• Lara Marín López | #impúlsate
  • 5 min de lectura

A l’estiu ens relaxem i ens adonem del ritme frenètic que hem portat la resta de l'any. I veiem clar i ens venen les ganes de cuidar-nos més i sentir-nos millor. En aquest moment podem veure la meditació com quelcom que pot fer-nos bé. El problema és que la majoria de les persones no sabem meditar o no ens hem plantejat mai com fer-ho perquè sembla una cosa difícil i allunyada de la majoria de la gent, reservada per a uns quants. Res més lluny de la realitat.

Com meditar durant les vacances

Qualsevol pot meditar?

Creu-me si et dic que aquesta pràctica està molt més al teu abast del que penses. No fa falta ser un súper practicant de ioga per poder meditar. Simplement has de voler fer-ho i entendre que al principi pot costar una miqueta però que educarem a la nostra ment perquè després (i no serà gaire temps després) ens sigui molt més fàcil i es converteixi en un hàbit saludable que ens anirà molt bé per regular-nos i equilibrar-nos en el nostre dia a dia.

Què he de fer per meditar?

Des de la meva experiència en consulta i com a professora de ioga, resulta molt més fàcil a nivell mental, normalment, fer pràctiques de meditació dinàmiques que optar per una meditació més formal i estàtica que requereixi més disciplina (si ens agrada i veiem que ens va bé, tot arribarà 😃).

Vivim en un món en continu moviment i encara que el nostre repte serà sempre aprendre a parar ment i cos, pot resultar més senzill, encara que sembli contradictori, aprendre a fer-ho movent-nos. Sé que sona una mica confús, però aviat ho entendràs.

Per què meditar en moviment?

El que farem és realitzar un moviment repetit amb el nostre cos acompanyat de la nostra respiració, durant uns minuts. Sentiràs un lleuger estrès i probablement una mica de cansament els primers dies. Però de seguida veuràs com el teu cos i la teva ment es van enfortint i són capaços d'aguantar més temps en aquesta situació de moviment conscient.

A més, la idea és activar amb l'esforç el nostre sistema nerviós simpàtic (o “de fugida”) durant l'exercici i, quan acabem i ens col·loquem en actitud de relaxació (la qual cosa assimilem més amb la “meditació clàssica”), portar-lo a la banda contrària, al parasimpàtic, ensenyant d'aquesta manera al nostre cervell a relaxar-se i que entengui que després d'un estrès pot arribar la calma (veureu que és molt útil per al nostre dia a dia).

Entenguem la pràctica pas a pas

Comencem per un minut diari. Et col·locaràs assegut amb les cames creuades o en una cadira amb les cames en angle de 90 graus i els peus ben recolzats a terra. L'esquena no està recolzada en cap dels dos casos, però queda ben recta.

Com meditar durant les vacances

Estirarem els braços als costats amb els punys tancats i els dits polzes cap a dalt i amb els ulls tancats portarem els nostres braços cap a les nostres espatlles de manera repetida i acompanyant el moviment amb la nostra respiració. Inhalem quan portem els polzes a les espatlles i exhalem quan portem els braços estirats cap als costats.

Com meditar durant les vacances

Acabat el minut, t’estires cara amunt amb els braços als costats i deixant caure els peus cap al terra de manera relaxada i et quedes en aquesta actitud de relaxació un parell de minuts. Respirant tranquil·lament, sempre pel nas, i amb els ulls tancats. Això fa que ens n'anem al sistema nerviós parasimpàtic, que ens dona pau i tranquil·litat.

T'asseguro que només aquesta miqueta, a diari, et farà estar en la vida d'una altra manera.

Durant quant temps faig aquest exercici?

L’ideal seria mantenir aquesta pràctica durant 90 dies augmentant cada poc temps la durada. Per exemple, la primera setmana pots fer 1 minut. La segona pujar a 2 minuts, la tercera a 3. I així fins a arribar a 7 minuts.

Si vols saber quelcom més sobre meditació o penses que no tens temps per a això, tens aquest article que et pot orientar. En la meditació, com en l'exercici, tot és començar 😃.

Si tens dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les nostres assegurances de salut t'ajudaran a trobar la manera de millorar els teus hàbits. Ja ho saps: les vacances poden ser el moment ideal per millorar la teva salut i incorporar bons hàbits.

Més sobre mi
Lara Marín López. Nutricionista i infermera. Professora de Ioga. Especialista en salut hormonal i de la dona. Màster en Microbiota humana per la Universitat San Pablo. Màster en Epidemiologia i Salut Pública per la Universitat Rei Joan Carles.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes