• 3 min de lectura

No aguantes més la calor? Passes les nits donant voltes sense aconseguir adormir-te? Cerques la manera d'estalviar aire condicionat per no arruïnar-te? Si la casa teva s'està convertint en una sauna i necessites combatre la calor, aquí et portem algunes estratègies efectives per refrescar la casa a l'estiu. Segueix aquests consells i gaudeix d'un ambient agradable sense patir els efectes de la xafogor sufocant.

Refresca casa teva a l'estiu

Ventila ben d’hora

La ventilació adequada és clau per mantenir fresca la casa. Aprofita les hores menys caloroses del dia (de sis a vuit del matí) per obrir les finestres i deixar que l'aire circuli. Si és necessari, col·loca ventiladors estratègicament per ajudar a crear corrents frescos.

Optimitza l'aïllament

Un bon aïllament és fonamental per combatre la calor. Assegura't que les portes i finestres estiguin ben segellades per evitar l'entrada d'aire calent durant les hores més dures i mantingues les persianes el més baixes possibles per bloquejar la calor solar directa (que per a alguna cosa les tenim). Pot semblar que estiguis jugant a les tenebres, però t'assegurem que el termòmetre ho notarà.

Roba d'estiu també per a la casa

Els colors clars i els tèxtils lleugers ajuden a reflectir la llum solar i mantenir una sensació de frescor en els espais interiors. Opta per cortines, coixins i fundes de sofà en tons clars. A més, utilitza teixits transpirables, com el cotó o el lli, que permeten una millor circulació de l'aire per refrescar la casa a l'estiu. Recorda guardar les mantes i les catifes.

Crea zones d'ombra

Si tens una terrassa, un pati o jardí, aprofita l'ombra natural de les plantes o instal·la tendals retràctils per crear zones fresques a l'aire lliure. Això et permetrà gaudir de l'espai sense estar exposat directament al sol. Un truc: rega les plantes al capvespre. A més de ser el millor moment per a elles, t'ajudarà a mantenir fresca la llar.

Evita l'ús d'electrodomèstics, especialment el forn

Durant l'estiu, venen menys de gust els menjars calents, per tant, aprofita per preparar plats freds com amanides o gaspatxos on no necessitis encendre el forn. Si no tens més opció, millor utilitzar-lo molt aviat o a la nit. Aplica aquest mateix criteri per a la rentadora o el rentaplats. Recorda utilitzar la campana de fums, ja que a més de deslliurar-te de les pudors, expulsarà l'aire calent.

Controla la humitat

L'excés d'humitat pot fer que l'ambient es noti encara més calorós i enganxós. Si vols estalviar aire condicionat, utilitza deshumidificadors per mantenir nivells òptims d'humitat i mantenir fresca la llar. A més, evita activitats que generin vapor, com cuinar o eixugar la roba en interiors durant les hores més caloroses del dia.

Aplica tècniques de refredament passiu per combatre la calor

Existeixen diverses tècniques de refredament passiu que pots implementar per refrescar la teva casa a l'estiu. Per exemple, pots utilitzar ventiladors de sostre en sentit contrari a les agulles del rellotge per crear una brisa refrescant. També pots penjar tovalloles o cortinetes mullades davant les finestres perquè l'aire que entre es refredi.

Refresca el llit

Sens dubte, un dels moments clau pels quals hem de mantenir fresca la llar és el de dormir. Si et costa agafar el son, prova de refredar l'habitació una estona abans de ficar-te al llit. Pots ajudar-te amb algun aire condicionat de baix consum durant una estoneta o fer servir mètodes més econòmics com col·locar al llit alguna ampolla d'aigua congelada. El ventilador de sostre també és un gran aliat per a aquest moment de la nit.

Utilitza aire condicionat de baix consum

Si no pots més i decideixes sucumbir a algun aparell d'aire condicionat, recorda decantar-te per un aire condicionat de baix consum i assegura't d'utilitzar-lo de manera eficient. Estableix una temperatura moderada i evita baixar-la massa, ja que no només consumirà més energia, sinó que també pot ser perjudicial per a la teva salut. Fes servir ventiladors en combinació amb l'aire condicionat per distribuir l'aire fresc de manera uniforme.

Refrescar casa teva durant l'estiu pot semblar un desafiament, però seguint aquestes estratègies podràs mantenir un ambient fresc i confortable sense haver de gastar una fortuna en factures d'energia. I per gaudir al màxim de la teva dolça llar, a més de mantenir la calor a ratlla, compta amb una assegurança pena d'avantatges. Encara no coneixes les nostres opcions? Aquí tens tota la informació.

Més articles sobre:

També et pot interessar

Els nostres productes