) sobre la mida i funció muscular, va revelar millores similars entre els dos grups, tant en l'àrea de secció transversal del múscul, com en els nivells de força. Amb això es demostra que els cicles de desentrenament de 3 setmanes, entre períodes d'entrenament de 6 setmanes, generen una hipertròfia muscular similar a la que ocorre amb l'entrenament de força continu en finalitzar les 24 setmanes (Ogasawara et al., 2013). Vaja, que es pot entrenar i descansar i ens funciona igual.

Aprofita per “reparar” la teva energia mental

Llavors, tornem al principi: puc recuperar el ritme dels meus entrenaments si he “parat” durant les vacances? Està clar, els períodes curts de “desentrenament” no suposaran una “pèrdua” dels teus resultats (a nivell físic) del treball realitzat al llarg de la temporada d'entrenaments, sinó que aquests es mantindran. A més, si en aquests dies/setmana de “descans” pots reparar la teva ment, desconnectar i recarregar la teva energia mental, no només mantindràs els teus resultats, sinó que sumaràs punts per poder començar la nova temporada molt més fort@, activ@ i motivad@.

Gaudeix de les teves vacances! L'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les assegurances de salut de Tomamos impulso t'ajudaran per tal que la tornada a la rutina sigui fàcil, satisfactòria... i activa!

Més sobre mi
Sandra Solaguren-Beascoa. Graduada en CAFiE (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport). Especialista en salut, entrenament i dona. Doctorada en Biomedicina en la Universitat de Granada. Entrenadora i investigadora a MAMIfit.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes