• Lourdes Peña | #impúlsate
  • 4 min de lectura

Què fa que un esport sigui popular?

Quan hem de començar una activitat física triem l'esport més adequat per a nosaltres. Per què uns esports són més populars que d'altres?

Si alguna cosa ha canviat d’uns anys ençà és la forma com realitzem exercici físic. No només en la freqüència i intensitat com ho practiquem, que afortunadament ha augmentat arribant a nivells molt més saludables, sinó que, ha canviat la tendència esportiva, el tipus d'esports que triem.

Hem passat de preferir esports més individuals, com els exercicis de força al gimnàs, o més comuns, com el futbol o el tennis, a buscar exercicis i activitats esportives més noves com el crossfit, el pàdel o afegir-nos a una disciplina tan clàssica com el ioga.

Aquests tres han augmentat la seva pràctica de forma considerable en els últims temps. Diferents entre ells, sens dubte, però amb molts beneficis per aportar-nos en cada cas. Tots compleixen amb els avantatges que ens aporta la pràctica de l'esport per ell mateix.

Els esports de moda

Crossfit..., t'hi atreveixes?

És un dels esports més complets entre les noves tendències. És habitual pensar que el crossfit només treballa la força i que ens canvia el físic augmentant el nostre volum muscular, però és molt més que això.

És cert que el treball de força és un dels seus pilars bàsics, però també el combina amb exercicis cardiovasculars, millorant el treball i funcionalitat del múscul a tots els seus nivells. A més, com ja hem comentat en altres articles, l'exercici ideal per al nostre cos és aquell que aconsegueix un equilibri entre força i càrdio. Aquí ho tens: el crossfit t’ho dona.

És aquesta la raó de l’èxit del crossfit? Rotundament, no. A part de la millora física visible, amb aquest esport millorem l'estat d'ànim per la interacció social, de companyonia i d'equip que genera. Parlem de classes on acabes el wod (entrenament del dia) acompanyat i esperonat pels teus companys i tanques la jornada amb un somriure d'orella a orella.

I encara hi ha més coses bones, a cada exercici busques anar superant les teves marques cada dia, per la qual cosa el teu objectiu és real i palpable: superar-te a tu mateix. Hi ha quelcom que aporti més motivació?

Pàdel: l'esport friendly

És un esport d'equip on s'uneixen companys de feina, veïns, amics... Pocs seran els qui no hagin anat mai a “fer un partidet” amb els seus compis.

Sens dubte, la gran activitat social que ens presenta el pàdel és un dels seus punts forts. Encara que no és només això: gràcies al tipus de gestos que hem d'executar quan el practiquem, millorem la nostra coordinació i agilitat. No es tracta només de donar-li a la bola, sinó que el nostre cervell treballa per efectuar el cop en el temps, intensitat i col·locació adequada per aconseguir aquell cop mestre que tots busquem.

Vols compaginar diversió, amistat i benestar físic? Apunta't al pàdel i complirà les teves expectatives.

Ioga: un hàbit molt recomanable

Sens dubte, és el més antic dels esports descrits i, malgrat això, és un dels exercicis físics de moda. El ioga engloba diferents modalitats que permeten aconseguir diferents objectius: relaxar-te, enfortir, combatre l'estrès o treballar la flexibilitat, entre d'altres. Analitza què vols, tria bé i trobaràs un molt bon aliat per al teu cos i ment.

Deixem de banda els mites sobre el ioga que parlen només de guanyar flexibilitat i relaxar-se. És evident que la forma com es practica, treballant amb la respiració en posicions que requereixen la nostra concentració, genera un alt benestar mental i corporal. Però cal sumar-los la gran activació muscular que provoca a tots els nivells. A més, els moviments i actituds que es realitzen en el ioga treballen amb un correcte patró postural, que ens facilita millorar la nostra ergonomia.

L'única dificultat per començar amb el ioga? Triar quin tipus t'agrada més i és perfecte per a les teves necessitats. Segur que a internet trobaràs molta informació per fer-te una idea i poder provar el que t'agradi més.

És qüestió de triar, ja ho veus... o no: també pots combinar els tres, i els altres molts que segur coneixes i igual ja practiques. No es tracta de tancar-se portes, sinó de gaudir movent-nos, sols o en companyia, per estar saludables. Tant si t'agrada quelcom amb una mica més de “canya” (crossfit), com si el que et va és compartir bones estones i suar una mica (pàdel) o com si el que necessites és sentir que et cuides i t'actives (ioga), fer esport és sempre una bona elecció, triïs el que triïs.

Arribats fins aquí, per quin et decantes? i sobretot... quan comences?

Si et queden dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les assegurances de salut de Tomamos impulso t'ajudaran a triar el que s'ajusti als teus interessos i necessitats.

Més sobre mi
Lourdes Peña Romero. Fisioterapeuta i entrenadora de MAMIfit. Especialista en sol pelvià. Màster en condicionament físic i control motor. Doctorada en la Universitat de Castella-la Manxa.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes