• 5 min de lectura

Material esportiu, mobles, uniformes, trastos de nadons, roba... Quantes coses deixem d'utilitzar al llarg de la vida! I quantes acumulem per si (qualsevol excusa)! Abandona la síndrome de Diògenes que t'envaeix i posa a la venda els articles utilitzats que ja no et serveixen més que per ocupar espai i agafar pols. Pensa, a més, que a una altra persona li poden servir molt i ser exactament allò que està buscant.

Entenem que fa pena, però pensa en els beneficis de l'economia circular i el bé que faràs donant una nova oportunitat a aquesta bici que porta anys aparcada al garatge o a aquest moble que no acaba d'encaixar a la teva nova casa. Ja saps, la primera “R” de la sostenibilitat és de “reutilitzar”. I, a més, amb això de la segona mà guanyaràs uns euros extra que et vindran fenomenal per ajudar les despeses o augmentar els estalvis.

Mercat de segona mà

Apps de venda, botigues especialitzes o fins a un “garage sale” (a l'americana)

No, no, no! No pot ser que no sàpigues com posar a la venda els articles utilitzats o per on començar... Entenem que l'última de les opcions que et proposem, la de la venda al garatge, pot ser una mica més complicada, però les altres no tenen cap misteri.

A les apps de venda de segona mà acostumes a ocupar-te tu mateix de gestionar les operacions (a continuació, et donarem alguns trucs perquè et sigui més fàcil vendre les coses que vulguis), mentre que, a les botigues especialitzades, és tan fàcil com portar la mercaderia, deixar-la en dipòsit i que et paguin el que hagueu acordat una vegada ho aconsegueixin vendre. Això sí, intenta buscar que el comerç sigui el més especialitzat possible. Hi ha establiments on tot (tot és tot) hi cap, però també n'hi ha centrats únicament en mobles, roba, productes de nadó... I molt important, millor si a més de botiga física tenen suport en línia.

Som-hi, no t’ho pensis més

Triïs el mètode que triïs, hi ha una sèrie de passos dels que no et deslliuraràs per afrontar amb èxit la compravenda.

  1. Selecciona què vendràs. Igual ho tens molt clar i no et cal donar-hi gaires voltes. En aquesta casa ja no tindrem més nadons i el bressol s'ha convertit en un destorb. Però altres vegades, pots aprofitar un dia d'ordenar per apartar tot allò que pot tenir una segona oportunitat gràcies a l'economia circular. Uns llibres que ja no es llegeixen, una col·lecció de discos o la roba que ja no ens entra per molta dieta que vulguem fer.
  2. Revisa'n l'estat. Que estigui en bones condicions! La regla d'or: no provis de vendre una cosa que tu mai no compraries. I si no passa aquest filtre i no hi ha manera de reparar-ho, et tocarà visitar el punt net més proper.
  3. Una rentadeta mai no està de més. Neteja i prepara el millor possible tot allò que vagis a posar a la venda. Les aparences aquí importen, i molt. Com millor cara tingui, més diners en rebràs. T'ho assegurem!

10 consells per triomfar en la venda en línia

T'has decantat per ocupar-te de la venda dels productes a través d'alguna empresa tipus Wallapop? Perfecte! Pren nota dels següents trucs per destacar entre els milers i milers d'usuaris d'aquestes plataformes de segona mà.

  1. Obre un perfil el més complet possible. Entenem que hi hagi certa informació que no vulguis compartir, però com més puguin saber els possibles compradors, més confiança generaràs.
  2. Diversifica. Wallapop és el rei de les apps de venda d'articles utilitzats, però no posem tots els ous a la mateixa cistella. Porta una mica més e feina, però intenta estar present en alguna plataforma més. Algunes són: Milanuncios, Vibbo, Troc, Vinted (roba), Cashconverters...
  3. Estudia el preu. Cerca el preu de mercat del que vols vendre i deixa de banda els teus sentiments. Ho entenem, però no són valorats per altres persones. Si intentes vendre més car del compte, pots ser eliminat de la recerca pels filtres.
  4. Llueix-te amb les fotos. Res que no sàpigues, les fotos són el primer en que tots ens fixem i poden fer que parem atenció o no a totes les altres coses. Bona il·luminació, lloc espaiós i preses des de diversos angles. No amaguis els desperfectes, al contrari, fotografia'ls reflectint cada detall.
  5. Descripció detallada. Aporta tota la info que puguis. Ningú ha dit que no t’ho hagis de treballar! Això farà més atractiu el producte alhora que evitaràs respondre de forma continuada a preguntes innecessàries.
  6. Respon amb rapidesa. No fa falta que estiguis tot el dia pendent del mòbil, però si t'escriuen preguntant alguna cosa, prova de contestar com més aviat millor. Sempre hi ha algú que pot fer-ho abans i treure't la compravenda.
  7. Les valoracions compten. Són un altre dels punts que aporten confiança. Així que, encara que et faci una mica de pal, quan tanquis una operació, convida el comprador que et valori a l'app de vendes. Òbviament, perquè aquesta valoració sigui bona, has hagut de ser legal i amable, molt amable.
  8. Inverteix a promocionar. De tant en tant, sobretot si tens molts articles relacionats entre ells (a més del bressol, vull vendre la trona, “l'hamaquita”, la cadira de cotxe i el cotxet...), promocionar algun d'aquests articles t'ajudarà a sortir entre les primeres posicions.
  9. Atenció amb la ubicació. Aquesta és una de les opcions més usades per filtrar els productes. No volem que menteixis, però tingues en compte que, si vius en un nucli poc poblat, les oportunitats són menors. Igual hi ha algun lloc proper amb més densitat de població al qual no t'importa apropar els articles si cal.
  10. Dona vida a l'anunci. Refresca la publicació amb alguna nova foto, algun detall més a la descripció o una petita baixada de preu. Això farà que l'oferta recuperi rellevància i que els usuaris que l’hagin guardat rebin una notificació, que sempre pot ajudar a revifar la flama. I si s'eternitzés massa, esborra'l i torna a pujar-lo.

Què fer amb aquests dinerets extra, gràcies a l'economia circular

Aprofita aquests ingressos que no formen part del sou habitual, per fer créixer aquest matalasset que a poc a poc estàs construint. Atenció! Això no vol dir que deixis d'estalviar aquell 20% que t'explicàvem en aquest altre article sobre la regla del 50-30-20. Això és un extra, un a més a més!

I què estàs fent amb aquests diners? Si no estàs disposat a córrer riscos, et presentem Integra 5+, el nostre pla d'estalvi a llarg termini amb exempció fiscal, perquè el dia de demà no t’emportis sorpreses. Posa't en contacte amb els nostres experts. Estaran encantats d'explicar-te tots els detalls i assessorar-te.

Més articles sobre:

També et pot interessar

Els nostres productes