• 5 min de lectura

En aquests mesos, tots volem gaudir del sol, fer escapades a la platja, viatges amb amics, menjar en restaurants, anar a festivals de música... Com veiem, cap d'aquestes activitats són precisament plans d'estiu barats.

Si bé tampoc no et deixarem sense aquestes opcions, et volem ensenyar que també hi ha trucs i alternatives per gaudir d'unes bones vacances sense gastar molts diners i, fins i tot, estalviar més; creu-nos, no ens hem tornat bojos... És molt més fàcil del que imagines!

Consells per estalviar a l'estiu

Viatjar barat a l'estiu és possible

Són molts els qui diuen que aquests mesos són els pitjors de l'any per viatjar perquè toooooot està ple de gent i els preus al doble de l'habitual (encara que, atenció, quedant-te a casa pots acabar gastant més del previst intentant estalviar en l'aire condicionat).

Res de lamentar-se, la realitat és que viatjar barat a l'estiu també és possible i a més, no hi ha millor època per fugir de la calor de la ciutat i fer una capbussada en alguna de les nostres platges. Ara sí, agafa llapis i paper i apunta els nostres tips:

  • Evita les destinacions més populars. Sona obvi, però moltes vegades oblidem que hi ha platges i ciutats increïbles que no estan plenes de turistes en aquests mesos. Si vols estalviar més, pots escollir alguna zona de l'est d'Europa que no sigui tan cara o alguna casa rural de l'interior d'Espanya.
  • Planifica amb temps el teu viatge. Si vols unes vacances sense gastar tots els teus estalvis, prova a viatjar durant els dies feiners, a comparar diferents opcions de transport i a mirar diferents allotjaments (ideal si té cuina perquè no hagis d'anar sempre a menjar fora, un altre estalvi clau!!).
  • Tira d'entrepans i ampolles d'aigua. Truc fonamental quan passes el dia fora i no vols deixar-te el sou en restaurants (que, a més, si ets en zones turístiques solen ser més cars que un Estrella Michelin) és optar per portar les teves ampolles d'aigua i un bon entrepà de, per exemple, pernil, que segur està més bo que el del bar guiri 😀.
  • Passa dels taxis i de llogar un cotxe. Sabem que és temptadora aquesta comoditat, però si vols viatjar barat a l'estiu, l'ideal és que utilitzis el transport públic; una altra possibilitat pot ser llogar una bicicleta o caminar. A més, et posaràs en forma!
  • Utilitza cupons i descomptes. Prova de buscar ofertes de restaurants, entrades de museus o activitats que et vingui de gust fer. Et sorprendran totes les opcions de descomptes que existeixen, sobretot si viatges en grup o en família.

Recorda que no només viatjant es gasten diners

Sempre que pensem en les despeses de l'estiu ens passen pel cap els viatges; tanmateix, també se'ns en poden anar molts diners sense donar-nos grans luxes. I és que, per aquestes dates, totes les localitats espanyoles s'omplen de terrassetes, activitats i milers de plans, per això t'hem preparat aquests consells per estalviar més quan et quedis a la ciutat:

  • Els parcs són els teus millors amics. Un dels plans d'estiu barats que mai no fallen és canviar les terrasses per un pícnic en algun dels centenars de parcs que existeixen. Només has de portar una manteta, sandvitxos, una amanida fresqueta, alguna cosa de beure i... a gaudir!
  • Revisa quines activitats són gratuïtes. Encara que pensem que cada vegada tot és més car, també existeixen multitud d'iniciatives gratuïtes, com concerts a l'aire lliure, fires d'art, senderisme, etc. Només has de buscar!
  • Fes un volt per les rebaixes d'estiu. Si existeix una època de l'any bona per fer compres, és l'estiu, i és que milions de comerços posen els seus productes amb descompte per alliberar estoc. Això sí, controla el consumisme que la idea és ¡estalviar més i més!
  • Lloga una bicicleta per a aquests mesos. Com dèiem abans, l'estiu és el moment ideal per anar caminant als llocs o llogar una bicicleta (pots utilitzar les de les ciutats). Tot menys dependre del cotxe; ja veuràs com notes aquest estalvi en gasolina.
  • Tira de piscines municipals o d'amics. No hi ha res millor en aquests mesos (sobretot si vols estalviar en l'aire condicionat) que fer una capbussada en una piscina. Pots comprar un bo de deu banys en alguna de municipal o trucar a aquell amic que no veus des de l'estiu passat quan vas anar a la seva piscina.

No t'oblidis d'estalviar també a casa!

Bé, ara que ja t'ha quedat clar com anar-te’n de vacances sense gastar massa i quins són els millors plans d'estiu barats si romans a la ciutat, ens queda fer atenció a un últim tema (no per això menys important), que són les despeses del teu dia a dia.

  • Estalviar en l'aire condicionat. No et demanarem que no utilitzis l'aire amb 50 graus, només que ho facis de forma eficient. Això vol dir que provis de mantenir-lo sempre a la mateixa temperatura, que tanquis les cortines per evitar que el sol escalfi i que utilitzis ventiladors perquè l'aire circuli.
  • Passa dels gimnasos tancats. Sabem que l'estiu és el pitjor mes per deixar d'entrenar perquè vols lluir el teu cos a la platja, però, en comptes de pagar la quota del gimnàs, prova de fer exercici al teu parc més proper. Respiraràs aire pur!
  • “Verde que te quiero verde”. L'estiu és l'època de les amanides per antonomàsia i és que, durant aquests mesos de calor, el cos ens demana més fruites i verdures; la clau està en fer una ullada a quines estan de temporada per estalviar al teu cistell de la compra.
  • Organitza una venda de garatge. El bon temps anima la gent a sortir més al carrer: pot ser el moment perfecte per recollir les coses que ja no vols, el que et permetrà guanyar uns diners extres i espai lliure (dues coses que segur necessites!).
  • Aprofita la llum natural. A l'estiu, a quasi tot Espanya fosqueja al voltant de les deu de la nit, per tant, res d'encendre els llums de la casa i aprofita aquesta llum durant tot el dia per llegir o treballar.

L'estiu és per a gaudir, però si podem estalviar una miqueta, encara ens sentirem millor.

També et pot interessar

Els nostres productes