- 3 min de lectura
No es tracta de ser garrepa ni de seguir la moda. T'expliquem què has de tenir en compte a l'hora de comprar dispositius electrònics.
Et dediquem aquest article a tu, que ets tan impacient. Agafa-t'ho amb tranquil·litat, perquè potser no t'agradarà.
Saps que amb tanta impaciència lúnica cosa que aconseguiràs és de tenir una sensació de frustració i d'impotència constant?
Així doncs, fes-te un te, calma't i parlem d'un tema que demana de mooolta paciència: com carai compro de manera intel·ligent dispositius electrònics?
Sabem que ets molt cool i molt trendy i que la consigna de “Ja no segueixo cap moda” de Juan Magan ha caigut en desús, però potser ara l'hauríem de recuperar.
Vivim envoltats d'aparells electrònics que fem servir a tota hora i que ens trobem arreu. Ara bé, saps realment quin aparell electrònic et convé, o et deixes arrossegar de tant en tant per les modes?
Doncs no passa res, som aquí perquè aprenguis a triar amb criteri propi quan tornis a comprar. Som-hi!
Una compra intel·ligent no vol dir ser garrepa
Primer de tot, això no va de diners, sinó que es tracta de comprar de manera intel·ligent, és a dir, de comprar amb seny.
Això més aviat demana de fixar-nos en les característiques i en les funcions dels dispositius, com quan et mires al mirall abans d'una cita (ja saps què volem dir, quan et repasses de dalt a baix per anar com sortissis de la capsa). Sabem que, segurament, és una inversió important per a tu.
El braç del segle XXI: el mòbil
Sabies que, de mitjana, la gent mira el telèfon cada dotze minuts? De mitjana! Això gairebé iguala el nombre d'històries que la gent de La Resistencia penja en el compte d'Instagram. Deixem-nos estar de romanços i comprovem si l'extensió tecnològica del nostre braç té la qualitat que li correspon.
Agafa llapis i paper, o potser en tens prou amb una captura de pantalla, però pren nota dels punts següents. Són els que has de tenir en compte quan hagis de triar un mòbil:
- Revisa'n la càmera, la mida i la connectivitat.
- Comprova si la pantalla té bona qualitat pel que fa al color i a la lluminositat.
- Fixa't en la memòria RAM (més capacitat RAM ens permet de fer funcionar més aplicacions alhora).
- Verifica si és compacte i s'ha fet amb materials sòlids (si pot ser que tingui la certificació IP68, és a dir, que inclogui materials resistents a l'aigua i a la pols, per si cau al vàter; t'ho diem per experiència pròpia).
- Comprova si la memòria interna té com a mínim 64 GB; si no, et farà menys servei que un MP3.
- I, finalment, revisa la qualitat dels altaveus i si integra un parell d'altaveus estèreo.
* Punt extra: moltes marques fixen períodes d'obsolescència programada. Revisa-ho bé abans de comprar res.
Si has de comprar cap ordinador portàtil, pensa en la velocitat, la pantalla, la memòria RAM, l'autonomia de la bateria i el pes que té (sobretot fixa't en el pes; no volem que acabis com el geperut de Notre-Dame).
Has pres nota de tot plegat?
Assegurances antirobatori i antitot
Sabem que la tria no és fàcil amb tanta oferta disponible. Pot ser una decisió gairebé tan complicada com deixar de fumar.
Per això et recomanem que, quan trobis el teu Messi electrònic, contractis una assegurança que inclogui una assegurança per als aparells electrònics, per si de cas: pot anar a parar al vàter, acabar dins la rentadora, te'l poden prendre de les mans i mil perills més. No perdis la inversió en cas d'accident!
Bé, en definitiva, sigui quina sigui la teva elecció final esperem que sigui la teva, que sigui la que més et convingui a tu i que hagis après alguna cosa sobre la paciència.
Així que només ens queda dir-te que felicitats per triar l'aparell electrònic que t'acompanyarà gairebé tant de temps com ha durat Obama com a president dels Estats Units.
Més articles sobre: