• 4 min de lectura

La teva llar és molt més que quatre parets i un sostre. És el lloc on crees records, comparteixes moments amb els teus éssers estimats i trobes pau i comoditat al final del dia. Però sabies que també pot ser una inversió intel·ligent?

Mantenir el teu habitatge en bon estat, a més d'enriquir la teva qualitat de vida, pot potenciar el seu valor al mercat. En aquest article, explorem una àmplia gamma de mesures per augmentar la taxació de l'habitatge i maximitzar el teu patrimoni. Des de petits ajustaments fins a renovacions significatives. Descobriràs com fer que la teva casa destaqui i sigui més atractiva per als possibles compradors (o per gaudir-ne tu mateix/a). Prepara't per marcar la diferència amb algunes millores a la llar!

Com millorar la taxació de la llar

Amor a primera vista

La primera impressió compta, i la façana és el primer que veuen els compradors potencials, la carta de presentació de la teva propietat. Posa especial atenció a l'estat de la pintura exterior, la conservació de portes i finestres i la cura del jardí. Entenem que molt possiblement resideixis en un pis o urbanització amb una normativa comuna, en aquests casos assegura't de complir amb les regulacions i permisos corresponents abans de fer qualsevol modificació a la façana, però també hi ha altres aspectes com el manteniment de tendals, terrasses i balcons, on podràs donar el millor de tu mateix. Sobretot, si estàs pensant a vendre casa teva.

Rejoveneix la cuina

La cuina és un dels espais més importants d'un habitatge, o potser no ets dels que acaba tot bon “sarau” en aquesta estança? Una renovació ben planificada pot tenir un gran impacte en el valor de la propietat. Des de la senzilla actualització d'electrodomèstics, la instal·lació de plaques de cocció de qualitat, la modernització dels armaris (encara que només sigui amb una capa de pintura) i la il·luminació, a la incorporació d'una característica illa de cuina o la seva obertura cap a la resta de la casa. Ara sí que serà l'epicentre neuràlgic de la teva dolça llar.

Remodelació del lavabo

Igual com la cuina, un lavabo modern roba cors. A més, ha de ser pràctic. Què et sembla canviar la banyera per una àmplia dutxa? També pots renovar els revestiments amb la instal·lació de vinils resistents a l'aigua, molt més econòmics que l'enrajolat, però igual d'efectius per aconseguir un enorme canvi. Revisa que la il·luminació sigui l'adequada i que els sanitaris estiguin en bon estat, si no tindràs que substituir-los per models més actuals. Millora els emmagatzemaments amb algun armari o prestatgeria addicional que a més proporcionin un toc estètic a l'estança i aporta el toc final amb un mirall especial.

Ampliació de l'espai habitable

Si tens espai addicional a la teva propietat, planteja't la possibilitat d'una extensió o una conversió d'espai, com transformar un àtic o un soterrani en una habitació habitable. Aquests apèndixs poden augmentar significativament la taxació de l'habitatge pel fet de proporcionar més metres útils. Hi ha qui és capaç de treure profit fins i tot d'un traster! Això sí, abans de començar qualsevol treball de construcció, planifica i dissenya acuradament la reforma. Encara que únicament es tracti d'incorporar l'espai de la terrassa al saló, aconseguir que s'integri harmoniosament al disseny existent és imprescindible.

Optimització en l'eficiència energètica

En l'actualitat, l'eficiència energètica s'ha convertit en un factor clau quan es vol vendre una casa. La instal·lació de finestres de doble vidre, reforçar l'aïllament, l'actualització del sistema de calefacció i la incorporació de tecnologies d'energia renovable (com panells solars), són algunes de les millores més recomanables que podràs trobar més detallades en aquest altre article. Aquestes actualitzacions no només reduiran els costos d'energia, sinó que també augmentaran l'atractiu de la propietat per als compradors compromesos amb el medi ambient. A més, moltes comptaran amb deduccions fiscals. Què més necessites per llançar-te a aconseguir més confort i benestar?

Incorpora domòtica

Molt lligada al punt anterior hi ha l'automatització. Encara que pot semblar que controlar i gestionar els sistemes de l'habitatge de manera intel·ligent és una simple frikada, la domòtica contribueix a optimitzar l'eficiència energètica i millorar la comoditat dels habitants. Poder programar la il·luminació, la calefacció, el sistema de seguretat i una infinitat de dispositius amb funcions que s'adaptin a les nostres necessitats permet incrementar la taxació del nostre habitatge, ja que els compradors valoren cada vegada més els habitatges intel·ligents i sostenibles.

Espais a l'aire lliure

Avui dia, disposar d'un espai a l'aire lliure ha adquirit gran rellevància. Aquests entorns ofereixen l'oportunitat de gaudir de la natura, relaxar-se i crear ambients agradables. Fins i tot si comptes amb un balcó petit, incorporar plantes, flors o un jardí vertical pot marcar la diferència. La presència de vegetació no només fa més bonic l'espai, sinó que també aporta beneficis per a la salut i el benestar, com millorar la qualitat de l'aire, reduir l'estrès i promoure la connexió amb la natura. A més, aquests elements verds poden contribuir a l'eficiència energètica perquè proporcionen ombres i redueixen la temperatura en els mesos més càlids. Així que, ja ho saps, aprofita fins i tot els racons més diminuts per crear el teu propi oasi!

La millor protecció

Per acabar i no menys important, protegeix casa teva. Una assegurança de la llar sòlida i completa et recolza davant de possibles riscos, com danys, robatoris o accidents, assegurant que qualsevol imprevist estigui cobert i protegint la inversió intel·ligent que has fet amb totes aquestes millores a la llar. Deixa de temptar a la sort i descobreix les modalitats de les nostres solucions. Estem convençuts que trobaràs l’assegurança de la llar que s'adapti al que necessites per poder estar tranquil o tranquil·la.

Més articles sobre:

També et pot interessar

Els nostres productes