• 3 min de lectura

Ser un conductor novell és més fàcil a l'estiu. I també ho és treure's el carnet de conduir i fer els tests d'autoescola. Saps per què? Continua llegint.

Fa temps que t'escalfes el cap i no t'acabes de decidir mai (vaja, que ets pitjor que la cançó de l'enfadós). “Sí, al capdavall, no em fa falta per voltar per la ciutat”. “Em fa mandra ara que comencen les vacances, ja me'l trauré al setembre”. Darrerament aquestes són les frases que repeteixes més quan surt el tema del carnet de conduir, oi? Que no te n'adones? No trobes que l'estiu és l'època ideal per treure's el carnet de conduir?

Avui t'explicarem per què els mesos d'estiu són perfectes per treure's el carnet de conduir i començar com a conductor novell (tothom ha passat per l'“L” i ara et toca a tu d'ingressar al club).

Per què a l'estiu?

Vols una mica de motivació extra per atacar el tema del carnet de conduir? Mira què et suggerim:

  1. Segurament tens més temps lliure. Potser has acabat les classes o tens jornades de feina intensives. L'estiu és ideal perquè els dies són més llargs que les pauses dels anuncis d'Antena 3.
  2. Tractament VIP assegurat. Sol haver-hi menys saturació a les aules de les autoescoles, perquè els alumnes fan classe durant tooot el dia. Així doncs, t'hi trobaràs més bé i rebràs una atenció més personalitzada.
  3. Quan sigui l'hora d'engrapar el volant hi haurà menys trànsit i, per tant, et serà més fàcil de circular i no estaràs tan neguitós. Molta gent farà vacances, i tothom sap que a l'estiu les ciutats són més buides que l'aeroport de Castelló.
  4. Que faci més bo pot semblar una bestiesa, però sense pluja o glaç a la carretera i ni una gota de trànsit, aprendràs a conduir amb més calma i el procés d'aprenentatge serà més simple que muntar un moble de l'IKEA.
Treure's el carnet de conduir a l'estiu

Requisits per aconseguir l'“L” al cotxe

Ara ja saps per què l'estiu és un bon moment per estrenar-se com a conductor novell. El pas següent, doncs, és saber quins requisits mínims has de complir per començar a fer els tràmits del carnet de conduir classe B:

  1. Cal que siguis resident espanyol.
  2. Has d'haver fet 18 anys (pots començar-ne la part teòrica amb 17).
  3. Cal que tinguis les aptituds psicofísiques que es demanen.
  4. La Prefectura Provincial de Trànsit del lloc on t'examines t'ha de declarar apte (tant pel que fa a la teòrica com a la pràctica).

Punts finals que cal memoritzar

  1. Has de tenir la documentació necessària en regla (o, dit altrament, el passaport o el DNI no caducats).
  2. Cal que trobis una autoescola que s'adapti a les teves necessitats: que sigui a prop de casa, que t'ofereixi l'opció de fer el test d'autoescola en línia i, si pot ser, que et passin a buscar amb cotxe. No triïs l'autoescola més barata si és a l'altre cap món, que ens coneixem!
  3. Convindria que anessis a les classes teòriques. Prou que ho sabem, fa una mandra de por i més encara quan som a l'estiu, però si n'hi ha és perquè són útils. Ves-hi, concentra't una horeta al dia i, després, tot serà flors i violes.
  4. Valdria més que fessis tests de conducció en línia. La DGT té disponibles tot de proves amb preguntes i respostes; et recomanem que hi practiquis i, així, sabràs quan estàs preparat de debò per examinar-te.

Volem que et gastis tan poc com sigui possible en el carnet de conduir, que aconsegueixis la cobejada “L” de seguida per gaudir de la llibertat de moviment i, sobretot, procurar que no siguis com en Marcelo del Real Madrid, que condueix sense punts del carnet de conduir. Per això aquests consells que t'oferim són perquè et centris. Això sí, sempre ben protegit (si vols, pots fer un cop d'ull a les nostres assegurances).

Més articles sobre:

També et pot interessar

Dia a dia

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes