• Sandra Solaguren-Beascoa | #impúlsate
  • 4 min de lectura

Tot el que fem durant la joventut determinarà en gran manera com serà la nostra vellesa

L'etapa de la joventut és una de les millors èpoques de la nostra vida. Deixem de banda l'adolescència i entrem en una nova fase plens de vitalitat i moltes ganes de “menjar-nos el món”. Gaudim de multitud de moments de lleure amb els nostres familiars i amics i comencem a desenvolupar el que serà la nostra futura tasca professional fent els primers passos al mercat laboral i tenint el nostre propi aliment econòmic. En definitiva, aquesta etapa (normalment catalogada entre els 18 i els 25 anys) sembla el moment ideal per divertir-se i desenvolupar-se com la persona que ens agradaria ser quan arribem a l'adultesa.

Sent aquest moment tan idíl·lic i, sent conscients que el que fem en aquesta etapa marcarà en gran manera com serà la nostra vida adulta i, en conseqüència, el nostre procés d'envelliment, no hauríem de dedicar prou temps i esforç a la cura del nostre cos i ment? La resposta és sí, sens dubte. Tot el que fem durant la joventut determinarà en gran manera com serà la nostra vellesa i, per tant, si volem envellir amb qualitat de vida (aquest és el matís determinant) ens hem de cuidar des de ben joves.

Viure més i amb més qualitat de vida

Estil de vida: la clau d'envellir amb salut

Però... què implica cuidar-se? Portar una dieta restrictiva? No gaudir de moments de lleure? Fer exercici de dilluns a diumenge?... La resposta és no, si volem cuidar-nos el cos i la ment (elements inseparables) hem de mantenir un estil de vida equilibrat i no oblidar els 5 pilars més importants:

  1. Mantenir un estil de vida actiu. Els éssers humans estem dissenyats per moure'ns i, per molt que anem una hora al dia al gimnàs, si les altres vint-i-tres les passem asseguts en una cadira, continuarem sent persones sedentàries. Incorporar petites píndoles de moviment (anar caminant a la feina, pujar les escales de casa, optar per un escriptori regulable que ens permeti treballar dempeus i asseguts, fer un passeig durant el descans per dinar mentre treballem, realitzar 5-10 minuts de mobilitat quan ens aixequem del llit...) i no romandre massa temps asseguts és clau per construir un cos sa.
  2. Fer exercici físic: portar una rutina diària d'exercici físic que acompanyi el nostre estil de vida actiu resultarà un punt fort per millorar la nostra salut física, mental i social ja que: redueix el risc de desenvolupar malalties no transmissibles, ajuda controlar el pes, augmenta l'energia, millora l'estat d'ànim, afavoreix les relacions socials, millora la qualitat del son...
  3. Menjar bé per viure millor. Una senzilla frase que ho resumeix tot a la perfecció. El nostre intestí és el nostre segon cervell i per això l’hem de cuidar i li hem de proporcionar menjar real (aliments mínimament processats on el processament industrial o artesanal dels quals no hagi empitjorat la qualitat de la composició ni les seves propietats saludables presents de manera natural) de manera equilibrada.
  4. Mantenir vives les nostres relacions socials: divertir-se amb els familiars i amistats també és important si volem mantenir un estil de vida equilibrat. Per això hem de gaudir d'aquests moments i no culpabilitzar-nos per, puntualment, no complir un estil de vida “idíl·lic”. La clau està en l'equilibri, en saber gaudir i en, sent conscients de què necessita el nostre cos, ser capaços de reprendre la nostra rutina quan ho necessitem.
  5. Dormir bé: tenir un son de qualitat és important si volem mantenir la resta de pilars coordinats en perfecta harmonia (en aquest altre article ja en vam parlar). Hem d'intentar ajustar-nos als cicles de llum-foscor per afavorir un millor descans. Per a això, durant les hores de foscor (quan anem a dormir) hem de minimitzar coses com: l'exposició a la llum blava (principalment emanada per aparells electrònics: mòbils, ordinadors, televisors...), els sons estridents, sopar tard i amb poc marge entre la ingesta i el moment de ficar-se al llit, realitzar exercici físic intens a última hora del dia... (entre d'altres).

I ja saps, si encara et queden dubtes, l'equip d'expertes i experts entrenadors de MAMIFit i els metges de les assegurances de salut de Tomamos impulso t'ajudaran a elaborar una rutina equilibrada i saludable que s'ajusti als teus interessos i necessitats. Totes aquestes estratègies et serviran per adoptar uns bons hàbits que t'ajudaran a millorar la teva salut i qualitat de vida ara i sempre.

Més sobre mi
Sandra Solaguren-Beascoa. Graduada en CAFiE (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport). Especialista en salut, entrenament i dona. Doctorada en Biomedicina en la Universitat de Granada. Entrenadora i investigadora a MAMIfit.

També et pot interessar

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Benestar i salut

Lourdes Peña
#impúlsate

Benestar i salut


#impúlsate

Benestar i salut

Lara Marín
#impúlsate

Els nostres productes