• 4 min de lectura

Les llargues tardes d'estiu arriben al final. S’acaben les postes de sol a la platja i els plans nocturns a la llum de la lluna. Enrere deixem els matins sense despertador i la vida pausada, sense horaris ni grans obligacions. Ha arribat el moment d'afrontar un nou curs escolar de la forma menys caòtica possible.

El retorn a la rutina no ve de gust a ningú, o gairebé a ningú (sempre hi ha moments en què, enmig del salvatgisme més absolut de l'estiu, se somia amb una mica més de disciplina). Però sí que podem portar-ho una mica millor. T'ajudem a encarar la tornada a l'escola d'una forma diferent i molt més divertida. I no et creguis que aquests tips són cosa de nens, apliquen a grans i petits.

Rutines per a la tornada a l'escola

Posa-hi il·lusió. La motivació mou muntanyes

Sí o sí, no queda més remei que tornar a la realitat d'escoles i feines, així que millor fer-ho amb un gran somriure. Es tanca l'etapa estival, però en comença una altra plena de noves aventures. Centrar-se en les coses bones, que són moltes, i encarar-la amb positivisme i alegria ajudarà a suportar-la millor. La vida és plena d'oportunitats i no sabem amb què ens sorprendrà aquest nou curs.

Nous reptes a la vista, som-hi!

Fixa’t nous propòsits assumibles que t'ajudin amb aquesta motivació. Una cosa que et vingui de gust i que sàpigues que és dins de les teves possibilitats. No tiris massa alt perquè, si no aconseguissis complir, l'efecte pot ser el contrari. Hi ha els típics: fer més exercici, menjar sa, no obstant això, prova de trobar dins teu allò que et faria immensament feliç: unes classes de pintura, apuntar-te a un grup de teatre, o aprendre coreà.

Posa en marxa l'esquelet

Estigui o no entre els nous reptes proposats, fer exercici és una de les millors fórmules per afrontar amb èxit la tornada a la rutina. No entris en pànic, si no ets dels que acostumen practicar esport, no fa falta que et posis a preparar la marató de Nova York del 6 de novembre, però sí que pots passejar amb una mica més de ritme, assistir a unes classes de ball o t’ho posem més fàcil i tot: encara no coneixes els nostres directes amb @mamifit_esp a Instagram? No te'ls voldràs perdre!

L’alimentació també és energia

Si a l'estiu t'has deixat portar pel camí de la perdició, és normal. És temps de gelats, xiringuitos i barbacoes. No passa res! Tot i així, recorda que com més nutritiva sigui la teva alimentació, més força tindràs per fer front a toooooot el que ha de venir. Carrega les piles a base de verdures, fruites, hortalisses, llegums, fruita seca, proteïnes de qualitat i greixos saludables. Menjar bé és una de les rutines per a la tornada a l'escola que millor se’t posarà.

Comença a planificar les pròximes vacances

Com en l’amor, que s’acostuma a dir, l’amor amb amor es cura, aquí passa el mateix. Les il·lusions són clau per mantenir la motivació i, sens dubte, no hi ha cap il·lusió que unes noves vacances, encara que es tracti d'una petita escapada.

I si vols que siguin de somni, no et perdis aquest article en el que t’expliquem com pressupostar les vacances de la teva vida. Si no han estat possible aquest estiu, ets a temps d'aconseguir-ho per al proper.

Centra el tret en el realment important

Abarcar en uns quants dies el que s'ha deixat de fer durant setmanes és impossible. Prioritza el realment important i les altres coses aniran fluint. Afartar-te laboralment o en l’àmbit que sigui, només servirà per destruir tot el descans i bon rotllo aconseguit durant l'estiu. Dona't temps i entén que la ment, igual com el cos, necessita temps per tornar a estar al 100 %. Intenta no estressar-te i que la teva pròpia tornada a l'escola sigui progressiva.

Mantingues activa la teva vida social

No et deixis devorar per les rentadores, l'ordre o qualsevol altra responsabilitat. És cert que tenim més tasques arealitzar, però reserva espai per continuar gaudint de la família i els amics. Segur que hi ha un munt de gent que no veus des d'abans de l'inici de les vacances. Si t'organitzes bé, la seva companyia pot ajudar-te a afrontar el nou curs amb més optimisme i a habituar-te per tornar a la realitat.

En el cas dels nens, aprofita que el ritme de les classes encara és baix per fer activitats una mica més especials que els agradin i els ajudin a integrar a poc a poc les rutines de la tornada a l'escola. Anar al parc, un berenar fora del normal o un passeig en bici poden ser coses senzilles que els impulsin en la seva particular lluita contra la síndrome postvacacional.

Allarga els plans a l'aire lliure a la natura

El final de l'estiueig pròpiament dit no ha de suposar que deixem de gaudir dels plans a l'aire lliure. De fet, comença una bona temporada per practicar senderisme, escalada o qualsevol activitat que ens permeti carregar piles a la natura, un altre gran combustible per regular la nostra energia i bones vibracions.

Tornar a la realitat ja és bastant complicat com per a sobre haver d'estar tancat a casa. Un dels nous reptes pot ser perfectament passar més temps en contacte amb el medi ambient. Això sí que cura i prevé la síndrome postvacacional!

Respecta les hores de descans i cuida la teva salut

Plans, sí, anar a dormir tard, no. Les hores de descans són més sagrades que mai. Encara que les haguem deixat per al final són un dels pilars fonamentals per tornar amb èxit a la normalitat. De fet, si no vols penedir-te el primer dia que el despertador soni a la seva hora habitual, has d'anar ajustant els horaris de forma progressiva fins i tot abans que els dies de festa arribin alm final.

Comença per ficar-te abans al llit. Una estoneta més aviat cada dia. I, a poc a poc, intenta aixecar-te també una mica abans perquè el cos ho vagi assimilant. Ja et parlàvem de la importància d'un bon descans en aquest altre article del blog.

Escolta el teu cos. Posa atenció a l'alimentació, l'exercici i el descans perquè les forces i la salut no et fallin. I per a una tranquil·litat més gran, contracta una assegurança de salut que cobreixi les teves necessitats en cas que la robustesa del teu estat físic flaquegi en algun moment. Aquest nou curs no hi haurà qui et pari!

Més articles sobre:

També et pot interessar

Els nostres productes