• 4 min de lectura

Els animals de companyia ens donen moltes alegries. Viuen amb nosaltres, ens acompanyen, ens entretenen i ens són del tot fidels, molt més que aquella exparella que tens al cap. No t'ha passat mai que, de vegades, et mires una estona el teu gos o gat i et demanes què deu pensar, què sent o com entén la vostra relació?

Si som capaços d'interpretar els senyals dels gossos o dels gats, aconseguirem de comprendre'ls com cal, sabrem què necessiten de nosaltres a cada moment i hi refermarem el vincle. Els senyals de comunicació animal són ben evidents i és fonamental saber què significa el seu comportament a tota hora per tenir una bona convivència i no atabalar la nostra mascota.

Com pots entrendre la teva mascota

Com hem d'interpretar els senyals dels gossos

Els gossos són molt directes i expressius. Per comunicar-se fan servir moltes parts del cos i altres formes d'expressió, com els lladrucs o la mirada. Si pares esment en els senyals de comunicació animal que et fa el gos, podràs entendre què et vol dir.

  • Orelles: si les dreça vol dir que està alerta, intrigat o empipat i, quan les tira enrere, significa que mostra submissió o té por. En canvi, si les manté laxes, indica tranquil·litat.
  • Cua: si la té dreta, rígida i immòbil, et demostra que passa per un estat de pressió o d'estrès. Quan la col·loca entre les cames, et fa veure que té por o neguit. Per contra, si la belluga d'una banda a l'altra, ja saps que està content de veure't!
  • Lladrucs: entre els senyals dels gossos, els lladrucs exigeixen una interpretació de la situació. Potser lladren perquè hi juguem o bé ens avisen d'un perill. També borden quan estan a punt d'atacar.
  • Llengua i dents: curiosament, els gossos fan servir la llengua per demanar perdó. Hi ha moltes mascotes que, quan els amos els renyen, treuen i amaguen la llengua repetidament. Tanmateix, si t'ensenya les dents, val més que paris compte: és un senyal clar d'amenaça.
  • La mirada: els gossos claven la mirada per desafiar-se i la defugen en senyal de submissió. Per això no és gens aconsellable de fitar gaire estona un gos desconegut.

Com es comuniquen amb tu els gats

Si tens gats, ja ho deus saber: aquests animals de companyia són independents i van a la seva. I, tot i que cada bèstia té un tarannà propi, no ens hauríem de deixar arrossegar pel mite que els gats són esquerps. El fet és que els moixos es comuniquen amb més subtilitat que els gossos.

Malgrat tot, hi ha gestos i comportaments que, ben entesos, permeten d'interpretar-ne l'estat d'ànim i saber què volen de tu a cada moment.

  • Arrambades dels gats: quan la nostra mascota se'ns enganxa i té la cua dreta és un gest inequívoc que vol que li fem festes. Això sí, cal que en respectis les zones que no admeten el contacte humà, habitualment la panxa; en canvi, a gairebé tots els gats els agrada que els amanyaguin el cap i l'esquena.
  • Pupil·les i orelles: si un gat et mira amb les ninetes dilatades i arrodonides vol dir que està a l'aguait. Si, a més a més, tira les orelles enrere i s'estarrufa, o veus que té la cua inflada, és que es prepara per atacar.
  • Miols: és fàcil de reconèixer el miol de les gates en zel, perquè és molt profund i intens. Per contra, és probable que, quan un gat té gana, et miri als ulls, amb les ninetes en posició vertical, i faci uns miols nets.
  • Cua: quan el gat dreça la cua i només en belluga la punta, pot indicar un estat d'alerta. Aleshores val més que no l'amanyaguis.
  • Orina i ungles: els gats són molt territorials i poden marcar territori amb l'orina o gratant-se. Si elimines aquestes olors li pots causar estrès.
  • Roncs: la teva mascota ronca quan està relaxada i a pler. És força habitual que ronqui quan l'acarones, per bé que no sempre t'ho permetrà. Si vol que li facis moixaines, no et preocupis que t'ho demostrarà de manera ben insistent.

Paga la pena de tenir una assegurança per a gossos o gats?

I tant que sí! Els animals de companyia que tenim a casa són una part de la família i, per això, es mereixen que en tinguem molta cura. No n'hi ha prou de dur-los a les clíniques veterinàries quan emmalalteixen, sinó d'aconseguir que tinguin tanta qualitat de vida com sigui possible.

Com que sabem que t'estimes molt la teva mascota, et convidem a descobrir Mascotsegur, una assegurança per a gossos o gats que et permet d'estar tranquil, perquè el company de quatre grapes és en bones mans. Entre altres avantatges, inclou un reembossament del 80 % de les despeses, la tria de la clínica veterinària i accés a descomptes en perruqueries, residències d'animals o, fins i tot, un veterinari en línia.

Aquesta assegurança per a gossos i gats ofereix cobertura a tot el país per a intervencions quirúrgiques, estades i assistència veterinària. D'altra banda, pots contractar una ampliació de les cobertures en cas de viatge o de desplaçament de menys de 90 dies a tota la Unió Europea.

Tenir cura de la mascota i mirar d'entendre-la és una aventura meravellosa, i un gran privilegi veure com s'hi estreny cada dia el vincle. Només cal que t'hi fixis per interpretar-ne els gestos adequadament i sabràs què et vol dir. Para-hi atenció i la comunicació fluirà!

Més articles sobre:

També et pot interessar

Els nostres productes