• 4 min de lectura

Esports, estones de diversió per als nens, activitats per a adolescents... Com ha de ser el millor campament perquè captivi els teus fills?

Falta poc, ben poc de fet, perquè comencin els “Jocs de la conciliació”. L'època de l'any en què els petits de casa gaudeixen d'unes llargues i, no diem pas que no, ben guanyades vacances, mentre que els pares fem autèntics jocs de mans per fer compatibles els horaris i conciliar la vida laboral i la familiar.

Molts ja haureu planificat les jornades maratonianes en què, gràcies als campaments i a les colònies d'estiu, nens i adolescents podran aprendre anglès (o qualsevol altre idioma), fer esport i fomentar els valors mentre s'ho passen pipa. Si encara no t'has decidit, esperem que aquest post t'ajudi a triar el millor campament. Un que, més que un simple “aparcament d'infants”, ofereixi una bona experiència als teus fills, amb una base educativa i de creixement personal.

conciliacion familiar y laboral

Cal tenir clares les necessitats

Abans de començar la cerca del campament ideal, hauries de repassar quines necessitats té la família: horaris, distàncies, activitats, edats… Caldria tenir clar què cobreix el temps que has de treballar, procurar que anar amunt i avall no esdevingui un malson i que les activitats s'adaptin als interessos i a les edats dels teus fills.

No deixem de banda el pressupost: hi ha alternatives d'allò més atractives per a totes les butxaques!

Hem de ser realistes i no deixar-nos dur pels fulls de propaganda. Tothom vol donar el bo i millor als fills, però sempre segons les nostres possibilitats. Ara, no caldria tampoc enviar la canalla al millor campament dels Alps francesos i, després, fer-la passar amb patates la resta de l'any.

Tot i així, mira de valorar l'experiència i considera el campament d'estiu més com una inversió que com una despesa. Esforços? Tants com vulguis. Bogeries? Cap ni una.

Com és el meu fill? Tingues en compte l'edat, les preferències i les aficions que té

Després del curs, tant els nens com els adolescents es mereixen de treure el màxim de profit de l'estiu. Mira de saber quines activitats els interessen més, perquè, de ben segur, els ajudaran a potenciar el temps que passen a les colònies d'estiu i, alhora, tu aconseguiràs de fer la conciliació.

Hi ha una infinitat d'opcions ben diverses: tenis, bàsquet, futbol, dansa, robòtica o, per què no, idiomes. Els pares podem sospitar què els agrada, però val més que els tinguem en compte en el procés de tria, perquè així evitarem d'equivocar-nos i, alhora, els farem sentir valorats i més motivats amb l'activitat. Aquest factor és especialment important a mesura que es fan grans i arriba la temuda adolescència!

No podem deixar de banda l'edat. La diversió per als nens d'educació infantil o, fins i tot, de primària no té res a veure amb les activitats per a adolescents.

Tingues cura de com abordes el tema: ha de ser un premi, mai un càstig

Acabem de dir que és important d'involucrar els fills, els veritables protagonistes d'aquesta experiència, en la tria del millor campament. Alhora, però, hem de vigilar com plantegem el tema: hem de motivar-los i ajudar-los a valorar les colònies d'estiu com una oportunitat única i no pas com un càstig o una manera de desempallegar-nos d'ells durant uns quants dies.

Selecciona'n la modalitat més apropiada

L'oferta és ben variada, i no ens referim únicament als temes, si no a l'estil. Campament urbà o d'aventura? De dia o amb allotjament? A Espanya o a l'estranger?

Cada modalitat té un moment oportú. No és igual passar el dia fora de casa que una setmana o quinze dies. No vulguem que creixin massa de pressa i respectem les preferències de cada edat i de cada infant. Recorda que es tracta de deixar que es diverteixin. Això sí, els campaments de dia no es poden comparar, ni de bon tros, amb l'experiència que representa dormir fora de casa amb altres nens i amb altres responsables.

Organització de confiança

Potser aquest consell és sobrer, però com que amb les coses de la canalla no som mai prou previnguts, la darrera recomanació se centra en com triem qui organitza el campament d'estiu: escoles, associacions, empreses… En aquest cas el ventall d'opcions també és força extens.

Igual que no deixem els fills amb el primer individu que passa pel carrer, o que vam analitzar amb cura l'escola on havien d'estudiar, hem de procurar que una organització amb experiència es responsabilitzi de la direcció del campament.

Uns quants aspectes que hauríem de revisar sempre per esbrinar si ho té tot en regla són: saber si compleix la normativa vigent, si té els permisos o la titulació dels monitors que correspon, si disposa d'assegurança de responsabilitat civil... Si, a més a més, en tenim una bona referència dels cosins, els amics o els veïns que ja han passat per l'experiència, l'encertarem amb més probabilitats.

Demana tot el que necessitis, fins i tot pots visitar les instal·lacions si en tens l'opció abans de fer-hi la reserva.

Si hem fet els deures com calia, l'empresa que organitza l'activitat disposarà de totes les assegurances necessàries en cas d'accident, però si encara vols tenir més tranquil·litat, et recomanem que facis un cop d'ull a les nostres assegurances mèdiques, amb àmplies cobertures. Només vosaltres podeu decidir quin campament us convé més, però nosaltres us podem ajudar a triar les assegurances.

Set beneficis d'un campament d'estiu

Si dubtes sobre què pot representar aquesta experiència per als teus fills, te n'enumerem tot seguit els beneficis principals:

  1. Serà una vivència inoblidable plena de grans moments
  2. Trencarà la rutina habitual de l'escola i dels deures
  3. Farà amics nous fora del cercle més íntim
  4. Tindrà contacte amb la natura o els esports
  5. Fomentarà l'autonomia personal i la responsabilitat
  6. Desconnectarà de les pantalles i de les tecnologies
  7. Col·laborarà i treballarà en equip

També et pot interessar

Els nostres productes