• 3 min de lectura

Hi ha serveis bàsics de la llar com la llum, el gas o internet dels quals no hi ha manera de prescindir (ho sentim, allò d'enganxar-se als subministraments del veí no és una opció). Però, per què pagar més si pots pagar menys?

La suma de tots aquests contractes representa una bona part de les despeses mensuals, per la qual cosa reduir-los t'ajudarà a estalviar a les factures per arribar millor a final de mes i tenir una mica més de reserva a final d'any.

T'ajudem a fer front a les contínues pujades de l'energia i a totes les tarifes poc adequades per al teu perfil de consum, de forma senzilla. Agafa la tisora, que revisarem els subministraments i retallarem despeses!

Claus d'estalvi en els subministraments

Paga pel que utilitzes, regla número u

Treu la lupa i examina amb deteniment les factures dels diferents serveis que vulguis optimitzar. Llum, gas, internet o mòbil..., en totes hauràs d'analitzar el preu, les condicions i els consums actuals.

Aquests són alguns punts en què hauràs de fixar-te per aconseguir estalviar a la factura. Sempre amb una meta: pagar només per allò que necessites. Revisa subministrament per subministrament. No te'n deixis cap!

  • El tipus de contracte. Saps quin tipus de contracte tens? Això és imprescindible per poder esprémer al màxim les hores en les quals la llum, les trucades o qualsevol dels serveis que tinguis contractats et surti més econòmic. Hi ha diverses tarifes i hauràs d'escollir la que millor s'adapti al teu perfil de consumidor.
  • La potència. En el cas de l'electricitat, el terme fix de potència que tenim contractat determina bona part del que paguem a la factura. Estudia si s'adequa a les teves necessitats. Hi ha vegades que es té contractada més de la que els hàbits diaris necessiten. T'ha saltat alguna vegada l'ICP (interruptor de control de potència)? Si no és així, és possible que puguis baixar una mica més i estalviar uns euros a l'any. El mateix pot passar-nos amb les trucades il·limitades o les dades del mòbil. Cenyeix-te a contractar només el que és necessari.
  • Bons socials. Assegura't que coneixes bé les condicions. Igual et pots acollir a alguna ajuda d'aquest tipus i ficar uns euros més a la guardiola. Hi ha el bo social elèctric, el bo social tèrmic i algunes companyies de telecomunicacions compten amb ajuts per a internet.

Cerca alternatives, totes les possibles, i compara per retallar despeses

Igual li has agafat afecte a la teva companyia energètica o de telèfon, però tret que t'estiguin donant un servei molt especial, no acostuma a ser així. Per la qual cosa, si estàs buscant una manera d'estalviar a la factura, et recomanem que agafis les regnes i gestionis els subministraments. Comença per fer un estudi comparatiu de preus i, evidentment, el que s'ofereix per aquest preu. Si veus que no ets capaç d'incloure-ho tot, pots recórrer a algun comparador en línia. Això sí, t'avisem que de vegades se'ls pot escapar alguna bona oferta i que aquestes són poc personalitzades.

Millors condicions? Fes el pas

Segur que has trobat ofertes més interessants que les que tenies (fins i tot en la mateixa companyia en la qual ja estaves). No perdis un segon més i procedeix al canvi com més aviat millor per gastar menys. Això sí, no et creguis que això ha acabat aquí. La gestió dels subministraments ha de romandre activa cada cert temps. Cada dos anys o fins i tot de forma anual, et tocarà fer la ronda i revisar cada subministrament per assegurar-te que s'adapten a les teves necessitats. És un rotllo, ho sabem, però també sabem que és una manera molt efectiva d'estalviar en cada factura.

I per gastar menys encara, recorda fer-ne un ús responsable

Et deixem també uns trucs molt obvis, però que de vegades se'ns obliden. Petits gestos per estalviar energia.

  • Adeu a l'stand by. Quan deixem d'utilitzar un aparell, l'hem d'apagar del tot. Amb aquesta “petita tonteria” pots retallar un 10 % el teu consum energètic.
  • Aposta per electrodomèstics eficients. Intenta que el major nombre d'electrodomèstics possibles comptin amb una qualificació energètica A++ o A+++.
  • Passa't a les bombetes LED. Amortitzaràs la despesa en menys d'un any, a més, tenen una vida més llarga.
  • Atenció amb la temperatura. Estem a l'hivern, no pretenguis que sigui estiu a casa. Per cada grau de menys, podem arribar a estalviar energia entre un 7 % i un 11 %.
  • Aprofita l'aigua. No la deixis córrer sense control i més si és calenta. A més d'estalviar energia, et recordem que és un bé molt preuat.

També et pot interessar

Els nostres productes