• 5 min de lectura

No és difícil de seguir bons hàbits financers. Descobreix com pots controlar les despeses, estalviar durant les vacances i moltes coses més que et faran viure més bé.

Tanzània, les illes Maldives, Austràlia o la platja del davant de casa: tu tries la destinació i nosaltres t'ensenyem a planificar les despeses per fer unes vacances fantàstiques.

Posa fil a l'agulla i que les fotos de la darrera ruta que ha fet el teu influenciador preferit no et corsequin més. No podem aconseguir que et regalin el viatge, però, amb una mica d'organització, només t'hauràs d'encarregar de triar on aniràs de vacances.

Pressupost vacances d'estiu

Obre un Excel (o fes servir qualsevol app) per planificar les despeses habituals

Somiar és de franc, però si vols fer realitat el teu somni hauràs de pagar alguna cosa. Així doncs, comencem per esbrinar quants diners tens disponibles per anar-te'n de vacances. D'entrada, bàsicament, es tracta de fer una llista amb les fonts d'ingressos (o les quantitats en qüestió) i restar-ne totes les despeses que, dia rere dia, t'escuren les butxaques.

Digues la veritat, perquè únicament t'enganyes a tu mateix. A més a més, et recomanem de fer-ne el càlcul amb periodicitat anual; és a dir, tingues en compte les pagues extres o les bonificacions que tan content et fan els mesos que les cobres, però també les assegurances, els impostos i altres despeses que t'arriben cada any. I un tema cabdal: recorda't de fer una mica de guardiola.

Quin resultat n'has obtingut? Vinga va, no t'ensorris, que som aquí per ajudar-te a fer un pressupost de vacances amb el qual puguis organitzar el viatge dels teus somnis. Si vas prendre nota de la regla 50-30-20, ja hauràs avançat una part de la feina.

És l'hora de triar la destinació

Ja t'hem dit que aquesta part era la més difícil del procés. Costa una mica de decidir on aniràs de vacances, prou que ho sabem. Rumia a fons quina mena de lloc t'agradaria de descobrir. Ets més de muntanya o de platja? T'estimes més de fer turisme en una ciutat plena de brogit com ara Tòquio o, en canvi, frises per estar-te ajagut com un llangardaix durant dies sencers? En això no et podem ajudar gaire, les opcions són tantes i tan variades que cadascú l'enfila per on vol. Ara, si hi vas acompanyat et recomanem que arribeu a un acord per satisfer les necessitats de tothom. No són iguals unes vacances amb canalla que amb la parella o els amics.

Ara toca planificar les despeses del viatge

Quan hem triat el lloc, no t'enganyarem pas, arriba la part més avorrida del procés: fer un pressupost de vacances, partida per partida i amb les despeses detallades. No et desesperis, però, que t'oferim un quants trucs per abordar aquest tema tan bé com es pugui. I, a més a més, la motivació de fer realitat el viatge somiat segur que també hi ajuda.

  1. Anota totes les despeses previstes. Transport, allotjament, desplaçaments, àpats, begudes, excursions, sortides, entrades... Tooot el que et sembla que gastaràs, de manera realista, durant aquests dies.
  2. Torna't una mica boig comparant pressupostos. És empipador, però sempre es poden aconseguir vacances més barates amb una mica de dedicació i de treball de camp.
  3. Reserva'n una part per a les incidències. Sempre pots haver d'agafar un taxi de més, que un àpat sigui una mica més car del compte o et pots trobar amb entrebancs que no t'esperaves.
  4. No oblidis les assegurances. Tenir cobertura quan viatges és imprescindible per evitar un bon esglai, i cal que ho tinguis ben en compte en la llista de despeses abans d'organitzar el viatge. Poden variar segons les activitats i la destinació: assegurança de cancel·lació, assegurança de cotxe, assegurança de salut, assegurances d'accident...

Limita't al guió i te'n sortiràs

Si t'has entretingut a fer una previsió amb totes les partides per planificar les despeses, no ho engeguis tot a rodar. Sempre hi haurà cert marge per improvisar; de fet, ja hem comptat que dedicàvem una part concreta a les incidències, però mira de seguir el guió fixat tant com puguis; compensa entre les partides ajustant els imports al màxim i fes servir la reserva per a incidències únicament si cal.

No se sap mai quins entrebancs pots trobar pel camí. En tot cas, espera't fins al final i, si no has hagut de fer servir aquesta partida, la podràs gastar en un bon comiat. Tot i que no és una mala opció de tornar amb uns quants diners estalviats per a un altre viatge en el futur (o el que es presenti).

Les fades protectores existeixen, però vigila quines condicions et demanen

Per saber si pots emprendre el viatge que volies, hauràs de fer quadrar els números de les despeses habituals amb les del periple que tens com a objectiu. Has d'esbrinar de quants diners disposes després de fer un recompte de les despeses de tooot l'any i quants en necessites per fer realitat el teu somni.

Si tot quadra, enhorabona! Com és que encara no t'has embarcat cap a l'Amazones, els llacs del Canadà o les platges de Bora Bora?

Si encara et falta una petita empenta per prémer el botó de comprar, para atenció en aquestes alternatives:

  1. Ves per feina i estalvia. T'hem dit que t'ajudaríem a fer realitat el teu somni, però no quant de temps trigaràs a aconseguir-ho. Revisa bé la partida de despeses habituals i mira per on pots retallar. Potser si t'estrenys el cinturó durant uns quants mesos, la guardiola de vacances s'omplirà força. Descobreix el nostre Compte Pròxim de TARGOBANK i comença a estalviar mentre fas les gestions diàries.
  2. Troba la manera de tenir ingressos extra. No facis el ronsa i explora alternatives! En tens a desdir: instructor d'algun esport en què tinguis traça, monitor a temps lliure, classes particulars o fer pastissos o centres de flors… El tema principal és que facis créixer una mica els estalvis que s'han estancat.
  3. Finança el viatge. Un préstec personal o la mateixa agència de viatges poden actuar com una vareta màgica per ajudar-te a liquidar els deutes a terminis. Ves amb compte, però: revisa amb cura les condicions de la teva fada protectora i incorpora les despeses derivades al pressupost inicial.

Com pots treure profit del pressupost

Vacances amb canalla o sense, per Espanya o a l'estranger, urbanes o en plena natura. Independentment d'on vagis de vacances, els consells per aconseguir unes vacances barates, o tan barates com es pugui, són idèntics. Para atenció en les partides més importants per evitar el malbaratament!

  1. TRANSPORT. Compara preus tenint en compte els diferents mitjans de transport disponibles. Procura de viatjar entre setmana.
  2. ALLOTJAMENT. Cerca les millors opcions que tinguin una bona relació qualitat-preu amb temps, sinó ja estaran agafades. Si te'n vas pocs dies, defuig el cap de setmana i, si és possible, la temporada alta.
  3. ALIMENTACIÓ. Fes una cerca prèvia dels llocs on voldries anar a dinar o a sopar i reserva-hi. Si t'estàs en un apartament, hi pots fer uns quants àpats i, si ets en un hotel, sempre podràs organitzar un aperitiu bàsic que t'ajudi a controlar les despeses.

També et pot interessar

Els nostres productes